jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under november 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 november 2013 18:15

Fri frakt! Fria returer! 30 dagars öppet köp! En otrolig mängd skor att välja ibland!


Det är Brandos.se det!



Det är helt omöjligt att inte hitta ett par skor som man älskar på denna sajt. Jag surfade runt och ganska snart hade jag hittat favoriter till hela familjen.



Jon behöver skor som håller honom torr om fötterna, för då håller han sig på bra humör. Jag hittade en perfekt sko från Merrell: Tucson Mid Gtx. Skon är tillverkad i GORE-TEX® och den bruna färgen är snygg. En perfekt sko för all hundrastning i alla sorters väder. Den skulle han gilla!



Ian är ju lite över året nu och knallar ostadigt omkring. Det här låter som ett mycket bra val för honom: Kavat: Defender. Kängan är slitstark och vattentät, lätt att sätta på foten med kardborre och den värmer gott med en fodrad insida i ullmix. Ian har inte riktigt fått kläm på balansen alla gånger än, så då passar det också bra att skon är lätt och har ett bra grepp. Allt för att underlätta när liten ska utforska världen!



Jag däremot behöver komma upp mig i världen. Jag är ju långt ifrån lång om man säger så... Mexx: Audrey 2 är en svart stövlett med en klack på 8 cm. En perfekt extra höjd för mig. Skon har resår utmed sidorna så det blir nog inga problem att komma i den med mina stela vrister. Spännet på utsidan på skaftet gör skon extra läcker och svart funkar ju till allt. En perfekt sko för att lyxa till livet lite. Det kommer säkert att dyka upp flera tillfällen då den här skon skulle komma till användning. Lika läcker till Familjecentralen som till fest!


Jag tävlar om ett presentkort från Brandos på Skobloggen. Ett presentkort värt hela 3000 kr!

Då kan jag köpa dessa tre par skor och många fler.

Det vore ju toppen, särskilt för Ian, för hans fötter växer ju medan man tittar på dem... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 november 2013 18:00

 

  


Några före och efter-bilder.



  

 


Vi har hållit till i källaren större delen av helgen. Vi har målat det slitna golvet och även väggarna i tvättstugan. Sedan har vi flyttat Pysselrummet till tvättstugan. Så nu har vi en kombinerad tvättstuga och pysselrum. Eller pyzzelrum då, det fick bli en Lasse Stefanz för S:en tog slut.

Den här skiftningen av rum blev ingen perfekt lösning. Det var väldigt svårmöblerat för tvättstugan har golvbrunn, kranar på väggarna, rör på golvet, utanpåliggande rör och andra knepigheter att ta hänsyn till. Men det får duga för har man ont om utrymme så får man göra det bästa av det. Och det här är ett steg i ledet för att frigöra mer yta. Det blev nästan färdigt, vi måste bara hitta en slang för att dra om vattnet från diskbänken och duschen. Sätt inte på vattnet nu för då blir det blött på golvet!

Vi använder knappt aldrig duschen här nere så när drömmen om ett badrum går i uppfyllelse så försvinner kabinen och det blir dusch i det nya badrummet istället. Då blir det mer pyzzelrumsplats också.

Vi har också tömt gästrummet på inredning, den står nu i det före detta pysselrummet. Nästa projekt blir att ta bort allt trä på väggarna, heltäckningsmattan med mera i gästrummet, för att göra det mycket fräschare.

När det är klart ska vi göra gamla pysselrummet till något slags TV-allrum. Men dit är det ett tag...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 november 2013 19:03

Ikväll ställde sig Ian upp - utan att hålla sig i något. :) Bara så där gjorde han det. Vi blev nog lika förvånade som han blev. Men så gjorde han det fler gånger. Ännu en sak att notera i hans bebisböcker.

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 november 2013 18:20


Min affirmationslista har varit ute på bloggen och vänt ett par gånger och inte långt efter så har vi kunnat stryka något ifrån den. Men nu har det gått trögt på sistone, så listan får komma ut igen. Skrock?

I nuläget kan vi inte ens hitta en passande tv-bänk eller ett tv-bord!

Vi har kunnat stryka trädäck, sandlåda, parasoll, lekstuga, spiskassett, högtryckstvätt, trimmer, ytterdörr, dammsugare och studsmatta.

Men det är ju en del kvar som: tv-bänk, soffbord, större TV, utbyggnad, nytt kök, inglasat uterum, hängmatta, hammock, nya fönster, ny soffa, bergvärme, ny bil, ett till badrum och dränering.

Många dyra saker kvar alltså...

Roligast och mest passande just nu vore ett extra badrum i källaren. Vi har påbörjat vinterns arbete med att göra om där nere för att nyttja utrymmet bättre. Men det råder lite brist på en toalett. Kanske kan vinna ett badrum...? /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 november 2013 17:55


En femtiolapp styck kostade dessa filmer som vi hittade när vi var och storhandlade idag. Det hade börjat sina i våra skåp och en rejäl påfyllning behövdes. Och ökat utbud råkade det alltså bli även i vår filmsamling. The Hobbit har vi sett, gillade den, men ägde den inte. Inväntar med spänning uppföljaren! Jon var intresserad av The Hunger Games så den följde med hem också. Helt okej pris för blu-ray-filmer. Synd bara att vi inte har någon tid att se filmer... Har förhandsbokat Dumma mej 2 också, och den bör väl komma i nästa vecka.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 november 2013 17:50

Eftersom det blev lite mer sittande igår (i bilen) än vad Nalle är van vid, så tog vi honom till skogen idag. Där kunde han göra av med en del energi och busa bland mossa, pinnar och stockar. Vår trädgård och städerna han fått uppleva på sistone i all ära - det är ändå i skogen han trivs bäst!


Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 november 2013 21:00


I det här huset i Ölmstad, strax söder om Gränna, mottogs vi så fint av Signhild, för oss mer känd som Skrivmoster och hennes man Erik. Det är tack vare bloggen som vi lärt känna Skrivmoster och det gjorde förstås sitt att hon i begynnelsen bodde i Piteå.

Men det gör de inte längre. Längtan efter barnbarnen växte allt starkare och de fattade det stora beslutet att lämna Norrbotten för Småland. I somras bar flyttlassen av och vi hade lovat att komma och hälsa på när det lugnat sig för dem. Besöket blev av idag!



Vi hade med oss en inflyttningspresent med lite smått och gott ihopplockat av Blommans här i Tibro. Men det var fler presenter i omlopp. Ian fick sin ettårspresent: en racerbil! Ikväll har den kört några varv här hemma hos oss också, så den var mycket uppskattad. Tack, tack!



Vi bjöds på mat, goda ost-, broccoli- och skinkpajer, och mumsig fika både före och efter maten. Dessutom hade de sitt yngsta barnbarn på besök så Ian fick en lekkompis. Ibland följde han henne väldigt noga med blicken. De var så söta att titta på. Och även Signhild och Erik, vars tur det nu är att besöka oss, är ett fint par och så här se de ut:



Förra helgen var vi i Sundsvall för att träffa nära och kära, idag blev det det här besöket. Det är allt bra trist att vi bor i ett så avlångt land för det blir ju lätt lite flängande. För oss blir det dock lugnt ett tag... bortsett från att Jon måste iväg med jobbet till Stockholm igen... och att vi vill besöka Liseberg och julmarknaden där, men det får bli i samband med vår femårsdag som gifta. Men utöver det så tänker vi i år inte åka längre än till Skövde! /Jenny

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards