jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under april 2015

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 april 2015 14:29

     


Dagens vardagslyx får bli att det bland mycket annat fint växer gullvivor i vår trädgård. Vädret har dock varit annat än lyxigt... Solen har strålat, det har regnat, det har fallit hagel, temperaturen har klättrat upp och ned, men ett vackert par domherrar flög förbi. Blir väl snö då också... Snacka om spridda skurar.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 april 2015 11:00

Vem vet, det kanske bara var en sträckning som gjorde att Nalle såg sämre ut där ett tag, för nu är han piggare igen. Och hans gång är inte alls lika stel och han tar sig mycket lättare upp till stående från liggande.

Vi var väldigt oroliga när han började få svårt att resa sig upp, för det är ju knappast något värdigt hundliv att inte kunna resa på sig... Men nu är det alltså mer fart i honom igen, och vi är förstås väldigt tacksamma för det.

Och drömmen om att få ha honom kvar länge och se fler gråa strån i hans päls lever vidare.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 april 2015 19:15

Idag har vädret varit betydligt bättre än igår. Under de här dagarna som Ian varit sjuk har vi inte tagit oss mer än till Ica och på promenader med Nalle. Man blir lätt lite rastlös, Ian likaså för han har ju också energi som han vill göra av med.

Igår kväll var Ian med Jon till Ica på kvällen, för våra dygn har blivit uppochnedvända nu när Ian fått sova när han velat, så Ian var pigg och somnade inte förrän vid 21. 

Idag var vi ute en stund i trädgården på förmiddagen, men efter det gick Ian och la sig för att sova. Så helt pigg är han ju inte, men han har haft mer positiv energi idag och har inte varit så jobbig att ta itu med. Väldigt skönt för oss alla!

När Jon kom hem passade vi på att avklara två stycken premiärer: Isas första cykeltur och Ians första cykeltur i cykelvagnen. Båda blev lyckade, men Isa var inte särskilt imponerad utav det nya sättet att ta sig fram på, för hon somnade...


 


Det var skönt att komma ut allesammans i det härliga vårvädret och extra roligt att det gick så bra att cykla med båda barnen. Ian kan ju vara väldigt tveksam till nya saker och ville först sitta i cykelstolen som han brukar, men var ändå inte så svår att få på andra tankar som vi först hade ställt in oss på. En tur runt byn blev det, och säkert blir det fler framöver nu när det gick så bra!

Vi hade först pratat om att Jon skulle skaffa sig en ny cykel som var cykelstolsvänlig, så att vi skulle kunna cykla med båda barnen. Men lösningen med en cykelkärra blev mycket billigare och förhoppningsvis även bättre i och med att cykelkärran har plats för två barn och även går att koppla loss och köra som en vanlig vagn.

Cykelkärran kastade vi oss på när Blocket-annonsen kom ut. Vet ju att de här är oerhört populära! Och eftersom vi verkade så intresserade och erbjöd oss att betala för den osedd i förväg, så valde säljaren att ta bort annonsen innan vi hämtat, eftersom han blev nedringd av andra som ville ha den. Priset var 300 kr... Billigt som ni förstår. /Jenny


Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 april 2015 10:45


För en tid sedan gick jag med i LikenShare och via den sidan har jag fått möjligheten att testa Ajas Universal Gel. Jag valde den blåa flaskan, Intense Freshness. Det här är precis som produktnamnet avslöjar en universalprodukt med en mängd olika användningsområden: golvet, köket, badrummet, fönster och speglar, disken och även till kläderna som fläckborttagare. Det är ju mycket praktisk med en produkt som man kan använda till mycket, men nu har jag inte hunnit testa hur väl den fungerar på allt. Men som rengöring i badrummet, av speglar och till att använda för att skura golvet tycker jag att den passar mycket bra till. Flaskan har dessutom en mycket smidig kapsyl som jag läst mig till att de själva kallar Press & Dose. Den förenklar doseringen. Nackdelen med produkten är ju förstås att den inte är miljömärkt. I det stora hela jag ändå mycket nöjd och tycker att det är roligt med en ny sida med testa på-produkter för oss nyfikna. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 april 2015 07:30

Med färg som vi hade över från husmålningen snyggade jag till ett väderbitet barnbord vi hittade på second hand. Bordet kostade en femtiolapp och arbetet tog inte lång tid, så i det stora hela blev det ett mycket lyckat pysseljobb. Ett charmigt picknickbord som vi tränger in på trädäcket till att börja med. /Jenny


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 april 2015 11:41

Innehållet smakar ju otroligt illa, fruktsmak till trots. Den dåliga smaken går inte att dölja heller! Jag har läst att ett alternativ för att få i barnet medicinen är att hålla fast barnet och spruta in på insidan av kinden.

Men i flera av fallen hade barnen spytt efteråt... Låter ju hemskt, men kanske nödvändigt, oavsett eventuell spya.

Somliga blir medgörliga, lätthanterliga och sympatiska när de är sjuka. Inte Ian.

Har han verkligen öronininflammation och inte bara en släng av överjävlighet med touch av testa-alla-gränser-som-finns inslag...? Viss dramatik har ju följt med det här barnet ända sedan i magen så alltsammans grundlades väl där.Fotogrimasering. Och Bärgarn-plåstret får väl sitta där tills det ramlar av, för om vi drar bort det skriker han väl sönder fönsterrutorna... Plåstret hamnade förresten där för att han ville ha det för han påstod sig ha huvudvärk.Lycka har i alla fall infunnit sig vid några tillfällen idag. Vi hann hem från ICA innan regnet började falla och Isa har börjat att spontant klappa händerna. Charmigt värre!

Men snacka om att Jon tajmat sin övertid väl (japp, blir väl idag också...) - han missar ju så mycket härlig tid här hemma just nu. Ironi. /Jenny

Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 april 2015 17:38

... och inköpt. Ibland är det väldigt smidigt med dörrförsäljning. Blomman har färg av hallon och lila! /JennyMajblomman är Sveriges största barnhjälpsorganisation. Vi arbetar året runt för att förbättra barns villkor. Vårt mål är att alla barn ska få vara med och dela gemenskapen med sina kamrater i skolan och på fritiden. Majblomman samlar in pengar genom att barn säljer majblommor. Tack vare det kan vi dela ut bidrag till barn, informera om barns villkor och stödja forskningsprojekt för att förbättra barns livsvillkor.


Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se