jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under juli 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 juli 2013 20:45

Det har faktiskt gått fortare med husmålningsarbetet än vad vi räknat med. Och ändå har vi ju inte hållit på dagligen, utan roat oss också. Det är bara baksidan som återstår och en liten bit på ena kortsidan. Men vi pratar om att måla sockeln också.

Det senaste som vi jobbat med är framsidan på vårt lilla hus.


Före.


 

Under tiden.


 

Efter.


Framsidan är nymålad, entrétaket är rivet och ersatt med ett nytt, den gamla utebelysningen är utbytt mot en snyggare och fräschare lampa och vi har till och med bytt ringklocka.

Nya melodin påminner om "havet är djupt, havet är djupt, nere på botten, här är det toppen, titta och njut" och det blir man ju glad av!


 


Men givetvis är det ett och annat som återstår. Att byta ut den fula dörren skulle vara jättekul, samt att byta alla fönster och göra ett nytt på vänster sida om ytterdörren. Detta är dock något som kommer att få vänta (på pengar...).

Inom rimlighetens gränser ska vi ju då måla hussockeln, men vi ska också göra en egen husnummerskylt med bokstäver. Bokstäverna ska sågas ut i MDF och sedan på något vis fästas på en plexiglasbit och det kommer att bli så snyggt så. Kanske att vi även kan få dit belysning över skylten...?Vi kämpar på med våra projekt, men det ena verkar hela tiden leda till det andra och vi kommer nog aldrig att bli helt färdiga. Men vi är mycket nöjda med det som vi väl får gjort för vi har varken all tid eller alla pengar i världen.

Vi gör det bästa av det som är!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 juli 2013 16:45

En knappt använd trehjuling från Kettler för 200 kr. Ians första cykel!

Den fanns dessutom så nära att vi kunde cykla till säljaren för att köpa den.

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 juli 2013 15:45


Så fort vi ätit upp frukosten for vi till Hjo. Vi började med att vandra runt i finaste stadsparken vi någonsin sett. Nalle blev rastad, Ian fick se lite nytt (vände på sittdelen så han satt åt andra hållet) och vi fick lite motion och fina vyer. Nalle hittade många härliga (?) dofter att undersöka...I parken gjorde Ian sin scenpremiär! Han öppnade med att bara sitta still för att strax därefter avsluta med några handklappningar. Självgod...? ;) Som bonusnummer blev det en liten okontrollerad dans.


 


Det var ganska varmt för oss i parken men aningen varmare för vår pälsklädde vän så han fick varsågod att doppa sig i Vättern innan han hoppade in i bilen. Han hade inget alls emot detta.I Samskoleparken utanför bion var det både lite loppis och lite sommarmarknad. Vi strosade omkring där, handlade på ICA och åt glass på Moster Elins glassrestaurang i hamnen.

Rocky Road och Vättersnipa mumsade vi på innan vi for hemåt för lite slappande i trädgården. För det är verkligen härligt väder och då är det bäst att passa på för "svenska sommaren är den bästa dagen på hela året".


Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 juli 2013 19:45

 

Värdinnan för sången och några utav clownerna.


Vi åkte till Mariestad och besökte stadsparken för att delta i allsången som var speciellt riktad till barn. Temat för dagens sång var "Skratt och glädje" och det stämde verkligen in bra - för roligt var det.

Det fanns en hoppborg, korgstolar och så lite försäljning som inte ruinerade småbarnsföräldrar. En sockervadd till exempel kostade bara en tia. Så jag köpte två. Till mig. Båda två. Blå till färgen om någon undrar...

Det fanns en konferencier, flera clowner, ett litet musikband och så var bolibompakändisen Nassim Al Fakir särskilt inbjuden just för idag. Och honom var det fart på! Kan förstå att barnen tycker om honom - och vi tyckte att killen var mycket underhållande också.


        

Nassim Al Fakir!


Vi satt på en filt och Ian och Jon sjöng och dansade till musiken, medan jag tog det lugnt, fotograferade och åt min sockervadd. Hmm... kanske skulle köpa mig en sockervaddsmaskin? Har ju varit inne på det förut... Eller också får jag nöja mig med att köpa vadd på marknader och liknande. Kanske att jag får chansen redan imorgon om det blir en sväng till Hjo...? /Jenny


Stor och liten på barnallsång.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 juli 2013 15:45


Det är fortsatt ganska varmt ute, men tyvärr så fortsätter det också att blåsa... Och denna irriterande vind stör en hel del! :( Fast för Nalle så fläktade det nog skönt för han fick också följa med på vår korta och lugna cykeltur. Först blötla vi honom i hans pool dock så han skulle få en sval start. Vi hade ingen brådska och det gick nog inte mycket fortare än om vi skulle ha gått, men lite annorlunda eftermiddagsrastning blev det förstås. Sedan var det roligt att vara ute och cykla allesammans också!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 juli 2013 15:40

Vi fick våra soptunnor tömda idag och passade i samma veva på att högtrycka rent sop- och komposttunnorna. Även barnmatstolarna, några leksaksmöbler, gungor och annat hamnade framför högtryckstvätten. Det är ju så himla sköj att tvätta med högtryck!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 juli 2013 15:37

... Ian wore this. Body från http://avanna.se/.

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 juli 2013 13:15

På förmiddagen gick vi till Mini-Zoo som ligger här i stan, för vi hade hört ryktas om att det skulle dyka upp en kamel där. Det är ju inte varje dag man får chansen att se en livslevande kamel precis.


      

Några utav djuren på zoo.


Vi gick omkring bland de vanliga djuren innan det var dags för ett special appearance by Nino da kamel! Vi hade just kikat till de söta killingarna när kamelen med skötare kom gående.

Vi är ju väldigt förtjusta i djur och att ha fått se en kamel så här på nära håll var riktigt kul. Den här veckan har vi verkligen fått vår beskärda del av djur! :)


 

Kamelen Nino!

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se