jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under juli 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 juli 2013 22:32

... hade vi smörgås, prinsesstårta, mjölk, ägg, sill, Coca-Cola, cupcakes,

mer smörgås och så gröt till Ian. God blandning!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 juli 2013 13:45

 

Jag har ganska torr hy så insmorning efter dusch är nästan alltid ett måste. När jag hörde om Niveas lotion som man använder redan i duschen tyckte jag att det lät spännande. Tänk vilken tidsbesparing! Och jag tycker att den här duschlotionen fungerar riktigt bra. Nu är det ju sommar så vi får väl se om den kan mjukgöra även till vintern. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 juli 2013 13:30

Under hösten som var drällde det av äpplen både på trädet och i trädgården. Jon körde flera säckar med ruttna äpplen till tippen. Vi plockade och plockade... Och nu har trädet börjat göra sig av med kart så nu har vi återigen plockat och plockat... För de är ju inte alls sköna att sätta ner fötterna på när man går barfota. Och sedan drar de till sig en massa kryp som man inte heller vill trampa på när äpplena ligger och förmultnar på gräsmattan.

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 juli 2013 20:00


Det har inte varit någon direkt värme att tala om dygnet runt så poolen har inte blivit så uppvärmd. Men idag var det i alla fall tillräckligt varmt i luften för att Jon och Johan skulle göra sina premiärbad. De plaskade runt längre än väntat så jättekallt var det inte.

Men de två som är mest badtokiga av oss, Ian och Nalle, fick snällt sitta vid poolkanten och avundsjukt titta på...


Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 juli 2013 19:45

Vi har redan tagit 114 bilder/filmklipp med nya digitalkameran Casio Exilim EX H-50 och är nöjda med köpet. Casio kanske inte är det märket som man tänker på först när det kommer till kameror men vi gillar deras modeller. Särskilt nöjda är vi med zoomen på den här kameran. Igår på allsången satt vi jättelångt bort men med kameran kunde vi ändå få bra bilder från scenen.

Och så här nära kan man komma (bilderna går att förstora genom att klicka på dem ifall det behövs):


Översiktsbild med inringade detaljbilder.


     

Under studsmattan ligger Nalle, under trädet står trädgårdstomten, på trädäcket står det utemöber med en blommig duk, en antilopstol och med parasollet nedkört i en plåtkruka.


Jag har inte rört mig från det att jag tog första översiktsbilden, utan så här nära går det att komma på fri hand med zoomen. Det är jättesvårt att hålla kameran still när man är som närmast så det blir lätt suddigt.

Här kommer ett till exempel.


Översiktsbild med inringat motiv.


På andra sidan av tomten sitter en av våra träskyltar nedkörda i rabatten och så här nära går det att komma den. Först lite närmare och sedan närmast.


 


Att objektivet kan bli så långt gör ju kameran lite klumpigare, men det är det värt. Vi hittade kameran hos Ellos för 1599 kr och det tycker vi helt klart att den är värd. Mycket kamera för lite pengar. Den här kommer att användas flitigt! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 juli 2013 17:15

Jag och Jon vann varsin tredje vinst i ett lotteristånd igår. Jag valde först och det fanns en massa saker att välja bland som flera dinosaurier, och jag fastnade för en grön och svart köttätare som såg häftig ut. De flesta barn har väl en dinosaurieperiod tänkte jag och planerade för Ians.

Sedan var det Jons tur. Först frågade han mig om han skulle ta den söta mjukiselefanten. "Nej, nej, inga mjukisar" svarade jag, "han har redan så många". Kanske att jag skulle ha börjat ana oråd där... ;)

Det slutade med att Jon valde en dromedar! En dromedar!! För den såg så ensam ut och verkade tydligen behöva ett hem och ett namn. Kalle. Kalle dromedar.


 


Det var ju inte den vinsten som jag hade valt, men tydligen är dromedarer överlägsna dinosaurier för dinosaurierna är ju utdöda, förklarade Jon. Och när jag tyckte att dromedaren skulle passa bra i sandlådan, att den skulle känna sig som hemma där, fick jag höra att det skulle ju dinosaurien också göra. "Vi gräver ner den och så gräver vi upp den. Ta-daa - ett forntidsfynd!"... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 juli 2013 13:14

Länge har det varit ett stort hål i häcken som förra ägare använt till inkörning av bil/husvagn. När vi stängslade i höstas gjorde vi det lätt för oss och satte bara upp en bit fallskärm där som in- och utsynsskydd för Nalle. Tiden fanns ju inte riktigt då till allt vi ville göra. (Inte för att den finns nu heller men ändå...) Under förmiddagen har vi planterat sex plantor sibirisk ärtbuske. 1000 kronor för bara den här lilla biten så vi hoppas verkligen att den ska ta sig och bli lika fyllig som övriga häcken. Här håller vi på med lite av varje alltså.


 

Före... och efter. Men riktigt så lätt och fort gick det inte förstås.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 juli 2013 21:45

Fullsatt överallt!


Ikväll for vi till Karlsborg och deltog i allsången vid kanalen. Vi var verkligen långt ifrån ensamma, men Ian var med så vi hade aldrig några planer på att sitta långt fram i alla fall. På en filt längre bak satt vi och myste tillsammans.

Det är jätteskoj att det dyker upp så mycket folk! Nya kameran har en otrolig zoom så jag lyckades trots den stora folkmassan att fånga kvällens stora dragplåster på bild:


Ulrik Munther!


Vi är lite tveksamma när det kommer till att göra saker på kvällstid, för vi har kommit in i så bra sovrutiner med Ian. Han brukar somna någon gång mellan 18-19. Ikväll blev det lite annorlunda, men vi hoppas att vi alla får en god natt ändå. Ian verkade uppskatta allsången massor. Till och med häftet var roligt...


 

Allsång för alla!Och självklart hade vi vuxna roligt också. Allsången är gratis och för arrangemanget står Karlsborgs Allsångsförening. Vi köpte varsitt allsångshäfte för att bidra lite grann till verksamheten. För det här är mycket uppskattat från vår sida.

Nästa fredag är det självaste allsångsvane Lasse Berghagen som är gästartist och vi får väl se om vi har möjlighet att dyka upp då också. /Jenny


Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se