jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under oktober 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 oktober 2014 19:30

Jon har jobbat över de här första dagarna av veckan och det lutar åt några övertidstimmar imorgon också. Det är klart att det inte är så lätt att sköta alltsammans på egen hand, men det har gått ganska bra. Vi har varit på Familjecentralens öppna förskola båda dagarna. Igår var det Mini-Röris igen där till exempel. Vi har försökt vara ute i trädgården en del också. Ian börjar prata om pulka, han vet ju inte riktigt vad det innebär, och jag har försökt förklara för honom att det måste komma snö, men han vet ju inte riktigt vad det innebär heller. Och frågan är om han köper att man måste ha på sig vantar, mössa, varma skor och overall då... /Jenny


Allmänt · Ian · Isa · Nalle
Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 oktober 2014 19:15

Socialstyrelsen har ändrat sitt råd och nu ger de klartecken för napp från start, förutsatt att amningen fungerar. Barn i Sverige ammas i allt lägre grad, och nu ändras alltså riktlinjerna och napp är okej.
Amning minskar bevisligen risken för plötslig spädbarnsdöd och nappanvändning ska också ha en positiv inverkan. Dock är risken för psd som störst innan sex månaders ålder och barnets sugbehov avtar när det närmar sig ettårsåldern.
Med Ian gjorde vi i början ett försök att inte ge honom napp, just för att vi hade hört det här om att det skulle kunna krångla till amningen. Men han hade ett sådant stort sugbehov att jag istället blev hans "napp" då. I vårt fall var nappanvändning inget som påverkade amning. Och vi vet fler som säger att det inte alls hade någon negativ inverkan. Men har också hört de som det strulat för... Så inget är skrivet i sten.
Jag har en liten idé om vad som däremot kan strula till aminngen, och det är att napp ges när det istället borde ammas. För mjölkproduktionen måste stimuleras och det är ju svårt när barnet istället ges en napp.
Amning kan vara en lite känslig fråga, men ibland hör jag de som säger att de gärna vill amma och försöker, men ändå hoppar över mål till exempel på natten och då ger flaska istället. Inget stimulerande av produktion kan ju också betyda att mjölken sinar... Somliga har mjölk i överflöd, somliga inte, somliga vill amma sitt barn i flera år, somliga skulle vilja bara så länge som WHO rekommenderar...  

Valet är väl upp till var och en men att komma igång med amning är inte allltid så lätt, och det återstår att se om graden av svenska barn som ammas sjunker mer nu när även sjukvården "tillåter" napp från start. /Jenny


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 oktober 2014 20:07

På önskelistan till Isa... Så söta!


       

Bilder lånade från Lindex.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 oktober 2014 14:15

 

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 oktober 2014 18:10

Och plötsligt är vi 110 mil närmare varandra...


Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 oktober 2014 18:30

Igår var vi till Karlsborg för Nalle skulle till veterinären. Ett planerat besök för en p-spruta som han får en gång i halvåret. Den har ingen effekt på hans drifter utan fungerar enbart för att hålla storleken på hans prostata under kontroll. Han har ju haft problem med den. Medan Jon och Nalle fixade det var jag och barnen vid den närliggande lekplatsen.Sedan bar det av till Jons jobb för att hälsa på och visa upp Isa för de som inte träffat henne. Vi är ju inte i Karlsborg så ofta, så det var lika bra att slå två flugor i en smäll.På hemvägen hämtade jag upp ett paket på Pressbyrån med en Tradera-vunnen regnkappa. Gillar den! En vit från Didriksson. På sistone har jag ordnat med både vattentäta skor och nu kappa - låt det regna säger jag bara!

Och hemma i lådan låg en FBK-tröja till Jon och en ny mobiltelefon till mig. Båda från Tradera. Jag budade hem en mobil för ett tag sedan, men det visade sig att det inte var den modellen som det stod i annonsen. Den har nu blivit tillbakaskickad. Lite trist, men det fanns ju fler telefoner att buda på.

Jag var verkligen i behov av en telefon. I förrgår hade Jon både försökt ringa och skicka sms, men jag hade av någon oförklarlig anledning ingen tjänst. Inte mycket till telefon när den inte ringer. Nu ska jag lära mig den här nya. Jon har samma modell så till en början får jag lära lite av honom.

Idag var det dags för den tredje klädbytardagen på kort tid. Mölltorp idag och jag hade inte alls höga förväntningar då Mölltorp inte är så stort. Mest av allt var jag ute efter en overall till Ian då jag är osäker på om den han har passar hela vintern. Och jag hittade en! En jättefin blå Didriksson-overall för bara 200 kr, så jag blev genast jättenöjd. Dessutom hittade jag lite annat. Ian blev ju stormförtjust i den stora sopbilen!Pulkan, inte rosa visserligen, kostade en tjuga, det blev nya gardiner till Isa, en fleeceoverall till Isa, samt en jacka, en filt, lite kläder och leksaker och ett sådant där badplagg med inbyggda flytdynor. Ett sådant plagg pratade vi om redan i somras som alternativ till att Ian vägrade simkuddar... Det känns verkligen som jag fyndat. Bara sopbilen skulle ny ha kostat vad allt det här kostade!

På hemvägen stannade vi till hos brorsan. Tänkte passa på när vi ändå var åt hans håll. Vi hade med lite fika, men blev bjudan på ett och annat gott och fick dessutom med oss lite smaskens som Jell-O och Poptarts hem som vi ska testa vid tillfälle. Han bor på andra våning så han hjälpte oss ner för vi hade ju kassen med grejer från honom, ett par barn och en hund och medan vi lastade in höll han en sovande Isa.Nu hade man ju kunnat vara nöjd med de här fynden, men vi söker efter en passande hylla att ställa luftfuktaren på. Second hand-butiken i Tibro hade öppet så i omgångar gick vi in där i och med att barnen hade somnat. Någon hylla blev det inte men ett par fina och billiga skidhjälmar, en rosa och en svart, som kanske kan passa bra när i alla fall Ian ska åka pulka i vinter.

Vi hade inte varit hemma lång stund när det blev dags för skajpning med släkt i norr, efter det gjorde vi pizza i långpanna och alltsammans varvades med spring till tvättstugan. Nu är båda barnen nybadade, en hel del snor nersköljt i avloppet... och vi ska invänta läggdags för att kanske få till lite tid vid teven. Har visst inte sett en film sedan i mars... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 oktober 2014 18:15

Ja, inte helt oväntat så är även min mascara lila. I dagarna fick jag hem en ny, då den gamla tagit slut. Märket heter Blinc, och det finns fler färger att välja bland... Denna mascara är dock lite speciell för den kladdar inte på samma sätt som en del andra mascaror i och med att den gör små "tuber" runt fransarna. Den är vattenfast och mycket skonsam mot ögonen - och finns i lila/JennyProduktinfo
Produkten utvecklades från början för personer med extremt känsliga, nyopererade ögon. Efter hand upptäckte fler och fler att mascarans unika egenskaper av omvärlden och succén var ett faktum.


Vad gör Blinc så unikt?
Blinc Mascara är en helt unik mascara som bildar vattenfasta små 'tuber' runt ögonfransarna. Trots regn, gnuggande och tårar sitter Blinc mascara kvar utan att någonsin rinna eller flyta ut. Den unika formulan är helt oljefri och mycket skonsam mot ögonen. Du slipper problem med irriterade ögon och färg på den känsliga ytan under ögat.


'Vanligt vatten som remover'
Ännu en unik egenskap med Blinc är den geniala och skonsamma borttagningen! Med en kombination av vatten och lätt tryck med fingrarna glider de små tuberna skonsamt av fransarna utan att lämna några rester kvar till dagen efter. Du kommer till och med att se de små tuberna i handen efter att de glidit av fransarna. Snabbt och skonsamt blir dina ögon helt rena med vanligt vatten - ingen remover, inget gnuggande!


Användning

För bästa resultat applicera Blinc Mascara på rena torra fransar. Mascaran torkar inom två minuter, därefter bör inte ytterligare lager appliceras.

Genom att kombinera ljummet vatten och fingerlätt tryck på fransarna så avlägsnas all mascara utan att lämna några rester. Du kommer t.o.m att se de små tuberna i handen efter att de glidit av fransarna. Efter borttagningen är dina ögon helt rena, och detta helt utan varken tvål eller removers.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 oktober 2014 19:15

Estrella har lanserat en ny typ av dip:

"Fresh Dip är en unik nyhet! Det är den första dipmixen gjord av färska grönsaker. Ingredienserna har inte varit torkade och därför bevaras den färska smaken mycket bättre. Bitar av grönsaker ger dippen en härlig konsistens och mycket smak. Dessutom innehåller den bara naturliga ingredienser."


Vi har smaktestat Estrella Fresh Dip Soltorkad Tomat & Vitlök.


 


Jon: "God, men med för mycket tomatsmak..."

Jenny: "Chipsen var godare utan..."


Alltså fortsätter Fresh Island lätt att vara den godaste dippen!

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se