jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under maj 2015

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 maj 2015 19:30

 


Kronan satt på fel håll för ett hårband tyckte jag och tog bort den och limmade om den på andra hållet. Så tyckte jag att den passade mycket bättre. /Jenny


Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 maj 2015 08:00


Såpbubblorna i rör finns i flera utföranden och några av dem gör stora bubblor medan det blir både stora och små med övriga. Flodhästen ger blandat resultat - lite större och lite mindre bubblor i ett och samma andetag. Finns hos Clas Ohlson och säkert på fler ställen.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 maj 2015 19:30


Så här såg innehållet ut i den senaste blogbagen från Loppi som vi hade turen att få hemskickad. Det var verkligen ett härligt blandat innehåll och vi har testat alltsammans. Vi delade upp innehållet och passade även på att testa vissa utav sakerna tillsammans. Vi fick till exempel en mysig sagostund.



Salus Magnesium. Den här muskeldrycken fick Jon bli testpilot på då jag helst inte vill äta eller dricka så mycket tillskott, medicin och annat om jag slipper. Sedan brukar sådant här smaka riktigt illa, fast i det här fallet hävdar Jon motsatsen. Än så länge har han bara druckit sina 20 ml per dag under några få dagar och kan inte påstå att han märkt av någon skillnad. Vem vet, Hulken bor kanske här snart...



Philips Avent pipmugg. Denna mugg var för stor för Isa och förresten har hon en mindre från samma serie och Ian var väl aningen för gammal för just den här modellen. Det fick ändå bli han som testade den. Något som är helt värdelöst med Isas mugg är att den är så dum när man ska skruva på den för det går inte att dra åt så hårt som man skulle vilja. Det har flera gånger hänt att hon tappat/kastat muggen i golvet och vattnet läckt ut. Nu verkar det som att Philips tänkt till eller bara haft tur för den nya muggen går inte alls att få upp lika lätt. Modellen är annars jättebra med sin pingvinliknande design som är mycket greppvänlig och med charmigt mönster.



Panduro Sats My First Hand & Foot Prints. Nu blev inte det barnens första avtryck då vi har gjort flera innan, men vad är det som säger att man måste ha bara på den där dag- eller veckogamla handen eller foten? I de avtryck som vi använt tidigare har vi tryckt i färdig lera, här fick man först göra leran, göra avtrycken och sedan blanda till gipset och hälla över. Några fler moment, men på det här viset får man ju 3D-effekt och det är ju snyggt. I förpackningen fanns tre ramar, lim, krokar, färger och annat för att göra ramarna så fina som möjligt.



Jag valde dock att göra avtryck med en hand var från mig och Jon, samt barnens och använde en långpanna som form. Det blev lyckat och ett fint minne att hänga upp på väggen. Men innan återstår att slipa till kanterna och få bort lite av leran.



Dermoshop Dermosil handtvål Blossom. Vår gamla tvål var precis på väg att ta slut och det gick smidigt att jämföra. Den här luktade mycket godare och löddrade bättre och sen var pumpen mycket lättare att trycka ner. Ian har haft svårt med den gamla men nu kunde han få fram lite tvål också. Klart godkänd och den blommiga känslan går fram.



Yves Rocher nagellack. Jag kunde inte välja vilken utav färgerna jag ville testa först så jag målade varannan nagel mörklila och varannan turkos. Inte för att jag har några naglar att tala om. Korta och slitna, livet som hemmafru med barn är tufft... ;) Lacken var väldigt fylliga, jag gillar färgerna och då särskilt den lila förstås men den turkosa var väldigt läcker på. Dock hade det gärna fått vara snabbtork på nagellacken. 30-60 sekunder är bra tid det. 



Salvequick Aquablock Kids och Salvequick Minions. Plåster är ju alltid bra att ha hemma. Även mot skador som inte alls syns kan ett roligt plåster göra mycket. Värre är det när plåstret sedan ska bort. Ian fick någon oförklarlig och samtidigt osynlig skada på foten och ett plåster löste mysteriet. Han ville ha ett Minion-plåster. Tyvärr är jag rädd att fler kommer att komma till användning och i sommar när det blir bad och annan blöt utelek kommer de vattentäta plåstren att passa toppen.



Barnens Bokklubb. Från Barnens bokklubb fick vi boken Äskil äter träd. Jag och Ian satte oss ner i soffan en morgon och läste den. Boken handlar om en liten pojke som blir sugen på att äta träd. Han börjar med en björk och sedan fortsätter det med andra trädartar. Boken är delvis skriven på rim och jag tyckte att den var underhållande. Dock är jag inte riktigt lika säker på att Ian uppskattade den så mycket. Det var ont om bilar i den...


LOPPImagasin Sommar. I blogbagen låg också Loppis tidning som innehöll en del rabattkuponger men även flera läsvärda texter om allt från semestertips till vattensäkerhet. Flera utav köptipsen lockade också och tidningen kommer att få lite mer lästid vid bättre tillfälle än vid frukostbordet med hela familjen, gröt högt och lågt, tjat om juice och illvrål över att frukosten serveras för långsamt... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 maj 2015 19:15

 

Endast 98 kronor hos Hemcompaniet.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 maj 2015 23:47

Fler låtar med Babblarna är på gång!


Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 maj 2015 20:15


Idag anordnade Lions sin årliga familjedag på Ånaplan med ankjoggen som det stora dragplåstret. Men för vår del var det Ians aktivitet som var först ut: ankspringet. Alla barn som inte börjat skolan fick springa för sin förskola eller som gästande för öppen förskola och vi tyckte att det här verkade som en kul idé.

Det gjorde inte Ian.

Han vägrade än det ena och än det andra. Han skulle inte ha på sig nummerlappen, han sprang bara sista biten in i mål, resten fick Jon bära honom, han skulle inte ta emot någon glass, medaljen skulle han absolut inte ha på sig och så en stor jäkla skopa humör på det. Suck...



Ian har aldrig varit så där "på" när det gällt att testa på nya saker och det är väl bara så han är. Men det är ju synd, för han går miste om så många roliga saker. Vi trodde att ankspringet skulle ha fungerat bra i och med att det var en massa andra barn som sprang. Men inte då.

Nu fanns det ju annat under familjedagen också. Vi gick tipspromenaden, flera brandbilar var på plats för att beskådas på nära håll, det pågick en fisketävling i ån, häftiga bilar stod uppställda, flyguppvisning med modellplan var en av programpunkterna, det förekom frågesport och stafett för barn och vår lokale gladiator Hero hade uppvisning med sitt Gym 22. En hel del alltså!

Vi besökte godisvagnen och hittade lite gott där och köpte även glass från Österhagen, som är en lokal glassproducent från Hjo. Så i väntan på anksläppet blev det en god mysstund på picknickfilten.



När klockan närmade sig fyra körde frontlastaren upp på bron och 2000 ankor släpptes ned i ån Tidan för att ta sig vägen mot målet. I prispotten låg tio stycken vinster bestående av resor och och matvaror från Ving, Forellenresor och Ica Supermarket och Ica Nära. Det var ganska länge sedan som jag köpte certifikat till ett par ankor och jag valde bara ett par för att just det häftet skulle ta slut. Tur var väl det för min anka, nummer 549, simmade in på en sjätteplats. Det betydde vinst! Presentkort på 1000 kr på ICA - och det var förstås mycket välkommet.



Ikväll fortsätter festligheterna på Ånaplan med bland annat uppträdande av Rydell & Quick, men Ian har somnat i sin säng, Isa är på god väg att göra detsamma och vi är förövrigt väldigt nyfikna på hur det kommer att gå för Måns ikväll. Han själv trodde visst på Italien.... /Jenny

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards