jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under juli 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 juli 2013 17:15

Vi samlar koder från produkter som finns på varor från Lambi. Senaste beställningen blev en picnick-filt som "kostade" 25 poäng. Den har en sådan där plastig undersida och det är mycket praktiskt att ha i gräset till exempel.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 juli 2013 17:00

... surfplattor eller kokbokstöd för att se recepten...? ;)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 juli 2013 16:30

Det är ju faktiskt inte förrän på fredag som Ian blir tio månader, men vi hade tid idag. Tanken var att det skulle vara med någon från tandhälsan, men den personen hade blivit sjuk. Istället blev det nästan som ett vanligt BVC-besök men med inslag av tandprat.

Ian hade ju en tand att visa upp, och den bredvid ser ut att komma närsomhelst. Han kan vinka, krypa, klappa händerna, har humör - vilket han gav prov på när han protesterade när han skulle ligga ner på skötbordet för mätningen, och igår visade han upp pincettgreppet när han plockade upp brödsmulor från antilopbrickan och stoppade i munnen.

Han växer bra och ligger där ganska precis på normalkurvan. Han är matfrisk och äter bra, men i och med att han rör sig mycket nu så ligger han faktiskt lite under normalvikten där.

Men kurvorna "is more what you'd call guidelines than actual rules". Ian är 73,5 cm lång och väger 9410 gram. Han har vuxit två centimeter på lika många månader - liten blir större.

Vi passade också på att bland annat fråga om det var okej med bad i kallare vatten än i badkar och babysimbassänger eftersom vi hört så olika där. Det skulle gå bra, så idag gjorde Ian sitt premiärbad i poolen. Han älskar verkligen vatten!


Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 juli 2013 11:12

Det finns flera erbjudande i affärerna om att man kan få glas/muggar på köpet när man handlar godis just nu. Det blir ju nästan gratis. :)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 juli 2013 23:15

Jon har fått dra största lasset när det kommit till förarbetet inför målningen. Det är en del steg att ta sig igenom. Sedan är det väntetider på det mesta. Mycket som ska torka. Det senaste som vi väntade på var att rostborttagningsmedlet på vissa spikar skulle göra sitt. Ian nattades redan klockan sex och vi fick tid över till annat. Och det blev ett par timmar över som vi kunde lägga på att börja måla.

Färgen vi valt heter Warm-Weiß och är inte riktigt vit, men åt det ljusare hållet. Nu hade det börjat skymma när vi målat färdigt den här biten så det är inte så lätt att se nyansen kanske. Men nu har vi kommit igång med målning också. Bara att hoppas på drömvinsten så vi kan få råd med att byta fönster och ytterdörr också för det skulle göra ännu större skillnad! /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 juli 2013 23:00

Sedan Jon snickrade ihop det fina trädäcket har våra trädgårdsmöbler känts lite fjuttiga. Ett runt bord och fyra stolar och det är knappt man får plats med allt när vi ska äta. Men idag tog Jon en sväng till Jula för vi kom fram till att vi skulle behöva ett nytt entrétak. Lång trist historia... När han ändå åkte var det fick lite annat som fick följa med hem också. Som ett större utebord med stolar och en sidoparasoll med vev som skuggar riktigt bra. Det gamla runda bordet får stå kvar som avlastningsbord vid t.ex grillning.

Enda felet med den här uteplatsen nu är att det istället är klotgrillen som ser liten ut. Alltid ska det vara något... /Jenny

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se