jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 27 september 2014

Liseberg!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 september 2014 21:30


Idag for vi till Göteborg och besökte platsen som alltid kommer att vara en speciell plats för oss. Vi har så många härliga minnen härifrån och det finaste är förstås från gången som vi förlovade oss här. Vi brukar stanna till lite extra kring platsen som vi utbytte ringar på där i augusti 2006, så även denna gång.



Vi hade dock inte räknat med att det skulle vara så mycket folk nu när säsongen nästan är slut. Men hyfsat väder och löningshelg bidrog väl förstås. Tyvärr blev det just på grund av "folkmassan" inget Helix-åk för Jon. Det hade han annars sett fram emot, men kötiden var 50 minuter och det fungerade inte. Det blev inte så mycket åkande överhuvudtaget, vi fick några åkkuponger över som kanske kan komma till användning om vi återvänder för Jul på Liseberg istället.


     


Det här blev Ians tredje, eller fjärde, besök på Liseberg och för honom blir det mer och mer intressant för varje gång. Det nya Kaninlandet är ju toppen för de små! Där brände Ian en hel del av den uppdämda energin från bilresan. Han och Jon åkte karusell, rattade en av farfars bilar och cruisade runt i Kaninresan.

En del pengar spelades bort - självklart! Men en kudde och en gosekanin vanns dock, och vi fiskade flygplan i Morotslandet. Det här var näst sista helgen som Liseberg hade öppet och jag hjälpte gärna till med att tömma nöjesplatsen - det var halva priset i butikerna! Jag hittade allt möjligt spännande till oss, och en och annan födelsedagspresent och julklapp.



Vi gjorde inget längre besök för vi hade Nalle att tänka på, Ian började bli trött - vi med - och vi ville inte ha Isa liggande i vagnen hur länge som helst. Amningsrummet var annars helt okej och vår mat på Burger King också. Tiden på nöjesfältet räckte dock gott och väl för oss som familj. Hade det bara varit jag och Jon hade vi säkert kunnat stanna mycket längre, men det är lite mer att tänka på för oss med de små. Det var ju trist att Jon gick miste om sin åktur som han hoppats på, även om det är osäkert om köande i 50 minuter hade varit akutellt ens då, men i mitt fall hade jag nog bara gjort av med mer pengar om vi stannat längre. Hahaha!

Vi tog plats i minibussen och lämnade en av de roligaste platserna som vi någonsin stött på bakom oss med förhoppning om att snart, snart få möjlighet att komma tillbaka. /Jenny


 
 
Ingen bild

Skrivmoster Signhild

28 september 2014 19:28

Får gratulera i efterskott till er förlovningsdag! Ni är i farten som vanligt och hinner med en massa "sköj" .. och även det som bara måste göras. Här är det så lugnt men ... vad vet man .. plötsligt är vi eftertraktade som en vinst i Postkodlotteriet. Tur vi är på plats!

Vi har pratat om att åka till er innan det blir tristväder och kallt. Men så har vi gäster i slutet av oktober så helst innan det om ni har nån lucka nånstans. :)
Kram från oss!

Jenny och Jon Sjöberg

28 september 2014 19:53

Det var ju ett tag sedan vi hade förlovningsdag, Lisebergsturen sammanföll bättre med Isas tremånadersdag. Vart tar tiden vägen!?

Vi har ju lite planer framöver också för här växer ingen mossa. :) Men en del är flyttbart. Jon är ju dessutom ledig alla fredagar fram till jul så det ska väl inte vara omöjligt alls att hitta ett tillfälle som passar. Kom med förslag! Helgen som kommer är dock fullbokad av låsbyte, klädbytardag och piratkalas så mycket vet jag. Ni kanske tar med er barnbarnen...? Vi kramar tillbaka. /Jenny

 
Ingen bild

Linda

29 september 2014 23:59

Trist för Jon med åkturen, men det blir nog fler tillfällen i framtiden. :) Verkar ändå som att ni hade det helmysigt.

Hoppas att ni alla frisknat till, det är väl en populär förkylningstid nu. Jobbigt när alla drabbas, om än inte oväntat i en familj då.
Sänder lite friska fläktar från Dublin. ;)
Linda

Jenny och Jon Sjöberg

30 september 2014 07:27

Ja, det var tråkigt. Och jag läste igår att banan hade fått någon fin utmärkelse också. Så det var verkligen synd att han inte fick möjlighet att testa den.

Fortfarande lite krassligt. Inte så att vi är sängliggande men så att det ändå är lite ansträngande att vara uppe. Jag har varit sjuk mycket på sistone nu tycker jag... Blev knappt frisk från förra vändan. :( /Jenny

 
Malin

Malin

30 september 2014 15:42

Grattis i efterskott till "er dag" :) Mysigt med en dag där :)
Kram

http://starchild88.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

30 september 2014 18:23

Det började ju se illa ut med tillfällen att komma dit så det var verkligen kul att det blev av. :) /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 18 april 16:00


Lin och Sia har tillverkat glitterflaskor, ett enkelt men väldigt fascinerande pyssel. I genomskinliga plastflaskor hällde vi olika sorters färgat glitter och diverse småsaker som stjärnor och annat roligt innan vi fyllde upp flaskorna med vatten. Ko...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 17 april 07:30

  Det här pysslet imponerade faktiskt lite på Lin när vi gjorde det, för det var något som hon inte sett innan. Och vid första kollen på utskriften ser allt huller om buller ut, men efter målning och vikning sker det magiska. För i en vinkel bli...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 16 april 15:30


... och så var det inte mer. Och det var inte bara vädret. Kråkfåglar har varit på det igen. Får väl köpa penséer eller nåt istället då...   ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 16 april 07:00


Nu har Lin börjat om simskolan igen och håller till i stora bassängen, och i helgen var vi i badhuset så hon skulle få träna lite mer. Hela familjen var med och simmade och badlekte, men vi satte även Ian, Isa och Loe på att simma några längder och I...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 15 april 05:45


Efter förra måndagens plus har jag kämpat hårt den här veckan för jag ville verkligen inte ha två plus på raken. Och det blev det inte heller! Att det skulle bli minus visste jag faktiskt redan när jag gick och la mig igår för jag har aldrig gått u...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards