jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 4 januari 2014

Ian sover bättre, eller?

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 januari 2014 13:30

Och det är nästan så vi vågar hoppas och tro att det har vänt. Ian sov ju förr aldrig bra och det kändes som om vi testade allt (utom femminutersgrejen och lite annat också förstås....). Vi var ju så trötta och alla föräldrars barn i samma ålder sov ju alltid 12 timmar i sträck, typ.

Vi trodde bland annat att det var för att han var hungrig och vi testade ersättning under amningen - gick inte. Han sov i vår säng, han sov i sin säng i vårt rum, han sov på sitt rum, han kollades för diabets med mera. Gick inte!!! Vi tyckte att vi försökte hålla på rutinerna, fast han har väl varit för liten tidigare. Men när han började kunna gå själv känns det som att det började vända i lagom takt. Och vi har fortsatt att försöka hålla i rutinerna, även om de lätt kan rubbas av förkylningar, tänder, magknip och annat. Nu ser nätterna oftast ut så här:


Ca 20.00 får Ian välling i sin säng på sitt rum och somnar.

Någon gång runt två sker ett blöjbyte som Ian oftast sover sig igenom.

Fast låter han inte i sömnen så dröjer det, vi har babyvakt på så vi hör.

Det är ju inte så att vi ställer någon klocka för att byta blöja.

Hans blöjor blir blytunga och bytet känns som ett måste för att de inte ska störa så att han vaknar,

när han redan har börjat bli besvärad.

Någon gång mellan fyra och halv sex på morgonen vaknar han och blir inburen till vår säng.

Det är för att dra ut på det hela för där sover han i minst en timme till.

Att få honom att somna om i egen säng på morgonen går inte.

Det har bara slutat med att han blivit klarvaken.


Det tycker vi är en helt okej natt, även om man gärna skulle vilja ligga och dra sig i sängen längre. Och helst inte vakna genom att Ian klättrar upp mot sänglampan, gärna med någon fot i våra ansikten, och vrider upp dimmerfunktionen på max så man blir bländad, och sedan sliter och drar lite i sladden också.

Och en hel natt, utan blöjbyte, är ju också en dröm, men just nu känns det som att vi får vara jättenöjda med det som är. Vi hoppas verkligen att det har vänt nu, för vid sömnbrist släpps samma molekyler ut som vid en akut hjärnskada. Hjärnan kan återhämta sig och den reperationen är nu påbörjad.

Ian
 
 
Ingen bild

skrivmoster

5 januari 2014 10:04

Jag är urusel på att läsa i bloggarna hos vänner ... hinner inte med alls. Men nu har jag läst en massa hos er och livet snurrar på som bara den ser jag. Kul med pitebesök och allt som händer då! Härligt att läsa er "krönika" över året som gått och som jag helst vill lämna därhän för egen del.

Ni har sömnbrist och det kan inte hjälpas, att det är ont om sovtimmar när man har småbarn. Låter ändå rätt hyfsat numera för er. Tills i sommar ... då vet man inte vad som händer?? Ni kanske får en sömntuta!!

Önskar er verkligen en god fortsättning på detta nya år och en stor eloge för det trivsamma gästrummet!! Ni jobbar på och är verkligen duktiga!
Många kramar till er hela familjen!! <3

Jenny och Jon Sjöberg

5 januari 2014 10:21

Ibland finns varken tid eller intresset. Så är det bara. Och här händer det ju en del, även om det kanske kommer att lugna ner sig nu när Jon börjar jobba igen.

Det är så skönt att vi får längre sammanhängande sömn om nätterna nu. Gör sååå mycket!

God fortsättning till er också och gästrummet finns till ert förfogande när och om det blir dags. Kramar från oss. /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 28 mars 08:00


Vi var inte snabbast på´t men hade tur ändå för det fanns ägg kvar... Barnen letade kring Högåskyrkan och ganska snabbt hade barnen hittat varsitt fint Bamse-påskägg.    ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 27 mars 17:30

  Med posten kom en hälsning från Påskharen som meddelade att han tänkte ha vägarna förbi senare. Och så blev det! På eftermiddagen fick barnen syn på honom, men då hade han redan hunnit gömma påskäggen i trädgården. Så efter lite meet & greet f...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 17:15

Igår var det Pippi Långstrump-tema på bibblan och särskilt på sagostunden som hölls på ett annat ställe än i det vanliga runda rummet då uppslutningen var så stor. Lin och Sia, som var pippiklädda, gick bland annat tipspromenad innan de satte sig ner...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 12:45


... blev mycket lyckad och det var länge sedan som alla satt kvar så länge och åt middag. Det fanns allt möjligt att välja på i ost- och kexväg, men också lite godis, salta pinnar, sushi, stekt chilihalloumi med mera.   ...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards