jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under november 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 november 2013 17:54

Cloettas juleskum tillhör julens favoriter. Särskilt de chokladöverdragna godisarna. När det kommer till godis är vi väl inte särskilt kräsna, men... Juleskum Knäck gillade vi inte. Så här smakar inte knäck som vi brukar äta. Tomtarna smakade mer kolasnören med en efterhängsen bismak. Nej tack till dem.


Ian visar inget intresse för sötsaker, men han tycker om att leka med förpackningarna.


Lindt har en serie choklad som heter Hello och genomför just nu en kampanj där man kan skicka en choklad till en Facebook-vän och få en själv. Chokladerna finns i fyra smaker och vi har testat två sorter - och älskar dem! Carmel Brownie och Cookies & Cream - mums! Vi har Strawberry Cheesecake och Crunchy Nougat kvar och de två ser vi verkligen fram emot. Förpackningarna är riktigt charmiga också.



Ta chansen och få en kupong klockan 13, 200 chokladkakor släpps då. Facebook är ett krav. Klicka på länken för att läsa mer: http://www.lindt-hello.se/utmaningen/

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 november 2013 19:37


Nästan en och en halv vecka tog det att få hem paketet, men idag låg filmen i lådan. Den är provkörd och Ian verkar gilla den, i alla fall vissa utav klippen. Och då särskilt Babblarnas första låt förstås. Än härmar han inte rörelserna, men han tittar och lyssnar noga på. En del utav klippen kommer att passa bättre när han blivit lite äldre. Vi är nöjda med inköpet.



Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 november 2013 12:57

November och det regnar. Det är faktiskt lite deprimerande. Igår morse var det i alla fall frostvitt ute. Nu är det blött och grått. Var är snön som ska lysa upp? Första adventsljusstaken för den här vintern har jag i alla fall sett i ett fönster. Och det är inte utan att man blir lite sugen på att ta fram julbelysningen för att få det lite mer upplyst inne och ute i trädgården.

Det blev Familjecentralen för mig och Ian både igår och idag. Igår hade vi dessutom ett BVC-besök inbokat - smidigt när det ligger i samma lokaler. BVC är nöjda med hans kurvor och han växer så det knakar. Och det kanske är problemet.

Det senaste i raden av förslag på Ians dåliga sömn är växtvärk. Vi har fått rådet att testa ge honom Alvedon för att kolla om det gör någon skillnad. Vi började igår och under tiden som Alvedonen verkade sov han faktiskt. Men om det var ett sammanträffande eller ej återstår att se.

Nu sover Ian middag och jag ska passa på att göra allt eller ingenting under tiden. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 november 2013 14:16


Skänk 50 kr till Radiohjälpen genom att sms:a ORKAN till telefonnummer 72 999.


Läs mer här: http://www.radiohjalpen.se/insamling-for-filippinerna

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 november 2013 07:45

  

Vi spelade Fia med puss. Ian försökte bara äta upp tärningen två gånger...


  

Baguettebak och mumsiga tillbehör. Gott!

  

 

Mysig bokstund i soffan med mysfilten från faster Eva med familj.


 

Och nej, det tar aldrig slut när man har hus. Renoveringen av gästrummet är påbörjad.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 november 2013 12:45

Om man inte drar på mungiporna när man ser minionerna, är det något allvarligt fel nånstans! De borde få en egen film, för de har ju burit upp två stycken redan...


Dumma mej 2 fortsätter i samma härliga stil som första filmen. Superskurken Gru är numera familjefar och har bytt ut ta-över-världen-planer och vapentillverkning mot barnkalas och syltproduktion (även om han fortfarande bär omkring på sin frysstrålepistol). Men säg den förortslycka som varar. När världen hotas av en mystisk superskurk, blir Gru motvilligt värvad som agent till en anti-skurkorganisation och lika motvilligt ihopparad med den spralliga agenten Lucy. Men vad var det nu igen som börjar med bråk...?

Man känner igen mycket från "ettan" - och tur är väl det! För det vore verkligen slöseri att bara göra en enda film som är så rolig. Jag hoppas att det inte dröjer tre år till innan vi får träffa Gru och hans gula små charmtroll igen. Till dess har vi ju två fantastiska filmer som får snurra runt i blu-rayspelaren. Nu ska jag bara försöka få titelmelodin som ringsignal till mobilen också... /Jon


Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards