jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under juli 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 juli 2013 22:41

Årets sista allsång.


Ja, vi flänger då runt... Ikväll var vi på säsongens sista allsång vid Göta kanal i Karlsborg. Gästartist för kvällen var Nanne Grönvall. Återigen hade arrangemanget tur med vädret och vi vet inte hur många tusen människor som var på plats även den här gången. Det är så roligt att se att det här är så uppskattat och vi ser verkligen fram emot nästa säsong. Men kvällens dragplåster var alltså Nanne Grönvall.


   


Vi gick omkring lite innan vi satte oss ned på vår filt. Men så mycket allsång blev det inte för vår del för Ian hade fullt upp med både det ena och andra. Vår lille busunge! Men vi hade det trevligt ändå... och så lite fullt sjå på det. :)


Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 juli 2013 22:18


Tyresö FF, vinnare av Damallsvenskan 2012, är på plats i Hjo för att träna och i morgon under sommarlägret spela match mot Göteborg FC/Kopparbergs. I Tyresö finns flera bra spelare men där spelar också Marta Vieira da Silva, kort och gott Marta. En av de mest kända kvinnliga fotbollsspelarna, särskilt för oss i Sverige efter sin tid tillsammans med Umeå IK. Marta har fått flera utmärkelser och har vid flera tillfällen blivit utsedd till världens bästa kvinnliga fotbollsspelare. Att få se henne träna fotboll i lilla Hjo kändes nästan för bra för att vara sant.Vi hade aldrig tidigare varit till Guldkroksvallen, och när vi kom dit var det inte alls så mycket folk som vi trodde. Först var vi oroliga att det hela kanske hade blivit inställt, men så fick vi syn på tränande tjejer och där i mängden fanns brasilianska Marta.Vi var inte de enda som var lite starstruck, några småkillar som satt bredvid oss var helt lyriska när de pratade sinsemellan om Marta. Och när en av fotbollstjejernas bollar rullade fram till dem sa den ene killen betaget: "Den här bollen har Marta nuddat". Fast bollen inte ens kom direkt från hennes fötter, men någon gång hade Marta rört vid den här bollen och det räckte gott och väl.

Det här var stort för dem och det här var stort för oss. Marta!


   

 

Marta verkade ha något problem med låret som förhoppningsvis inte var något allvarligt.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 juli 2013 22:07

Jag följde med Jon in på Biltema sist och medan han köpte trista saker som hammarlack, murarhink och vad det nu var plockade jag med en hängstol. Idag fick Ian testa stolen, han är ju ändå den av oss som har mest tid över till att sitta ner... Han slappnade av direkt och det krävdes inte mycket gung förrän han somnat. /Jenny

 

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 juli 2013 19:19

Idag hämtade jag hem mitt klot som jag blåste i glashyttan igår. Det blev jättesnyggt! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 juli 2013 07:45

Idag har vi bloggat i tre år - och vi har inga funderingar på att sluta för det här är så skoj! Ännu roligare är det förstås att vi har en trogen skara läsare och sedan några till ändå som kikar in hos oss.

De flesta av er är jättesnälla, men så finns det ju ett och annat rötägg också som irriterar oss, men det är väl tyvärr sånt som hör till när man gör sig själv offentlig. I första hand bloggar vi för vår egen skull och för de som vill läsa för vi kan ju inte passa alla.

Under de här tre åren har vi publicerat nästan 3800 inlägg och över 9500 bilder och utav er har vi fått nästan 6000 kommentarer!

Om du har tid och lust får du gärna berätta vem du är som hälsar på hos oss! Det skulle var intressent att veta, för vi har inte riktigt koll på er alla.

Det här har varit tre fina år och bloggen har verkligen öppnat många dörrar till nya bekantskaper som vi aldrig skulle ha träffat på annars. Vi fortsätter att blogga om vår vardag och vi hoppas att ni hänger med oss ett bra tag till!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 juli 2013 15:45

När jag var liten var min dröm att bli glasblåserska. Det kanske inte var det vanligaste drömyrket när man var yngre, men jag gillade glas och det gör jag fortfarande. Jag tycker att det är ett fantastiskt material med många otroliga möjligheter. Det går att göra så många vackra saker med glas och det är så fascinerande att titta på när glasblåsare trollar fram sina hantverk.


Tibro Glasverkstad.


Här i Tibro finns sedan en tid tillbaka en glashytta, Tibro Glasverkstad, och under juli har de drop-in för de som vill testa på att tillverka ett klot. Detta var jag jättesugen på och idag är det passande nog min namnsdag så det här fick bli min present.

Först satt vi och tittade på när den erfarna glassblåsaren skapade innan det var min tur att prova. Det har varit varmt idag och inne i hyttan gjorde ugnen förstås att temperaturen höjdes ännu mer.Så jag var både genomsvettig och nervös. För även om glasmassan ser ut som en slajmig massa som man vill klegga runt i vet jag ju att den där fina klumpen kan bränna mig ordentligt. Svettig, nervös och med stor respekt gav jag mig på att tillverka mitt klot i lila.


  

Snurra och blås...


Det var många moment att hålla reda på och flera som skulle utföras samtidigt. Men jag fick jättebra guidning, dock hör jag fortfarande orden "snurra och blås" eka i huvudet. (Skönt det i och för sig för jag har haft "Hej, jag heter Bengt, jag jobbar på en knappfabrik, jag har fru men inga barn, och en dag sa min chef till mig: Bengt, är du ledig, så tryck på en knapp med din högra hand" sedan Nassim Al Fakir sjöng den för oss i lördags...)


 


Till slut började min glasklump att se ut som ett klot och jag gjorde mitt bästa för att få det så runt som möjligt. Sista momentet var att böja till en krok på klotet så man kan hänga upp det om man vill. Imorgon är mitt klot redo för avhämtning och då ska det bli spännande att se vad jag gjort för något. För nu var jag så koncentrerad (Jon hade visst haft roligt åt mitt minspel och fotarbete under blåsningen...) att jag inte tog in vad det var jag gjorde egentligen. Jag hann med att uppfatta att det här var jätteskoj och att drömmen om att få blåsa glas fortsätter att hänga med. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 juli 2013 15:25

Har ICA i Tibro tagit återvinnandet ett steg längre...?

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 juli 2013 10:30

Den här röda och fina vällingburken har vi beställt från Semperklubben.

Smidig burk med en skopa som man kan sätta fast inne i locket.

 

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se