jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under april 2015

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 april 2015 16:45

Barnen vaknar nuförtiden kring halv sex, sex och igår när jag och Jon äntligen skulle streama sista Hobbit-filmen så var det ingen av dem som ville somna i vettig tid heller. De hade väl sovit lite för länge på dagen...

Men jag och Jon såg klart den nästan 2,5 timme långa filmen. Myste med kokta majskolvar, smör och salt. Men tyvärr blev vi lite besvikna på slutet, fast allt kan ju inte sluta som vi vill...Efter frukost gick jag och barnen ner i källaren och lekte i lekrummet med bland annat Duplo. Det tycker ju jag är ganska underhållande också faktiskt. Så den här arkitekturen har jag till viss del bidragit till.Efter mellis gick vi ut i trädgården och Isa sov en stund. I helgen gjorde jag såpbubbelvatten på florsocker och idag testade jag med sirap i blandningen. Det tyckte jag gick bättre. Så vi blåste lite bubblor med mera innan vi tog en promenad med Nalle.


 


Igår somnade Ian direkt efter lunchen, han hann knappt lägga huvudet på kudden, men idag var han piggare så vi knallade iväg till Familjecentralen för eftermiddagslek. Vi har ju bara varit där på förmiddagarna tidigare.

Det var inte så många där så det blev en bra mjukstart för Ian som nu börjar återfå sin energi och med den kanske hörseln blir återställd snart också. /Jenny

Allmänt · Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 april 2015 16:30

... och idag låg de planerade byggåtgärderna i vår postlåda. Om vi vill får vi lämna synpunkter på denna byggnation. Än så länge har jag fått ihop detta... ;) /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 april 2015 11:45


En kjol, cirkelkjol, har jag lyckats åstadkomma till Isa. Ian har fått sova när han velat nu när han inte mått så bra och då har jag och Isa bland annat hållit till i källaren... hos symaskinerna.

Jag hittade en bra förklaring på hur man skulle mäta för att få till en cirkelkjol och jag fick till det på första försöket och unkom sålunda att slösa med tyg.

Nästa gång får den nog bli lite längre och lite mer noggrant sydd, men den duger. Kanske kan bli en till mig också så småningom. /Jenny


Isa · Pyssel
Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 april 2015 18:15

Det är så tråkigt när helgerna går mot sina slut och vardagen ska ta vid igen. Vi har ju det som bäst och roligast när hela familjen är samlad. Dessutom får vi mer gjort då!

Idag har det också ordnats med saker högt och lågt och fint blir det. Ian hjälpte Jon med att snickra lite, i alla fall tills han blev distraherad av bandyspel och sandlådan...Men han har inte helt återfått orken än, vår Ian. Det är inte lika mycket spring i benen som tidigare, så vi gjorde rätt som avstod från Rankåspromenaden även denna söndag. Kanske att vi kan gå tipspromenaden nästa helg istället...? Vad som han heller inte har återfått helt är hörseln, och som vi förstått kan det hålla i sig i flera månader efteråt.

I den kommande veckan väntar kosläpp på Almnäs bruk söder om Hjo och i helgen är det Härliga Barn-mässan i Skövde.På lördag öppnar också Liseberg och Jon är ju så himla sugen på att åka Mechanica, och även Helix för den delen eftersom det aldrig blev av när vi var där ifjol. Men i år ska vi väl försöka se till så att han får möjlighet att testa båda, men något besök är inte inplanerat. Det är ju mycket säsong kvar! Jag tänker ju då inte åka någon av dem, jag fick svindel av att bara se ett klipp från en provtur med Mechanica. Jag föredrar "karusellerna" som har ett hjul som snurrar, där man lägger en peng på en siffra - och sen kan man vinna något!

