jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under mars 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 mars 2014 16:45

Den här veckan har Ian vaknat vid klockan sex varje morgon. Annars har det gått att få honom att lägga sig och mysa en liten stund till, men nu har han varit klarvaken och velat upp. Och han är ingen som man släpper upp och låter hållas på egen hand för det skulle inte sluta bra. Dessutom vill han att jag ska gå upp också.

Imorse hämtade han ett par strumpor och två par trosor och kom och lämnade till mig där jag låg i sängen... Ian sover ju runt lunch så att han blir trött efter att ha varit vaken så länge gör ju inte honom något. Jag borde väl också passa på att lägga mig och vila lite då, men det har inte blivit av än.

Om eftermiddagarna och kvällarna har vi dessutom hållit på i källaren. Garderoben i gästrummet har blivit ihopsatt och uppfylld med handdukar, sängkläder och annat. När det var klart gav vi oss på de övriga två förrådsutrymmena med grejer som bara blivit inställda för att tas tag i vid senare tillfälle. Nu är det senare tillfälle.

Plastdunkar, målarbukar - både tomma och halvfulla, arbetskläder, klickgolv, mattor med mera försöker vi organisera. Och allt tar sin tid. Den här gången är vår förhoppning att få lite lugn och ro när bebisen kommer och helst även strax innan. Men vi var ju mitt i husflytten när Ian kom och allt blev rörigare och mer tröttsamt än vad det hade behövt bli. Och just första året som småbarnförälder ska vara det mest påfrestande, men det och allt därtill klarade vi. Fast vi hade ju en ganska god grund att bygga på. ♥

Men den här gången har vi ju Ian att tänka på också och för hans del tror jag att det vore bra om vi får in lite rutiner och lugn innan han ska bli storebror. Då räcker det gott med vardagssysslorna. Och för att det ska kunna ske måste vi få lite ordning på läget. Vi har ju runt 100 dagar på oss i alla fall. Skönt ändå att jag ändå mår så pass bra som jag faktiskt gör nu, för det kunde ju vara mycket värre... och det kan ju vända.

Till helgen väntar därför släpkörning till återvinningscentral och second hand-affär, inköp av plantjord (vill ju hinna odla lite i vår/sommar också) och även köp av fondväggsfärg. Och sen var det långt ifrån klart ändå.  /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 mars 2014 06:45

Så fort vi får femtusen kronor över kommer detta att beställas från IKEA:


     


Ett lackbord till källaren för det gamla är för stort för nya soffan, en bäddmadrass till bäddsoffan för bekvämlighets skull, en förvaringsmöbel till Ian för skötbordet och andra möbler som han har nu ska hamna i bebisrummet så han får inte mycket kvar, och bebisrummet ska bli i matsalen så därför behövs ett nytt bord - ett smidigt med iläggsskiva ifall vi behöver fler sittplatser. Femtusen - som hittat... och som så småningom ska hittas.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 mars 2014 07:00

Vår älskade Ian!


Så många sömnlösa nätter, så många skratt

och en del oro, samt en hel del tokiga spratt

Alltid nära till ett leende, eller en tår

du är den som fattades oss under så många år

Den som på allt vänt upp och ner

och genast fick oss att älska mer

Livet kommer tursamt nog aldrig att bli detsamma

Vi älskar dig över allt annat, kramar från din pappa och mamma!


Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 mars 2014 13:45

På Familjecentralen i veckan har det pysslats med att måla med sockerlösning. För bland annat föräldrar med barn i förskola och äldre barn är kanske inte det här något nytt, men det var det för mig. Ian var väl inte riktigt lika förtjust, men vi gjorde ett försök eller två. Jag tycker att det var kul - lätt och fantasifullt! /Jenny


 

Gör så här för att skapa din sockermålning:

Genom att koka upp och blanda ihop 1 dl vatten och 2 dl socker får man en sockerlösning som blir grunden för effektfull sockermålning. Låt svalna något. Bred först ut ett ganska kraftigt lager av lösningen på ett tjockare papper. Använd sedan vattenfärg för att måla. Genom att bara dutta ut färg som sprider ut sig i lösningen skapas spännande målning.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 mars 2014 13:30


På Gekås kostade vi på oss sängkläder i satin, för här kostade de ju faktiskt inte så mycket. Lakanet kostade 149 kr och påslakanseten kostade 179 kr styck. I begynnelsen av förhållandet när vi var rikare sov vi i satin, men på senare tid har det fått duga med "bara" bomull. Ångrar redan att vi inte köpte fler uppsättningar för så skönt som det har varit att sova på sistone har det inte varit på länge. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 mars 2014 19:30

Vi for i första hand till Ullared för att hitta tak- , bords- och fönsterlampor till källaren, mattor, handdukar, täcken, kuddar och bäddset. Det mesta utav detta hittade vi direkt och eftersom grejerna är ganska skrymmande så blev kundvagnen fort full och vi betalade ut och återvände in i butiken för att hitta resten.



Till källaren behövs en del inredning efter all renovering vi gjort och allt är mycket billigare på Gekås. Vi behövde sängkläder till bland annat bäddsoffan för när vi får gäster på besök, och i Ians säng har sängkläderna varit lite små eftersom de hört till spjälsängen. Nu kan han sova med Bilar och Spindelmannen.




Det blev just Ian som vi hittade mest grejer till. Efter en sväng på barnavdelningen hittade vi lite av varje, bland annat en leksaksskruvdragare så nu har Ian en likadan som pappa. Vi köpte också en flytväst för vikt 10-20 kg. Innan besöket vägde vi Ian på BVC och då stannade vågen på 11,5 kg så vi hade koll på den biten. Och så blev det en hel del kläder till honom. Vi hittade en fin vårjacka, en UV-dräkt och flera andra plagg att fylla upp nya garderoben med.



Några plagg till oss vuxna blev det också och en massa gott till Nalle, batterier, glödlampor, tavlor, fröer och så lite godis att mumsa på. Ja, det kostade en hel del - men vad hade det inte kostat om vi försökt få tag i grejerna häromkring?!?!

I en av affärerna utanför Gekås hittade vi dessutom några par skor till Ian. Måste ju rusta för varmare tider.



Vi brukar försöka ta ett par vändor per år till Ullared, så vi får väl se om nästa resa blir av i höst eller ej. Vi har lite löst pratat om en dagstur, men hur det blir med det återstår att se...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 mars 2014 15:00


Våren och värmen är på intågande. Snön är ett minne blott och det är spring i små ben. Men än är det för tidigt att gå strumplös. Det är hög tid att införskaffa skor för vår och sommar.



Skoföretaget Deichmann grundades i Tyskland redan 1913 och är en välförankrad familjeägd skokedja med över 3000 butiker runtom i världen. De marknadsför flera kända märken som Nike, Kavat, Hello Kitty och Adidas. Att hitta fina och foträta skor och tofflor till barn är inga problem. Inte heller att hitta skojiga par som blinkar...

I den breda kategorin finns det en uppsjö av skor för små fossingar. Vi skulle vilja ha flera av dem till Ian och de här två paren är våra favoriter: en sportig sko från Nike och en blå lädersko från Kavat - båda med praktiska kardborreband. Nike är förstås känt sedan tidigare och det var märket på de första sportskorna som Ian hade. Kavat är också ett välkänt svenskt märke vars skotillverkning är gedigen och även om priset ibland är något högre så följer kvalitén priset.

 

Skoföretaget Deichmanns filosofi lyder att tjäna människorna med bra skor i bra kvalitet och självklart till ett bra pris! Och då passar det ju bra att leveransen är gratis och även returfrakten om det skulle behövas. För att lägga pengar på att betala för frakten tar emot och med skor är det svårt med storlekarna. Särskilt när de ska vara till mindre barns fötter... Dessutom stödjer Deichmann hjälpprojekt på tre olika kontinenter. Så deras skor gör alltså gott på flera sätt!

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards