jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under november 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 november 2013 18:00

Nu har vi sett adventsljusstakar och stjärnor i fönster här och var, men även julbelysning i en gran utomhus. Till helgen hade vi tänkt få det lite ljusare här och var också. För snön kommer ju aldrig så det fortsätter att vara lite väl mörkt. Affärerna har varit igång länge med julförberedelser men det kommer fler och fler julsaker även där, som den stora staken på en av butikernas tak.Och med posten idag kom julkortspåsen ifrån just Posten. Våra julkort ligger här hemma redo att adresseras, men så långt har vi inte kommit än.I lådan idag låg också provsmakning ifrån Haribo. Vi var snabba och hann vara bland de som hade turen att få testa. Och de skickade faktiskt ut två stycken påsar. Det var ju dubbelt så kul och ska bli roligt, och förhoppningsvis gott, att testa.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 november 2013 17:37

Alla är goda. Men Jon gillar Strawberry & Cheesecake bäst och Jenny Caramel Brownie bäst.

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 november 2013 19:34

Och det duggar inte tätt mellan inlägget nu förtiden, och det är mest för att det inte händer så mycket. Jon jobbar och jag och Ian roar oss med vad som går om dagarna.

Familjecentralen idag. Igen. Han kan leka av sig och jag sitta ner en stund och prata med vuxna. Innan klockan var tio hade vi pratat om både dålig andedräkt och läckande bröst... Inget som jag och Ian hade pratat om direkt om vi stannat hemma. ;)

På kvällen gjorde Jon en vända i källaren. Vi har velat fram och tillbaka vilket rum som ska bli vilket, men är tillbaka på ursprungsidén igen. Gästrummet ska inredas som ett vanligt rum som tillsvidare får fortsätta att vara just gästrum även om det kommer att bli större nu när det visade sig att väggen mot förrådet inte var bärande.

Förrådet ska krympas och när vi huxflux blir rika ska det bli badrum där. Ytan kommer att räcka till ändå. Gamla pysselrummet ska bli något slags allrum med soffa och teve. Men det rummet får vänta och gästrummet är det som sysselsätter oss nu.

Ian har sovit bättre under några nätter nu och det är skönt. Alvedon testade vi bara i ett par, tre dagar, men det fungerade ju inte bättre än något annat. Bara att hoppas att de här bättre nätterna håller i sig, för vi behöver helt klart sömnen. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 november 2013 17:30


Tio kvadratmeter. Två gånger fem meter. Eller cirka tre gånger tre meter, om man föredrar det mer kvadratiskt. Det är inte mycket, särskilt inte när det gäller skog. Man blir ingen träpatron med en sådan areal på fickan, om man säger som så. Ändå är det precis vad Ian kommer att få av oss i julklapp. Inte för att säkra hans framtida pension, utan för skogens egen skull.

Vi vill att Ian också ska kunna vandra i gamla naturskogar när han blir äldre. Fast som utvecklingen inom skogsbruket ser ut nu, kan det istället bara bli promenader i städade produktionsskogar med planterade träd i långa, raka rader. Eller andefattiga vandringar över otaliga, vidsträckta kalhyggen (ja ja, föryngringsytor kallas det väl idag...), där man knappt ens lämnat träd till grundhänsynen kvar. Många djur och växter har inte anpassat sig för att leva i sådana sterila och monotona miljöer, och därför är det viktigt att försöka bevara våra utrotningshotade arter till framtida generationer.

Förutom dessa symboliska kvadratmeter skyddad skog, får Ian även ett diplom och Årets bok, Massa, mossa, människa, från Naturskyddsföreningen. Det känns extra bra att boken är gjord av returpapper. Även om det kommer att dröja tills Ian förstår vad denna julklapp handlar om, hoppas jag att han en dag blir glad över att hans föräldrar ville ge honom chansen att uppleva skogen som den alltid borde vara: full av liv. Och förhoppningsvis är den lite större än tio kvadratmeter... /Jon


Läs mer här om du också är intresserad av att rädda skogen:

http://www.naturskyddsforeningen.se/vad-du-kan-gora/butiken/radda-skog

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 november 2013 17:26

Killarna fixade söndagsstädningen!

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 november 2013 17:15

   

Liten bagare, som i alla fall lärde sig att mjöl inte smakar gott...

 

Idag har det blivit lite bakat. Lussebullar och pepparkakor. Inte världens snyggaste lussebullar men de är goda i alla fall. Vi har kesella i och de blir mycket saftiga.Men pepparkaksdegen var färdig och inköpt på IKEA. Pepparkakorna blev också fula efter vändan i ugnen. Så om någon vill äta fult men gott fikabröd så finns det här. ;) Det var svårt att känna någron större julkänsla när det är grönt och tio plusgrader ute. Vi hade i alla fall på Eurosport på teven som visade dubbelrodel och de körde ju på is. Alltid nåt...


   


Nästa helg hade vi tänkt julstöka så smått, helgen därpå bättra på julkänslan med bland annat Jul på Liseberg och skyltsöndag här i stan, och sedan kan det bara flyta på i lugn och ro mot jul. Gärna så fort som möjligt, för vi är inte överdrivet förtjusta i högtider.

Men vi ser helt klart fram emot att få vara lediga tillsammans!

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 november 2013 18:45

Vi som trodde vi hade jobbiga nätter med Ian... Fast det kan ju alltid bli värre tydligen. Vi gav honom Alvedon på prov igår igen, men det fungerar ju inte. Redan efter en timme vaknade han. Inte så konstigt kanske, för blöjan hade läckt och pyjamas och sängkläder behövde bytas. Sedan vaknade han några gånger till under natten, men klockan tio över fem var han klarvaken och skulle upp. Så det blev en timmes lek i arla morgonstund innan vi lyckades få honom att sova lite till, i vår säng dock. Och han bökade runt ett bra tag innan han till slut somnade.

Jobbig natt minst sagt alltså. Vi har fått höra att avbruten sömn är att jämföras med hjärnskakningar - hur många sådana har vi då inte drabbats av på sistone?!?! Det är otroligt att vi är så pigga och smarta ändå. ;)

På förmiddagen var vi bjudna på fikamys hos Malin och dottern Elsa. Vi cyklade dit tillsammans med Anna och henns dotter Jasmin. Båda de små är bara ett par månader äldre än Ian. Men så långt var det länge sedan jag cyklade, det blir ju mest promenader med vagn annars. Vi hade en jättetrevlig stund på bortaplan innan vi cyklade hem. Ian fick mat och han somnade nästan på stört efter det. Jag åt och vilade lite innan Johan ramlade in. Han kom viftande med menyn från nyöppnade Kathys Thai. Det får nog bli en lunchbuffé där. Snart...Johan for och så kom Jon hem istället. Han hade haft med Nalle till jobbet idag så att han fick kissa in lite nya områden. Men han blir mer och mer grå om nosen vår gamle kompis.

Vi åt tillsammans, sedan fick jag ledig tid medan Jon och Ian härjade på Ians rum. Som det såg ut när jag kikade in hade de roat sig med lite av varje.


 


   

  


   


Det lutar åt en pinsamt tidig fredagskväll här för att sova igen lite. Så någon fotboll blir det inte för vår del. Vi lär ju få reda på hur det går ändå. För helgen har vi inga större planer, det lutar väl åt att källaren ska få mer uppmärksamhet. Kanske rivs väggen...? Har väl en och annan räkning som ska betalas också. Sotarn var så vänlig och tog (rejält) betalt för besöken, och vi har pratat om att baka lussekatter och pepparkakor. Får se vad tiden räcker till. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 november 2013 18:07

Jul är en högtid flera ser fram emot, men för många märks ensamheten av ännu mer då. I Tibro går det att dela julafton med andra människor. Givetvis är inte arrangemanget bara för de som är ensamma, utan för alla som vill och kan. Det här passar ju också bra för de som inte vill eller orkar ha en massa julaftonstök hemma. Att det anordnas en sån här träff på självaste julafton kanske inte alls många vet om så sprid gärna vidare. Någon/några kanske kan få en finare jul.


Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se