Hoppas att det här blir en lugnare vecka än den förra och förrförra som innehöll en massa tråkigheter. Nu får det vända lite! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 april 2015 19:30

Fast inte riktigt överallt, men källarplanet är nu mycket välorganiserat. Vi röjde i de utrymmen som annars blivit sådana där "ställ in och stäng dörren fort"-gömmor. Jo, vi har faktiskt sådana! ;)

Eller hade då.Nu är det ordning där, men alltsammans började förstås med att skriva listor. Listor med olika prioriteringar - självklart färgkodade. Finns det något annat sätt?!
En lista för hela huset, en lista för mindre inköp, en vanlig mathandlingslista, en Om-vi-vinner-Drömvinsten-lista... Listan på hur många listor vi har kan göras lång.

Men...Nu är det ordning i de rum som vi kallar kontor och avloppsförråd (borde nog byta det osmickrande namnet nu när det är sådan über-feng shui-ordning där...), tvätt är tvättad, det är nybäddat i vår säng, vi har handlat, räkningar är skrivna och sen har vi gått igenom ALLA kartonger med bebis- och barnkläder på vinden.

Vi sparar ju allt och det har blivit ganska rörigt när allt blivit nedslängt i kartonger allteftersom barnen vuxit ur kläderna. Men nu är plaggen sorterade efter både storlek och kön, samt unisex. Dock fick unisex och pojk-kläder hamna i samma.

Jorå, vi fixade i ordning med skorna också.Nu gör vi myskväll... men det finns att göra imorgon också. Vi har börjat se igenom Hobbit-filmerna. På måndag släpps den sista filmen, Femhäraslaget, och den har vi inte sett än då bio-besök knappast har varit något som blivit prioriterat här under de senaste typ tre åren... Vi behöver friska upp våra hobbit-minnen, fast det här intelligenta citatet från Gandalf minns vi. /Jenny


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 april 2015 16:30

Tänk om vi hade vetat att det fanns hundbäddar med integrerade vattenskålar för länge sedan! Då hade vi verkligen kunnat ha blivit besparade en hel del blöta olyckor i bilen. Just inbyggda vattenskålar har bäddarna från Modin Bed, det och flera andra finesser.

Nalles sjukdomshistoria är ganska välkänd på bloggen och i just bilen har vi försökt att göra det så mjukt som går för honom och ge honom så mycket plats som möjligt. Vi vill att han ska kunna röra sig om han behöver så han inte blir stel.

Nalle är ju biltokig och det nöjet att åka med oss vill vi inte ta ifrån honom i första taget. Men ramp för att komma in i bilen har vi använt sedan 2009. Då började vi med en mindre variant, men övergick så småningom till en bredare och längre för att bespara Nalle slitningarna vid in- och utgång i bilen.Nalle gillar ju som sagt bilen och nu är hans vrå där ännu lyxigare - han ligger numer på en Modin Bed!

Vi hade aldrig hört talas om de här bäddarna innan, men när tävlingen dök upp på Facebook så deltog jag med otroligt lycklig utgång.Tack så mycket, vi är jättenöjda och glada över att kunna ge Nalle den här unika komforten!

Vi har tidigare försökt göra det så mjukt som vi kunnat för honom i bilen och har använt en skvalpskål till honom. Dels är det ju viktigt att alltid ha tillgång till färskt vatten, särskilt när det är varmt, och dels gör Nalles specialfoder honom väldigt törstig också. Men ofta har resorna slutat med blöta olyckor... Nalle vaktar bilen och gör andra uppmärksamma på detta genom att röra sig och göra det han kan - skälla!

Modin Bed är tillverkad av miljövänlig ftalatfri PVC, den är vattentät och materialet är oerhört slitstarkt. Med anti-spillskållen förblir det torrt i bilen och dessutom så omges vattenskålen av isolerande cellplast som gör att vattnet håller sig kallt längre - perfekt när det är varmare ute! Bädden är dessutom lätt att torka av, för med en stor och hårig hund blir det lätt väldigt smutsigt.

Besök Modin Bed för att titta mer på sängarna och deras andra produkter. Eller varför inte kika in på Facebook-sidan. Där pågår just nu en till tävling där vinsten är ett presentkort på hela 1000 kr. /Jenny

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se