Direktlänk till inlägg 3 augusti 2013
Man måste tydligen åka till Netto i Hjo för att upptäcka nya saker. Nej, kanske inte alltid, men just där hittade vi i alla fall något som var nyhet för oss: paraguayo. Jag trodde först att det här var något genetiskt framodlat av fruktproducenterna. Kanske av utrymmesskäl, eller för att persikorna inte ska rulla runt så mycket under transport? Eller bara som en kul grej? Spekulationerna var många...
Paraguayo smakar inte helt oväntat som en vanlig persika. Och Wikipedia - denna outtömliga källa till visdom - berättar att "vildpersika" är en underart som odlades i Kina redan på 1800-talet och kom till USA 1869. Den slog visst aldrig riktigt igenom, trots sin munkform. Kanske för att det ser ut som om någon satt sig på den. Jag tyckte dock att den var helt okej, och det gjorde bananflugorna också. Men så verkar de ju gilla både det ena och det andra. Återstår att se när paraguayo dyker upp på fler ställen än i Hjo. /Jon
Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|