jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under januari 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 januari 2014 18:32

För första gången kommer vi att betala trängselskatt efter vårt besök i Göteborg. 16 kr ska vi betala. Och det ska vi verkligen göra i tid, för gör vi inte det blir det en tilläggsavgift på hela 500 kr.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 januari 2014 21:00

Det är klart att jag är glad över att ha ett jobb, men mest glad är jag ändå över att ha en familj. Och tanken på att de jag älskar väntade hemma på mig efter arbetsdagens slut gjorde första dagen efter den långa ledigheten något mer uthärdlig. För det var segt att komma ur den varma, sköna sängen imorse och ställa mig och röra ihop gröten i samma veva som tidningsbudet kör sin runda. Förmiddagen började dessutom med halsbränna för att avslutas med en begynnande huvudvärk. Inte den bästa av starter alltså. Det gråa, råa och regniga vädret var som iscensatt för att passa in, men nu är vårterminen igång, med allt vad det innebär. Men helst skulle jag ju vilja vara hemma med familjen, och vinner vi Drömvinsten imorgon så blir det så. Liten chans alltså... /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 januari 2014 17:06

Nej, det är inte lika hemskt som med Ian men jag fortsätter att vara illamående och spyr ibland. Det sker alltid på eftermiddagen eller kvällen och barnmorskan trodde väl att trötthet kunde spela in. Själva illamåendet har jag inte kunnat ringa in, det kan komma när som helst. I vecka 13 stod det i min app: "nu mår de flesta gravida inte längre illa men tyvärr finns det några som fortsätter att må illa i flera veckor till". Så helt "onormalt" är det ju inte, fast jag skulle självklart helst slippa. Det och den hemska bismaken som jag har i munnen hela tiden - blääää! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 januari 2014 09:32

Igår kväll hade han verkligen inga planer på att sova när det var läggdags (där fick vi kanske för inlägget vi skrev om att han sover bättre...). Inte förrän 22.10 hade han äntligen somnat. Det får verkligen inte bli någon vana för så länge orkar ju inte ens vi vara uppe. Och JVM-finalen fick ju inget vidare slut den heller.

En utav Ians kindtänder är gång, det ser alldeles mörkt ut där den ska igenom och har gjort i några dagar nu. Kanske var det den som krånglade med honom? Eller är han på väg att bli förkyld...? Snuviga släktingar lämnade oss nyss och jag och min näsa är inte helt överens nu.

Det blir lite nässpray då och då, och det står att gravida ska vara försiktiga med även det. Så minns jag inte att det rekommenderades från tiden med Ian. Jag kan inte sova om jag inte får andas genom näsan så på kvällen sprejar jag i alla fall. Jag känner mig inte sjuk, men näsan blir stundom täppt. Det kan ju också vara en gravidåkomma.

Idag är sista dagen av den långa ledigheten och det känns lite vemodigt. Det är ju så skönt att vara hemma tillsammans båda två. Och när jag kikar i kalendern är det väldigt långt till nästa längre ledighet. Påsken är inte förrän i vecka 16...

Det får nog bli att planera in någon kortare ledighet innan dess. Sedan kanske det är fler släktbesök på gång också.

Bortsett från hockeymatchen till helgen så är nästa sak att se fram emot ultraljudet om ganska prick en månad. Det ska bli så spännande att få se vem det är som huserar där inne. Och numer berättar de könet på bebisen, om det går att se vill säga - och vi vill ju gärna veta.

Nu ska vi göra vårt bästa för att ta tillvara på den här sista dagen innan vardagslivet drar igång igen. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 januari 2014 19:00

Väldigt ärligt av företaget...


 

  


Men vilken djungel det är när det kommer till barnvagnar. Ians ligg- och sittvagn, Brio Go, hade vi ju turen att vinna och den har vi varit jättenöjda med. "Resevagnen" Chicco Liteway gillar vi också, den har varit praktisk att ta med på resor eller när det varit platsbrist i bilen. Mycket lätt vagn!

Vi tror inte att Ian kommer att vara redo att gå överallt själv när bebisen kommer, vi behöver en syskonvagn. Och det är lika bra att vara tidigt ute och kolla runt. Säkert kommer det att finnas för- och nackdelar med de flesta.

Den här är det i alla fall ett bra pris på just nu: Babyjogger City Mini Double 2013. Det är http://www.kopbarnvagn.se/ som säljer den och man får också en bonus på 500 kr att använda vid nästa köp. Fraktfritt över 1000 kr. Men vagnen finns kanske billigare någon annanstans...?Det går att köpa till en liggdel till den, men sittdelarna är inte vändbara. Annars verkar det här var en smidig vagn som är jättelätt att fälla ihop så att den inte tar mycket plats i t.ex bilen.

Men som sagt, det är verkligen en barnvagnsdjungel där tycke, smak, pris och mycket mer spelar in...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 januari 2014 18:52

I eftermiddag kom Ians mormor och morfar och hälsade på. De överlämnade några julklappar till honom, men Nalle var inte bortglömd han heller. Leksak och grisöron till honom! Ian fick bland annat en traktor med djur på flaket som han blev förtjust i. Traktorn både rörde sig om man tryckte på den och gav ljud ifrån sig. Men en lite lässtund hanns det med också där Ian kunde visa vad han lärt sig i pekboken.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 januari 2014 13:30

Och det är nästan så vi vågar hoppas och tro att det har vänt. Ian sov ju förr aldrig bra och det kändes som om vi testade allt (utom femminutersgrejen och lite annat också förstås....). Vi var ju så trötta och alla föräldrars barn i samma ålder sov ju alltid 12 timmar i sträck, typ.

Vi trodde bland annat att det var för att han var hungrig och vi testade ersättning under amningen - gick inte. Han sov i vår säng, han sov i sin säng i vårt rum, han sov på sitt rum, han kollades för diabets med mera. Gick inte!!! Vi tyckte att vi försökte hålla på rutinerna, fast han har väl varit för liten tidigare. Men när han började kunna gå själv känns det som att det började vända i lagom takt. Och vi har fortsatt att försöka hålla i rutinerna, även om de lätt kan rubbas av förkylningar, tänder, magknip och annat. Nu ser nätterna oftast ut så här:


Ca 20.00 får Ian välling i sin säng på sitt rum och somnar.

Någon gång runt två sker ett blöjbyte som Ian oftast sover sig igenom.

Fast låter han inte i sömnen så dröjer det, vi har babyvakt på så vi hör.

Det är ju inte så att vi ställer någon klocka för att byta blöja.

Hans blöjor blir blytunga och bytet känns som ett måste för att de inte ska störa så att han vaknar,

när han redan har börjat bli besvärad.

Någon gång mellan fyra och halv sex på morgonen vaknar han och blir inburen till vår säng.

Det är för att dra ut på det hela för där sover han i minst en timme till.

Att få honom att somna om i egen säng på morgonen går inte.

Det har bara slutat med att han blivit klarvaken.


Det tycker vi är en helt okej natt, även om man gärna skulle vilja ligga och dra sig i sängen längre. Och helst inte vakna genom att Ian klättrar upp mot sänglampan, gärna med någon fot i våra ansikten, och vrider upp dimmerfunktionen på max så man blir bländad, och sedan sliter och drar lite i sladden också.

Och en hel natt, utan blöjbyte, är ju också en dröm, men just nu känns det som att vi får vara jättenöjda med det som är. Vi hoppas verkligen att det har vänt nu, för vid sömnbrist släpps samma molekyler ut som vid en akut hjärnskada. Hjärnan kan återhämta sig och den reperationen är nu påbörjad.

Ian

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se