jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under augusti 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 augusti 2014 22:22

... och självklart hade vi tänkt ta med Ian. Det var bara det att den här företagsamme lille killen skulle ut genom dörren först. Vi andra var inte riktigt färdiga. Så han gick och hämtade pallen på toaletten och bar den till ytterdörren och klättrade upp för att nå handtaget. Tursamt nog var dörren låst (även om han var där och pillade) och vi var ju hemma också. Det här har aldrig hänt förut, men nu verkade det så självklart för honom. Blir till att hålla ett extra femte öga på honom...


Tagen på bar gärning. ;)

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 augusti 2014 14:52


Ian: "Pappa köket. Mamma sova."


Jamen då är ju uppgifterna tydligt fördelade. Tack för det... /Jon

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 augusti 2014 12:45

Det fortsätter att vara snorigt och hest här och var hos oss. Till och med Isa har verkat lite täppt, och det är obehagligt när de små är det. Bebisar upp till halvåret har svårt att andas genom munnen. Då blir fria vägar i näsan extra viktiga och just därför är det bra att ha nässug och koksalt hemma så man kan underlätta. Ett bra tips!Man kan göra koksaltslösning själv, men det finns att köpa också bland annat pipetter att dosera med. Vi tycker dock att det är smidigare med spray och använder NäsFridas. Det finns också olika nässugar. Den här är från OtriBaby och har utbytbara filter och det tycker vi är bra, även om det under en förkylning kan gå åt en hel del filter.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 augusti 2014 13:28

Vi har både ett 2-årskalas och ett dop framför oss och det har börjat planeras för dessa festligheter. Oblater till tårtorna är fixade och de är så fina att det spelar ingen roll om vi misslyckas med resten av tårtbaket... Förhoppningsvis.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 augusti 2014 19:23

Jag har tagit en Alvedon. Det händer ju typ aldrig.

Jag har budat hem en vara på Tradera. Har aldrig hänt. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 augusti 2014 08:50


Ian har blivit ganska snorig och rosslig och varit besvärad av detta, särskilt på nätterna. Nässug, nässpray och lite Alvedon har underlättat så han har kunnat somna. Men han har sovit oroligt. Och nu har även jag börjat må dåligt. Snuvig och halsont, och framförallt frusen så kassetten får komma till användning redan så här i slutet av augusti. Vi har fått en del regn, det har blivit rått och huset har fort kylts ner. Vart tog den där härliga 30-gradiga värmen vägen...? ;) /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 augusti 2014 15:13

Det kändes ju inte alls lika roligt att gå till MVC nu när man inte var gravid längre. Och gynundersökningen med bland annat knipövningskoll och cellprovstagning toppar väl inte heller någon bucket list precis. Men nu är det besöket avklarat.

Dock är åtta veckor efter förlossning gränstiden för hur tidigt man kan ta cellprov för det kan vara för mycket hormoner i omlopp. Jag firar ju åtta veckor idag... så jag hoppas att det inte kommer att behöva tas om.

Jag och barnmorskan gick igenom förlossningens händelseförlopp, pratade sexliv och preventivmedel och vi pratade om hur det fungerar hemma nu med två barn. Jag nämnde hur Ian tagit det och just honom har vi pratat om tidigare och hon har ju även träffat honom. "Det blir socialen eller Mensa för honom" sa jag och hon verkade förstå vad jag menade.

När sexlivet och skydd kom upp kunde jag inte hjälpa att bli lite smått generad ändå. Borde ju inte bli det men man får ju en så nära relation även med barnmorskan och mindre "intimt" blir det ju inte när man står där både byx- och troslös och försöker hålla en konversation. Och efter besöket i gynstolen är ju i stort sett alla "hemligheter" undanröjda...

Hursomhelst så såg allt bra ut och det lilla efterarbetet som gjordes efter förlossningen såg fint ut. Vi gick igenom papprena från förlossningen och även journalen om Isas värden och kunde bara konstatera att det mesta såg helt okej ut. Och vid en eventuell nästa graviditet kommer förlossningen med största sannolikhet att gå ännu fortare... /Jenny

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se