jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under juli 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 29 juli 2013 20:14

Klänningarna hade varit mycket populära och sålt slut, men idag fick de in en laddning och just idag råkade jag vara på plats i butiken och köpte min sommarklänning.

Jag gillar modellen på klänningen, den är kort med smala axelband (och inte tajt över magen...) och så är jag så förtjust i det blommiga mönstret! Hoppas att det är mycket sommar kvar... /Jenny

 

Mariana dress från Gina Tricot, 199 kr.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 29 juli 2013 20:00

Vad menar de som säger "Man ska inte ha barn för tätt"? Vi har fått höra det några gånger, ibland av de som bara har ett barn, eller har flera år mellan barnen. Av de som inte vet vad det egentligen innebär alltså.

Är det just vi som inte ska ha barn för tätt? Eller folk i allmänhet? Men varför tror ni att de tycker så? Är det för att varje barn behöver sin tid? Men i så fall ska man väl aldrig ha fler än ett barn för det finns väl ingen ålder på ett barn som man helt kan räkna med att barnet ska klara allt själv...?

De finns de som har nio barn som ger de allesammans mer av sin tid än vad de som bara har ett gör. Men samtidigt kan man ju aldrig veta hur ett liv med flera barn födda tätt kommer att bli. Är det ändå inte upp till föräldrarna själva att bestämma när de känner att de har tid och ork över till att ta hand om fler barn?

Sedan undrar vi över hur man smidigt värmer välling om man inte har tillgång till mikro eller spis? Och barnet i fråga vill ha sin frukostvälling helst innan det vaknat och kommit på att det döööör om det inte får sin flaska genast och skriker så taket lyfter. Värma flaskan i termosvarmt vatten? Som sagt, tips mottages.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 29 juli 2013 08:30

Att man kan se hur gammal en person är via http://www.hitta.se/ är nytt för oss, men det går alltså att göra. Det kan ju både vara bra och dåligt att kunna ta reda på åldern på folk...

 


Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 juli 2013 18:00

Enklare än macarons stod det att de skulle vara, dessa whoopies. Whoop, whoop så skulle de vara färdiga. Men inte gick det så fort inte. Och godare än macarons blev de väl inte heller, så det är tveksamt om vi ger oss på dessa kakor igen. Det blev mest en massa spritskladd, de blev alldeles för mjuka, för mycket smak av kakao (eftersom det skulle vara så mycket i), i skulle det också vara salt och det hade receptet klarat sig bra utan. Vi brydde oss inte om att dekorera dem som det står i receptet, men vi kommer att äta upp dem för så dåliga blev de ändå inte. :)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 juli 2013 17:45

Idag hade vi tänkt trimma och klippa gräset (har ju ingen sådan där praktisk robotgräsklippare...) och hade stökat undan i trädgården för det, men så kom regnet. Gräset blev blött och vi har skjutit upp klippningen på obestämd tid. Lite bus i trädgården under ett uppehåll med regnbyxor på blev det för Ian i alla fall. Det är ju så mycket lättare när han kan bränna lite energi ute. För nu håller han oss verkligen sysselsatta när han är vaken. Och det är han ungefär från sju på morgonen till sex på kvällen, med paus för en sovstund på cirka 45 minuter.

Hela nätter rör det sig inte om, vi får vara in till honom några gånger och runt fyra, fem på morgonen är det vällingdags med förhoppning om att han ska somna om. Tidigare har vi hämtat in honom till vår säng då, men nu har han fått även morgonvällingen i sin säng. För när han vaknar är han helt omöjlig i sängen. Han klänger och klättrar och vi har fått kämpa med att se till så han inte trillar över sängkanten. Det brukar dock sluta med att vi får gå upp. Inga mysiga morgnar här precis...


Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 juli 2013 14:30

Man hör om de som "byggt hus själva", om de som "renoverat hit och dit själva". Men så pratar man lite mer med dem och så visar det sig att målarjobbet gjorde ju kompisen, elen drogs ju av släktingen och under tiden passades barnen av mormor. På sätt och vis har man ju gjort jobbet själv. Eller...?

Vi har då gjort det som blivit gjort själva. Bortsett från badrummet, men där behövdes till och med rören dras om och vi ville att försäkringen ska gälla ifall. Försäkringsbolag kan ju vara lite kinkiga när det gäller våtutrymmen...


Sedan vi flyttade in, och det har inte ens gått ett år än, har vi:


- nästan målat om huset utvändigt, är snart färdiga med det
- tagit bort träd, buskar med mera i trädgården - och fler ska bort
- stängslat in hela baksidan
- rivit en lekstuga, transporterat dit en ny, målat och inrett den
- byggt ett trädäck och fått dit utemöbler och parasoll
- målat om i hallen
- målat om i köket
- målat om i Ians rum
- målat om i TV-rum och matssal
- målat om i källaren
- rivit ut ett rum i källaren och renoverat det
- målat och gjort fint i städskrubbarna och garderober
- målat i spel- och Nalleskåpet

- installerat en pelletsanläggning
- rivit bort heltäckningsmattan i trappen och snyggat till den med färg och halkskydd
- byggt en ramp för barnvagn och hund
- gjort en sänggavel
- odlat diverse grönt i odlingsbädd
- planterat om i trädgården, samt planterat träd och häck

- fått hit en sandlåda och sand till den

- och säkert var det något mer som vi inte kommer ihåg för att vi har gjort så jäkla mycket!


Utöver allt detta har vi ju skött hushållet med gräsklippning, snöskottning, matlagning, tvätt och städ och allt vad det innebär.
Samtidigt som vi tagit hand om en hund och en bebis och försökt hantera sömnbristen och allt annat som medföljt. Dessutom har vi ju förstås flyttat in alla våra saker från förra boendet som tog sin lilla tid innan alla flyttkartonger var genomgångna.


Mitt i inflyttningen behövde bebisen komma till världen med ett akut kejsarsnitt som krävde sin konvalescenstid. Vi har haft hjälp ett fåtal gånger under denna tid av Jennys lillebror som burit en del tyngre möbler åt oss när Jenny varit höggravid eller nyopererad. Han passade också hunden under tiden för förlossningen, fast bara under knappt ett dygn. Ingen ska då komma och säga annat än att vi har gjort det mesta i stort sett själva. Även om vi givetvis gärna hade låtit någon annan göra många av sakerna på listan, fast den plånboken har vi tyvärr inte...


Nu är semestern slut och imorgon är det jobbdags igen och då lär vi inte hinna med lika mycket som tidigare, men då kan vi ju alltid titta tillbaka och vara nöjda över att vi faktiskt fått undan en hel del. För ibland måste vi faktiskt få stanna upp och ge oss den där klappen på axeln och vara stolta över hur mycket som vi har åstadkommit, även om vi har mycket, mycket kvar framför oss. Fast det fixar vi säkert också själva.


Vi sjunger vidare på vårt ledmotiv:


"Det finns ett folk av en särskild sort
nere vid Tidan-älva
Och våran slogan är jädrigt kort
"Det kan vi göra själva!"

Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 juli 2013 14:03

Första framtanden har kommit upp. Vi har sett att den varit på gång ett tag, och nu är den igenom. Den här gången verkar det inte som att det har varit lika besvärligt för Ian och det har varit skönt för oss också.

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 juli 2013 20:30


Till vardags kör vi mest med vår Brio Go-vagn, men ibland när vi åker iväg någonstans så tar vi med vår Chicco Liteway-vagn istället. Och det är verkligen en smidig vagn. Den är lätt att fälla upp och ihop, den väger inte särskilt mycket, knappt sju kilo, och sedan har den fullt liggläge. Och just liggläget var en av sakerna som vi hade som önskemål när vi letade efter en extravagn. I början tyckte inte Ian om att han satt framåtvänd i den då han var van vid tvärtom, men nu går det jättebra.Vagnen har en stor sufflett, ställbart fotstöd, svängbara hjul fram som också går att låsa, lagom rymlig förvaring under sittdelen och hjul som lätt går att plocka av för att den ska ta ännu mindre plats. Vi köpte till en stödbåge så tillsammans med fempunktsbältet sitter Ian där han sitter. Vi fick med ett genomskinligt regnskydd på köpet och det använder vi till båda vagnarna, även om passformen inte är perfekt på Brio:n.

Några nackdelar finns det ju förstås... Den känns inte alls lika stabil som vår vanliga vagn och är inte lika lättkörd, fast nu kanske man inte ens kan jämföra de båda? Vagnen har två handtag så den är ordentligt svårkörd med en hand och höjden på handtagen går inte att justera. Om man vill hänga skötväskan på handtagen får den inte vara för tung för då känns det som att vagnen kan tippa över... Bågen och suffletten (som vi förstått det) måste man plocka av när man ska fälla ihop den. Men vi tycker att det här en mycket smidig paraplysulky att ha som komplettering - vi gillar den! Och det gör ju många andra också för det här är en av de mest poplulära paraplyvagnarna och här lär den hänga med ett bra tag till. Åtminstone till att Ian väger över 15 kilo i alla fall... 

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se