jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 17 oktober 2013

Ljusvandring i Tibro

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 oktober 2013 21:00

 


Ordnar kommunen något utöver det vanliga är inte vi sena att hänga på. Arrangemanget för ikväll, och även nästa torsdag, är Ljusvandring i Tibro centrum. Och nu funderar ni förstås: har Tibro ett centrum? ;)

Jomenvisst, stort är det inte här men plats för diverse ljusinstallationer finns det och även butiker som också hade kvällsöppet just för detta. Så här många människor är det knappast ute och rör sig om kvällarna annars, så det var roligt att se att så många slöt upp.

Vandringen startade på torget där det delades ut karta (för att hitta attraktionerna alltså, inte för att hitta runt i stooora Tibro...), reflexer till vuxna och bryt-ljusstavar till barn.


 


Första stoppet var vid ljusmålningen. En kamera stod uppställd och med lång slutartid fångade den bilder målade med ljus så att det såg ut som att det brann. Och ingen eld utan brandkåren som också var på plats och hade uppvisning.


 


Det fanns inte bara materiell konst, utan även levande i form av en avatar som delade ut godis till förbipasserande. Avataren stod under själens träd.


 


Verket som måste ha involverat flest var den glödande parken som barnen i kommunens för- och grundskolor skapat. De hade tillverkat ljuslyktor som varierade stort i utseende men som flöt samman till en enhet.


  


Ljusdekorationer i olika färger och former fortsatte att komma i vår väg. Flera av dem har suttit upp länge, men kanske inte fått den uppmärksamhet som de förtjänat, medan andra blivit nya med ett litet ljuslyft.



Störst behållning hade vi av vår lilla stadspark som ljussatts lite här och var. Ankdammen var vackert upplyst. I vattnet simmade ankorna omkring med varsin färgglad lampa på huvudet, skämtades det om i alla fall. 



I parken hängde ljusnät, träden var belysta och hela miljön såg mycket spännande ut. Där var det mycket mysigt att promenera omkring. Hoppas att dessa ljusinstallationer får vara kvar under hela den mörka tiden som följer, det skulle verkligen skapa en mer levande miljö i den annars lite ljussvaga parken. För vi fortsätter gärna att vandra omkring bland dessa ljusfenomen, men vi är glada över att vi fick se allt detta ikväll. /Jenny


 

 
 
Ingen bild

Eva

17 oktober 2013 21:18

Lite avundsjuk blir jag allt! Tänk om Piteå kunde göra något sånt! Här tänker dom mest på att bygga vindkraftverk - vars elkraft ska transporteras långt söderut.

Jenny och Jon Sjöberg

17 oktober 2013 21:30

Roligt att lilla Tibro kan göra någon avundsjuk. :) Må bra-helgen i Piteå kanske kan underhålla lite...?
Skövde har sedan länge haft något som heter Stad i ljus och det här blev en lokal variant av detta. Det evenemanget är om en månad ungefär.
Och nu när vi bor här med gångavstånd så gäller det att passa på och se det som bjuds på.
Tyvärr missar vi nästa ljuskväll när det skulle vara en stor eldshow också, men det här var trevligt och fint också. Fast Ian tyckte att det var lite väl mörkt ibland på vissa ställen.
Hoppas att Piteå också kan hitta på något skoj för sina invånare! /Jenny

 
Malin

Malin

17 oktober 2013 21:48

Åh vilka vackra bilder :)
Och vilken härlig vandring att få vara med på :)
Skoj att ni delar med er i bloggen!
Kramar

http://starchild88.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

18 oktober 2013 08:01

Det blev också en fotoutmaning, för det var inte det lättaste att fota under dessa förhållanden. Lätt duggregn ibland också. Blev väl okej, så vi kunde visa lite hur det såg ut i alla fall. /Jenny

 
ihemmetslugn

ihemmetslugn

18 oktober 2013 06:14

Så mysigt, riktigt härligt att tassa omkring och titta på olika ljus :)

http://ihemmetslugn.blogspot.se

Jenny och Jon Sjöberg

18 oktober 2013 07:58

Ja, det blev en fin promenad. Vi är ju rätt bekanta med området, men nu fick vi se allt i ett helt nytt ljus så att säga. ;) /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 28 mars 08:00


Vi var inte snabbast på´t men hade tur ändå för det fanns ägg kvar... Barnen letade kring Högåskyrkan och ganska snabbt hade barnen hittat varsitt fint Bamse-påskägg.    ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 27 mars 17:30

  Med posten kom en hälsning från Påskharen som meddelade att han tänkte ha vägarna förbi senare. Och så blev det! På eftermiddagen fick barnen syn på honom, men då hade han redan hunnit gömma påskäggen i trädgården. Så efter lite meet & greet f...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 17:15

Igår var det Pippi Långstrump-tema på bibblan och särskilt på sagostunden som hölls på ett annat ställe än i det vanliga runda rummet då uppslutningen var så stor. Lin och Sia, som var pippiklädda, gick bland annat tipspromenad innan de satte sig ner...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 12:45


... blev mycket lyckad och det var länge sedan som alla satt kvar så länge och åt middag. Det fanns allt möjligt att välja på i ost- och kexväg, men också lite godis, salta pinnar, sushi, stekt chilihalloumi med mera.   ...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards