jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under april 2015

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 april 2015 11:00

Det som vi tänkt få klart i lekrummet innan sommaren, då vi inte vill hålla på med källarjobb, är färdigt. Till hösten ska vi fixa med ett litet hus i det hörnet där bollhavspoolen står. Men det är då det. Rummet är anpassat för mindre barn, hoppas vi, och kommer förhoppningsvis att komma mycket till användning.
Nu är det fritt fram för lek, och vi kan gå vidare till nästa projekt...Fast det blev visst ett litet tillägg efter att de här bilderna togs. En Irislight Tivoli sitter nu i hörnet som vi tänkt göra ett litet hus i senare i år. Så härliga färger!


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 april 2015 20:00

Idag känns det inte som jag gjort annat än hållit fast Ian som varit jättledsen och inte alls förstått vad det varit frågan om. I morse ringde jag BVC för Ian är verkligen inte sig lik, han har varit så ledsen och har inte fått någon ro - dag eller natt. Vi fick tid på morgonen så iväg med barnen och där uppskattade inte Ian alls undersökningen. BVC-sköterskan ville inte släppa hem oss utan en koll av sänkan. Så vidare med barnen till provtagningen och stick i fingret blev nästa mardröm. Sjuka barn är hjärtslitande... Och det var ju helt omöjligt att förklara för honom vad det var frågan om när han var snudd på hysterisk. Vi väntade i korridoren på svaret och det visade sig att han hade 44 i sänkan, skulle varit 5, så vi fick en tid inbokad hos doktor. Men det fanns ingen tid ledig förrän på eftermiddagen så hem igen för att återkomma. Doktorn undersökte hans öron ännu grundligare och han blev om möjligt ännu mer ledsen, allt medan Isa sov i vagnen utanför undersökningsrummet. Doktorn hittade öroninflammation på vänstra örat men kan nog inte ha varit helt lätt att se eftersom det tog tid. Det högra örat såg bra ut och eftersom det ändå skulle sättas in antibiotika så brydde hon sig inte om att kolla svalget.Tveksam till att det skulle ha gått ändå för Ian var verkligen inte med på det hela. Jag vet ju att det är för hans eget bästa men har mest känt mig hemsk när jag har hållit fast honom för smärtsamma undersökningar och tvingat i honom smärtstillande och medicin. Eftersom det inte verkade hjälpa med flytande Alvedon, och han har också varit svår att få att ta den, fick det bli stolpiller och de visade sig vara mer effektiva. Men hur det framöver ska gå lätt att få i honom antibiotikan ska bli en intressant fråga att lösa... Det här har varit en tröttsam dag, med mycket fram och tillbaka och allt medan Jon varit tvungen att jobba över.

Med förhoppning om sömn för alla i natt. /Jenny

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 april 2015 19:45

Vår BVC-sköterska ska dra sig tillbaka och går tidigare i pension. Det tycker vi är trist, för vi har verkligen gillat henne och har valt henne till båda barnen. Nu får vi starta om med någon ny. Det viktiga är ju förstås att barnen får den omsorg de behöver, men det har ändå känts bra att ha haft en och samma som man liksom har "känt". Eftersom vi sågs idag passade jag på att överlämna en avskedspresent, hade egentligen tänkt göra det i morgon, men nu blev det som det blev idag. En liten ros i "glasbur" och en Tack-chokladask som ett tecken på vår uppskattning.


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 april 2015 07:32

... innehöll punktering på barnvagnen, punktering på bilen, Isas två första tänder kom under tråkigt buller och bång, Ian avslutade helgen sjuk, med bland annat öroninflammation, och veterinären såg tydligt att Nalle hade blivit sämre... Det hände väl något positivt också, men det överskuggades av allt det här. Den här veckan börjar med att Ian är fortsatt sjuk - plåstret med Bärgarn som han ville ha i pannan hjälpte bara en stund - och dessutom är det stor risk för att Jon kommer att jobba över. Ser ut att bli en solig dag i alla fall... /Jenny


Tillägg: I morse fick det bli ett samtal till BVC, bättre att ringa en gång för mycket... Jag ville stilla oron. Vi hade tur och fick en återbudstid. Det syntes ju att Ian inte mår så bra, men däremot verkar det inte vara öroninflammation. För att vara på den säkra sidan blev det provtagningen. Och blodprovet visade på förhöjd sänka, 44, skulle visst vara 5. Så i eftermiddag blir det Vårdcentralen igen och besök hos doktor. Och nej, Ian gillade inte undersökningen på BVC och han gillade verkligen inte att ta blodprov. Eftersom det inte fungerat så bra med flytande Alvedon så testar jag nu stolpiller från Ipren istället. Men mot vad vet vi inte.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 april 2015 09:40


Idag är det den älskade bubblans dag och vi har redan blåst av några. Dock fick det bli på altanen eftersom det blåser hårt ute och Ian mår som han gör. Kanske att det kan bli en vända utomhus senare idag...? Att blåsa såpbubblor är ju så enkelt och samtidigt väldigt underhållande!


Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 april 2015 08:38

Den här filten från Lambi som nu finns i samlingsshopen Lambi Collect & Get är underbar! Stor och jättemjuk. Vi har en sedan tidigare och nu fick det bli två till. Filtarna är helt klart värda poängen. Passa på!


Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 april 2015 03:37

Barnen har för det mesta varit ganska friska och oftast klarat sig undan med bara förkylningar. Men nu verkar Ian ha drabbats av sin första öroninflammation, stackarn. Men när Alvedonen börjat verka så har han svarat bra på den. Men i och med att han sov, eller i alla fall låg i sin säng större delen av gårdagen har han blivit lite dygnsvild. Nu vaknade han vid tre, hade ont och ville se Barnkanalen. Lösningen blev Alvedon och surfplattan med Bolibompa i sängen. Förhoppningsvis så somnar vi snart om allesammans... /Jenny

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 april 2015 15:48

  


Vädret idag är verkligen som gjort för utomhuslek... och jobb. Tyvärr är Ian inte riktigt pigg, men att vara ute stund och gegga runt orkade han i alla fall.

Ian geggade, Isa åt sand, Nalle latade sig, Jon jobbade på hjälpmedel till Nalle för att ha i bilen och jag övervakade allt och alla. ;) /Jenny

Ian · Isa

Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian född i september 2012, Isa född i juni 2014, Loe född i mars 2016 och Lin född i januari 2018.

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se