jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 14 maj 2015

Marknad, kvartersloppis och cruising

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 maj 2015 20:45

Dagen har bjudit på underbart väder och vi startade den med en tur till Hjo och marknaden där. Vi gick ett varv för att återvända till karusellerna där vi börjat. Och vi frågade och frågade Ian om han inte ville åka något - men han tvärvägrade.



En åktur skulle ha kostat 40 kronor och det gjorde ju inte oss något att vi sparade de pengarna. När vi var där var det inga andra barn som åkte, och vi tror att han inte skulle ha varit lika tveksam om karusellerna varit i rörelse.



Vi for hem och inväntade att pizzerian skulle öppna för latmat kändes som ett bra lunchalternativ. Pizzerian har under den senaste månaden haft ett erbjudande där all mat kostar 50 kr per rätt - och pizzorna är dessutom stora. (När det här erbjudandet är slut så ska allt istället kosta 65 kr rätten, och det är ju inte så farligt dyrt det heller.)

Isa fick annan mat, men vi åt allesammans ute på trädäcket. Synd att det skulle blåsa så bara.

Innan vi svalt sista tuggan var vi iväg för att göra nästa grej som var att gå runt på den anordnade kvartersloppisen. Ett av stoppen var i ett hus inte långt från oss, så vi märkte helt klart av att det var fler människor än vanligt i omlopp och det är ju jättekul.

Vi hann med att gå förbi sex stycken olika hus med loppis och vi kikade på lite av varje. Ian gjorde det bokstavligt i och med att vi hittade en kikare till honom. Men bäst var ändå att vi hittade Rorri Racerbil!



I just bilars tecken gick resten av dagen för framåt eftermiddagen/kvällen var det dags för cruising. Vi gick ut allesammans och det fanns verkligen en massa bilar i alla möjliga olika utföranden att titta på och den som var dekorerad med bland annat en gräsklippare stack ju ut förstås.



Det var gamla bilar, vanliga bilar, ovanliga bilar, polisens minibussar, en polis på motorcykel (och även patrullerande poliser), barn och vuxna i omlopp för det här är ju en riktig folkfest som lockar ut många.

Ian var otroligt fascinerad av alla bilarna och höll sig vaken hela tiden, men Isa somnade. När DJ Basse, som hade sin musikshow på ett släp bakom en bil, drog förbi vaknade Isa till lite grann dock. Lite livat var det ju, men det ska det vara.

Bara att hoppas att det inte blir en massa onödigt dumt och vi är glada över att vi inte bor precis intill cruisingsträckan så sovande barn inte störs. Fast en och annan bil kör förbi här utanför också men inte i samma omfattning - och det underbara vädret bidrar ju förstås också till att det är god fart på cruisandet!


 
 
nathalié - mamma till charlie

nathalié - mamma till charlie

14 maj 2015 21:48

men typiskt att jag har noll koll på sånt här. hade ju kunnat åka dit med charlie! lilla vrespottan idag, haha!

http://livetomyarp.com

Jenny och Jon Sjöberg

14 maj 2015 22:03

Om du surfar in på webbversionen så ligger länken till listan på aktiviteter i menyn till vänster. På lördag är det t.ex Guldfest i Karlsborg - det kanske kan vara något...? /Jenny

Ps. Vi åt langos. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 25 april 15:15


Det här aktivitetshäftet fick Loe när han var yngre och vi tyckte att det fungerade bra. Nu är det Lins tur att ta sig igenom aktiviteterna i hennes eget häfte, ett häfte som mest tar upp små bokstäver. I häftet finns diverse övningar där svar ska sk...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 24 april 06:00

Den stora älgvandringen har dragit igång på SVT och till och från har vi livesändningen på. Så igår, på Världsbokdagen, drog jag igång ett älgtema med Lin och Sia. Men vi började på boktemat och såg avsnittet om Världsbokdagen med Greta Gris och så l...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 23 april 07:30


Idag firas Världsbokdagen runtom i världen och vi smygstartade uppmärksammandet redan igår när vi besökte biblioteket för sagostunden. Utöver det vanliga fick alla barnen välja en Pixi-bok att ta med sig hem i present. Böckerna passade vi på att läsa...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 22 april 15:15

  Lin ville ha en massa småflätor i håret så jag flätade på och satte fast färgglada loomband. Och som om inte det var festligt nog så blev det också en ansiktsmålning!   Efter en tid tog vi ur flätorna och då blev det förstås väldigt vågigt...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 21 april 08:00

Ian och Isa kämpar vidare med försäljningen ur sina gröna majblommeväskor. Och efter att ha betat av närområdet med dörrknackning har centrum blivit nästa plats för försäljning.     Vid ett av tillfällena var Sia med som "reklampelare" oc...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards