jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under mars 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 29 mars 2014 07:00


Ikväll deltar vi i Earth Hour och släcker ned för en ljusare framtid. Hundratals miljoner människor runt om i världen kommer att göra samma sak för att visa sitt engagemang i klimatfrågan. Det här är en politisk symbolhandling: klimatfrågan måste tas på allvar. Läs mer och för att visa för omvärlden att du kommer delta går det att anmäla sig hos WWF: http://www.wwf.se/vrt-arbete/klimat/earth-hour/1415461-earth-hour-2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 mars 2014 15:45

Idag fick Nalle följa med Jon till jobbet, men nästa gång får han nog ta med Ian istället för det tror jag att jag skulle kunna få ut mer vila av... På förmiddagen ringde min barnmorska för att meddela provsvaret om min ärftlighet för blodproppar och jag fick diagnosen APC-resistens, vilket betyder att jag har en förhöjd risk för att få blodproppar. Men den var ändå ganska liten för jag var heterozygot (nya ord för mig det här...) och då var det inte så farligt, men bm rekommenderade stödstrumpor under resten av graviditeten. Kommer ju bli varmt och skönt i sommar... Omkring en miljon svenskar har den här avvikelsen så det är ganska vanligt, men sen finns det ju vissa faktorer som ökar risken.

Nu är det här helt nytt för mig och egentligen borde det ju ha kollats upp i samband med graviditeten med Ian - för den förlossningen slutade ju faktiskt med kejsarsnitt. Fast då fick jag ändå sprutor med blodförtunnande efteråt, om jag förstod det hela rätt, sprutor som Jon fortsatte att ge mig här hemma eftersom vi inte stannade kvar på BB så länge. Kanske tur i oturen för jag vet inte om det är något som hör till annars...?

Med posten kom äntligen min polisanmälan som jag gjorde i samband med bedrägeriförsöket (någon "lånade" mitt personnummer och gjorde en saftig beställning). Den är inskannad och ivägskickad till fakturautställaren och jag ringde och kollade så att den verkligen kommit fram, vilket den hade. Nu har jag gjort mitt för att slippa betala för något. Jag bad dem lämna besked när allt var i sin ordning så jag kan göra mig av med det här orosmolnet.

Jag skulle ju bara vara gravid den här gången - inte ha någon liten ökad risk för blodproppar eller bli utsatt för bedrägeriförsök. Bättre lycka nästa gång kanske... ;) /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 mars 2014 19:22

Igår kväll var jag iväg på den avslutande delen av Första hjälpen-kursen med inriktning på barnolycksfall. En mycket viktig kurs, men inom en tid kommer repetition att behövas. När jag kom hem sov Ian och när jag väcktes var Ian vaken... Hmm, kan det ha varit Ian som väckte mig klockan fem tro...?

Jag försökte dra lite på morgonbestyren. Jag och Ian tittade bland annat på MTV och det vet jag inte om folk gör nuförtiden. ;) Först på på plats var vi (som vanligt...) i kyrkan på öppna förskolan i alla fall.



Först därifrån var vi också för igår ringde de från Folktandvården och ville ha dit mig. Jag hade en tid bokad i påskveckan egentligen men då skulle inte "min" tandhygienist vara där fick jag reda på. Märkligt att den tiden gått att boka då... 

Istället blev det att jag tog tiden som erbjöds idag och Jon fick komma hem lite tidigare från jobbet. Det fungerade ju också. Det blev bara en undersökning av tänderna, ingen röntgen på grund av graviditeten och att det såg bra ut antar jag. Det plockades bort lite tandsten och jag fick bananlack och så var det klart.

Efteråt mötte jag upp med Ian och Jon och vi gick till Apoteket för Dentan-köp och sen till ICA. Vi skulle inte handla så mycket så Ian fick egen vagn - och han såg så himla stolt ut!



Vi for hemåt och åt lite innan vi gick ut i trädgården. När det fina vårvädret fick ett snöblandat bakslag gjorde vi ett avbrott med det vi höll på med. Men i eftermiddag gjorde vi klart och trädgårdsmöbler och studsmatta med skyddsnät och lite till är på plats. Bara de båda parasollen som får stå kvar i garaget ett tag till - för så soligt är det inte än. Lite mer grönska fattas också förstås, och så får vi väl se när vi premiärgrillar. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 mars 2014 12:27

... som inte alls är särskilt uppiggande. Vi har gått på halvfart här och Ian somnade väldigt fort efter lunchen. Inte helt omöjligt att jag gör honom sällskap för jag är trött. Jag sov inte så bra i natt. Krånglig gravidmage och kraftiga vindbyar. Nu blåser det i alla fall inte lika mycket men det faller snöblandat - tur att det ser ut att vända igen redan imorgon. Igår kväll var Jon på årsmöte med vattuföreningen och ikväll är det min tur att vara borta. Då är det dags för den avslutande träffen på Första hjälpen-kursen. Jag kommer nog att vara lika trött den här gången, men vi har fått en bok att kika i också. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 mars 2014 13:15

Det här innehållet är på väg till mig för att bli testat och ombloggat. Kul!

Håll utkik på Loppi Events-sida för att få chansen att testa blogbags du också. I vecka 13 är det dags för bagen med titeln "Vårpepp": https://www.facebook.com/loppievent /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 mars 2014 17:35

(Klicka på bilden för att starta ett litet bildspel.)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 mars 2014 12:09


Igår tvättade jag upp Ians vinterkläder för nu är det vår. Så det så. Det var länge sedan han hade overallen på sig, och vinterjackorna har bara använts någon enstaka gång på sistone. Det duger gott med vindjackan och fleecetröja i värsta fall, och mössa. Åkpåsen försvann också för ett tag sedan. 

På förmiddagen blev det en promenad i det sköna vädret. Ian gick mycket själv så vi hade ett lagom tempo, tyckte i alla fall den gravida mamman... Vi gick bland annat till vår lilla stadspark här i Tibro, men den här gången blev det inget besök på lekplatsen (där var jag och Ian i fredags och busade och hade jätteskoj).

Istället blev det ankorna som fick smaka några brödbitar. Och snart kommer det vara mycket grönare här, vitsipporna är på stark framfart. Till nästa helg ska det bli sol också och då ska trädgårdsmöblerna och studsmattan fram har vi sagt, men poolen får nog vänta lite.

Snart kan jag nog så i mina odlingsbäddar också, och potatisen gror så bra nere i källaren i väntan på att få bli planterade. /Jenny


Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards