jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under juni 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 juni 2014 06:30


Jag fick chansen att prova några ekovaror av märket Änglamark genom Loppi Blogbag. Några större skillnader i smak mellan ekologisk och "vanlig" mat är det väl inte enligt mig, men vetskapen om att den miljömärkta har producerats utan en massa skadliga kemikalier gör ändå gott.

Pasta och tomatketchup hör ju ihop, och både fusilin och ketchupen var helt okej. Det var länge sedan jag åt rostad lök och har väl aldrig gillat sånt överdrivet mycket nån gång, men Änglamarks överraskade faktiskt. Den var knaprig och smakrik - jag skulle kunna äta bara den! Fast det kanske inte vore så nyttigt?

Valnötter är ju däremot både goda och nyttiga, så dessa naturella natursnacks knaprade jag med glädje i mig. Men jag måste erkänna att den mörka mintchokladen försvann aningen fortare ändå... Och när vi ändå är inne på choklad, kan jag berätta att kakaon användes till att göra en riktigt smarrig kladdkaka - om jag får säga det själv.

På det hela taget är jag väldigt nöjd med denna blogbag, och jag tackar Loppi och Änglamark så mycket för den goda maten! /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 juni 2014 19:35

Idag befarade jag en massa regn och åska men det blev knappt något av något och nu skiner solen. Imorgon ska det ju bli fint igen så det var ett väldigt litet bakslag.

Ian var väldigt trött idag så redan vid kvart i elva ville han sova och vila har jag inget emot så i säng med oss. 

I postlådan låg en liten hälsning från ett par kvinnor som brukar vara förbi ibland. Nu hade de ju tyvärr inte rätt, men snart så.Sedan följde ett par tråkiga besked som hamnar i stor kontrast till varandra då det ena handlade om liv och det andra om ett materiellt ting.

Det materiella rörde i alla fall den där bilen som vi är intresserade av. Och vilken soppa det börjar bli! Det visade ju sig att AC:n var trasig och skulle lagas för att vi skulle kunna komma och kika på den nu på måndag.

Men vad händer? Jo, reservdelarna som är beställda från Frankrike är restnoterade och kommer inte förrän den 19 juni. Nu tycker jag att det börjar på att bli farligt nära beräknad förlossning... Vi får ta oss ännu en funderare på det här bilbytet.

På eftermiddagen var vi in en snabb vända till Skövde för att få några små ärenden uträttade. På Lindex råkade vi, utöver vad vi tänkt, hitta en UV-tröja och en solhatt till Ian med favoriterna Blixten och Bamse. Jon köpte ett par t-shirtar och jag och Nalle var mest med för dekorations skull.Nu väntar jag på att Jons kladdkaka ska få provsmakas. Kakao var en av sakerna i blogbagen som han hämtade ut och klart att allt måste testas. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 juni 2014 11:11

Kyrkan efterlyste rabarber via Facebook. Vi har inte jättemånga men några stycken, och har länge pratat om att få till fler pajer. Men det blir ju inte av så nu kunde de komma till nytta så här istället. Hastigt och lustigt, vi hade just kommit tillbaka från Nalles rastning, skar jag av de rabarber vi hade och satte Ian på trehjulingen och lämnade av stjälkarna till en tacksam husmor i kyrkan. Roligt att de kommer till användning! /Jenny


Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 juni 2014 11:00

 


På de här bilderna har jag 19 respektive 18 dagar kvar till beräknad förlossning. På den till vänster ligger Ian i magen och på den till höger ett nytt litet liv som vi längtar efter att få träffa.

När vi blev gravida med Ian var jag i något bättre form än den här gången. Det hanns inte alls med att gå ned alla kilon som jag gick upp då tills att vi blev med barn igen. 24 stycken vill jag mig minnas att det blev...

Än så länge har jag inte gått upp riktigt så många, men å andra sidan har jag ju ett tag kvar också. Och det rör sig ändå om runt 16 nu... Det får dock bli ett senare projekt att ta tag i.

Jag är ändå glad över att jag inte är lika svullen den här gången och än så länge finns inga tecken på karpaltunnelsyndrom heller. Foglossningen kunde också vara betydligt mer besvärande. Värmen är dock lite jobbig och fötterna blir ibland obehagligt varma.

Bortser man från det där hängbuksfettet kanske de båda graviditetsmagarna skulle ha någorlunda samma form. Varför får jag så STORA gravidmagar egentligen?!?! Bebisarna har i alla fall tydligt börjat sjunka ner, och vid den här andra graviditeten ska det finnas mer utrymme tillgodo från den första graviditeten att sjunka ner i.

SF-måttets kurva har inte sett helt lika ut - magen blev ju så fort jättestor den här gången! Men nu är måtten ikapp varandra och efter 37 veckor var måttet 35 cm med båda bebisarna.Det är svårt att inte jämföra de här båda graviditeterna och vissa skillnader är det, men om det betyder något för innehållet eller inte återstår att se... och även om den här bebisen tänker vara lika ovillig att komma ut den med. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 juni 2014 09:00

Varje dag tvingas människor att fly sina hem och UNHCR är en av flera organisationer som hjälper dessa människor som förlorat allt. Vi är sedan en tid tillbaka månadsgivare och stödjer UNHCR:s verksamhet för att lindra nöden. Du kan också göra skillnad genom att skänka 100 kronor varje månad - besök hemsidan och läs mer: http://sverigeforunhcr.se/


Vi hoppas att du vill uppmärksamma deras arbete genom att besöka kampanjsajten, http://sverigeforunhcr.se/flyktingdagen-2014, och gilla deras Facebooksida, https://www.facebook.com/sverigeforunhcr. Några enkla klick för en bättre värld - för alla kan göra något!Flickan på bilden heter Shahad och är en av många människor som tvingats fly ifrån sitt hem för att så småningom få hjälp av UNHCR. Nedan följer hennes berättelse."Fyraåriga Shahad föddes i en by nära staden Hama i västra Syrien. Hennes namn betyder “det sötaste av honungen”. Hennes pappa, Yehia, är bonde och odlade vete och korn. Han berättar att familjen hade det mycket bra innan kriget bröt ut.

I september förra året nådde striderna familjens trevåningshus. Shahads tioåriga storebror, Jasim, och lillasyster Aya som ännu inte fyllt två, dödades tillsammans med fem andra familjemedlemmar. När räddningsarbetare drog fram Shahad ur stenmassorna var hennes ansikte sönderslitet och tussar av hennes silkeslena hår bortslitet från huvudet.

Familjen rusade till en närmaste vårdcentral, där en utarbetad läkare sydde henne och sedan skickade iväg familjen. Det fanns inte tid att rengöra såret ordentligt. Hela familjen flydde till gränsen. På vägen stoppades de vid ett dussintalet olika kontroller, varje gång var de rädda att bli kvarhållna och fängslade. Sjutton timmar senare, efter midnatt, nådde de Libanon. De hade inget annat än en resväska med sig. 

Familjen registrerade sig hos UNHCR och fick det mest nödvändiga som madrasser, filtar, husgeråd och hygienartiklar. Hjälporganisationer hade ordnat elektricitet i huset, installerat utomhustoaletter och sett till att det fanns rent vatten. Flyktingarna som bor där får också matkuponger.

Yehia, precis som många andra pappor, gör allt han kan för att hålla de överlevande i familjen vid liv. Du kan se en film om Shahad här: http://youtu.be/gGEAgvUzhDk"Du kan göra skillnad!


Klicka på länkarna nedan och gilla UNHCR:s Facebooksida.


Kampanjsajten: http://sverigeforunhcr.se/flyktingdagen-2014.


Facebook: https://www.facebook.com/sverigeforunhcr.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 juni 2014 17:30

Den sista programpunkten för festivalen UppåNer på Ånaplan var Familjefest - och vi var där. Det känns faktiskt lite tråkigt att festivalen nu är över för det har varit jätteroligt när det hela tiden har varit något på gång i området. Och det har varit mycket folk i rörelse och ur våra ögon sett har det varit ett riktigt lyckat arrangemang och vi hoppas att det blir festival nästa år igen. Ånaplan är ju ett fint område som annars står ganska oanvänt.Theméa och hennes pappa följde med oss till Familjefesten så det blev tillfälle att provköra syskonvagnen med två barn i den. På festplatsen fanns det möjlighet till ansiktsmålning, titta på får och kaniner, ponnyridning, mete i ån Tidan, såpbubbleblåsning med mycket mera.


 


Vi promenerade runt på området och när vi stod och tittade på ponnyridningen frågade vi Ian om han ville testa - och han sa ja. Igår blev han ju skärrad bara han såg några småfåglar men till hästarna var han på väg fram. När det blev hans tur blev det dock lite läskigt och vi nöjde oss med att gå en sväng bredvid hästen. Vi ville ju inte tvinga honom till något, utan såg det här istället som ett stort framsteg från gårdagen. Dock får det nog bli mamma som får hänga med Ian i stallet om det blir ett framtida intresse, för pappa började nysa oroväckande efter mötet med hästarna.Men kanske ändå att det var den enklaste aktiviteten som gjorde Ian som gladast: såpbubblor! Och så här glad såg han ut när han sprang omkring bland de stora bubblorna.Vi såg nog minst lika glada ut av att se glädjen hos honom. Men nu kunde vi ju inte, hur gärna han än ville, hålla på och jaga bubblor hela förmiddagen. Fast lite tog det ju emot att avbryta när han hade så skoj... När vi blåst bubblor hemma har han gärna velat hjälpa till (och såpan hällts ut...), men här stod ju andra för blåsandet och dessutom blev bubblorna mycket, mycket större.


 


Nu är festivalen som sagt slut för den här gången och vi tror att den har varit riktigt uppskattad från många håll för programmet har haft en väldigt stor bredd. Det verkar ha funnits något för de flesta - det har istället bara varit en fråga om att ta sig dit.


Vi skickar många tack till alla som varit med och bidragit till att UppåNer-festivalen kunnat genomföras!

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 juni 2014 07:30

En graviditet = 280 dagar

Två graviditeter = 560 dagar


Min första graviditet = 298 dagar


Övertid tillgodo från första graviditeten = 18 dagar

280 dagar minus 18 dagar = 262 dagar


Första graviditeten: 298 dagar +

andra graviditeten: 262 dagar = 560 dagar


Det vill säga:

Idag, den 8 juni, har jag alltså varit gravid

så det räcker för två graviditeter.


Kom ut!!!! /Jenny

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se