jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under september 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 september 2013 12:54

Jon gör övningsdygn för tredje dagen i rad. Han har inte kommit hem jättesent, men ändå tillräckligt sent för att Ian ska ha somnat och jag röjt undan efter dagens bestyr. Kvällspromenaden med Nalle har jag lämnat till honom i alla fall.
Idag var vi på BVC och den här gången blev vaccineringen av. Ingen läkare idag så distriktsköterskan skötte det, så det blev först i ena benet och sedan den lite större sprutan i andra låret.

Jag fick stå för att hålla fast honom. Fast han låg faktiskt ganska still. Blev väl chockad av smärtan. Och ledsen så in i Norden blev han förstås. Och efteråt dämpad så vi stannade inte och deltog så länge i sångstunden på Familjecentralen.

Ian somnade i vagnen på väg hem och där ligger han än. Kommer att vakna vrålhungrig, men det är ju lättare att lösa än om sprutorna får andra konsekvenser.
Jag passade på att ringa runt när jag fick lite tid över. Länge sedan jag satt så länge i telefon. Datorn är redo att hämtas. Dock hittade de inget exakt fel på den. Märkligt. Två blåskärmar samt att den slog av sig själv och strömknappen fortsatte lysa - men inget är fel. Nåja, får väl vara glad om det stämmer.



Sedan blev det tre samtal till, varav ett som de skulle återkomma med svar efter och ett som jag inte fick besvarat. Det är mycket att hålla reda på nu. Men resten av veckan får vi ledigt tillsammans så det känns bra. Höstmarknad, klippning, trädgårdsröj med mera väntar. Ska fortsätta räta ut fler frågetecken nu... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 september 2013 15:06


Att strosa omkring på marknader och titta på ditten och datten tycker jag är jättemysigt. Ofta finns det en massa gott att äta och skojiga prylar att titta på. Ett och annat fynd kan man ju göra också förstås.

På torsdag är det höstmarknad i Mariestad och den brukar vi besöka. Ifjol hittade vi en del billiga barnkläder, supermumsiga färska majskolvar och dessutom såldes det friterad cambembert!

Årets marknadsbesök, julmarknader borträknade, brukar för vår del börja med vårmarknaden i Mariestad så det här blir som ett avslut på marknaderna för i år. Dessutom ser det ut att bli fint marknadsväder! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 september 2013 15:00

 


Ett par jästpaket hade blivit liggande i kylskåpet och höll på att bli dåliga. Det tog emot att "bara" slänga dem. Så igår bakade jag rosenbröd. Vet inte varför de heter som de gör. Det är ju knappast så att rosor står med bland ingredienserna. Ost är det i, borde snarare heta ostbröd. Det andra jästpaketet använde jag till att göra några grova tekakor på. Nybakat bröd smakar ju så gott, och sedan luktar det helt underbart! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 september 2013 19:51

På eftermiddagen gick jag med Ian på trehjulingen till lekplatsen. Jon gör ju övningsdygn nummer 516 så det gäller att fördriva tiden efter bästa förmåga. Och idag hade jag i alla fall tur med vädret.


   


På Ian är det full fart större delen av tiden som han är vaken, och det gäller att ha koll. Så det är väl ingen större hemlighet att det är ganska skönt när han somnat så det blir lite egentid. Men inte för mycket, det blir säkert en tidig morgon imorgon också. Dessutom ska jag göra bort mig totalt och delta i en podcast. Råkade vinna en grej och det räckte tydligen inte med att svara på några frågor för en artikel. Sedan var det väl lite annat också. Men nu ska jag surfa vidare på den här obehagliga laptopen i spiskassettens sken och värme. Jag och Nalle myser och njuter av tystnaden. ;) /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 september 2013 13:02

Det blev mycket vakentid med Ian i natt som inte ville sova. Vet inte riktigt varför. Och vid halv sju imorse ville han absolut inte sova mer för då var det dags att gå upp, tyckte han. Efter frukost gick vi till ICA och handlade lite, sedan till Apoteket innan vi gick hem och rastade Nalle. Väl hemma så kraschade datorn och det blev en promenad för att lämna in den. Måste ha datorn! Gillar inte att surfa via mobil eller som nu, laptop. Och hoppas att allt går att rädda... I samma veva fick jag en sms-avisering så turen fortsatte till Pressbyrån. Det blev lite mer rännande än vad det var tänkt. Och innan lunchdags hann jag boka in DHL imorgon också, för de hade en sändning till mig. Hoppas att Ian sover middag länge. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 september 2013 17:06

  

Jag tog till vara på några utav våra äpplen och kokade ihop lite äppelmos. Det här var första gången och jag gjorde (självklart...) på enklast möjliga sätt med bara äpplen, vatten och socker. Smakade mycket gott! Och det blev en hel del mos utav bara några få äpplen. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 september 2013 22:15

Ian på sin första hockeymatch.


Det var ju förstås synd att Färjestad inte vann, matchen slutade 2-3 till Leksand, men i övrigt gick resan över förväntningarna. Det gick så mycket lättare att göra den här turen med Ian än vi föreställt oss. Målade lite fan på väggen innan. 

Vi hämtade upp Johan, en sådan där leksing, och for iväg. Vi yrade runt i Kristinehamn innan vi hittade COOP för där skulle de sälja supporterprylar. Hittade en del och köpte resten på plats i Löfbergsarena.

I Kristinehamn stannade vi till och åt på McDonald's och Ian fick sitt livs första Happy Meal. Han mumsade gott på en massa strips och hävde i sig Coca-Cola. Näej, så var det ju givetvis inte, men hur många chockade tankar hann ni tänka ärligt talat...?

Det stämde dock att han fick ett Happy Meal (med en smurf i), men han åt hamburgare och bröd, drack vatten och åt äppelklyftor. Vad vi andra åt innehöll några fler kalorier, men bara några. ;) Och vem räknar?

I Kristinehamn snyggade vi till bilen innan vi fortsatte till Karlstad.


Pimpat Opeln.


Innan vi gick in på Löfbergsarena gick vi ett varv med Nalle. Vi gick i jakt på lite issnö och vi fann också en hög - och Nalle blev lyckligast i världen. Han älskar snö och ser säkert, till skillnad från oss, fram emot vintern massor.


  

Septembersnö!


Utanför den stora kaffeburken hade Frölunda gjort ännu en reklamkupp och nu fanns det en ny text att läsa. Men nu var det ju mycket snack och lite verkstad från dem blev vi ju varse häromdagen.



Att Ian inte skulle vara så förtjust i att sitta still hade vi räknat med, men det gick ändå bra i några stunder. Fast det blev en del tittande på matchen på storbildskärmen ifrån korridoren.

Det var ju skitsvårt att få tag i matchbiljetter när alla lag släppte sina samtidigt. För att i alla fall få sitta bredvid varandra och någorlunda bra blev det ganska högt upp. Kanske lite för högt upp för de med lätt höjdskräck. Men man såg matchen väldigt bra!


Bänkade...


I supportershoppen hittade vi nästan allt vi sökte, dock inte en stor flagga så vi fick nöja oss med en liten tills vidare. Vi hittade ju så mycket annat så nu kommer nog inte Färjestad att gå omkull inom det närmsta. Många utav inköpen blev till Ian med vi tog till i storleken så en del plagg får dröja lite innan han kan ha dem.


 

Familjen Färjestads garderob. ;)


Och på tal om Ian så gjorde han sitt första besök på jumbotronen. Någon gång i framtiden kanske det istället blir som målgörare för Färjestad...? Man kunde sms:a in och pengarna gick till ungdomsverksamheten och det lät som en bra sak så vi drog iväg ett textmeddelande. En kul grej!


 

"Ian 1 år ser Färjestad live för första gången av många. Kom igen!"


Och för att inte fastna i trafikstockningen som brukar bli efter matcherna avvek vi lite tidigare. Det är skönt att slippa bli stående i långa köer på hemvägen.


Smet innan slutsignalen.


På hemvägen somnade Ian och fortsatte att sova medan han blev ombytt till pyjamas och det är inte helt omöjligt att han drack vällingen i sömnen också. Hoppas att han sover gott och framför allt länge på sin första hockeymatch. För det vill vi göra. Men kan man begära mer när det redan gått så bra? Kanske inte, men just därför så pratar vi redan om att åka upp i början på januari och se de båda lagen mötas igen. Vi får väl se...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards