jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under juli 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 juli 2013 21:15

Jon gör mer på husarbetet inför målningen än vad jag gör, men jag sköter liksom resten. Barn, tvätt, mat, städ och annat tar ju också lite tid. Som tur är somnar Ian ganska tidigt och då kan jag också få vara med. Igår deltog jag i skrapningen när Ian somnat, men jag tror att Jon tyckte att jag hade alldeles för många frågor...


 

Facebookuppdatering från skrapningen igår.


Jag hade ju som tur var med mig mobilen ut och roade mig i tristessen på Facebook lite då och då. Man får faktiskt kommentera sina egna inlägg - och det gjorde jag:


Roade mig med att kommentera mitt eget inlägg på ansiktsboken.


Det var lite Jons uttalande om gnällspikar som fick mig att ana att mitt sällskap kanske inte var så uppskattat. Så då gnällde jag ännu mer!

Förberedelserna inför att måla är verkligen tråkiga och tid tar det också. Men kanske att det kan börjas med målning så smått imorgon eftermiddag/kväll. Kanske.

Jag uppdaterade förresten nyligen min profilbild på Facebook. Försökte göra det i hemlighet genom att dölja det från tidslinjen men det fungerade ju inte. På Facebook kan man inte göra något i smyg... Det blev några bilder tagna för jag ville gärna ha med Ian på bilden.


  


Jag gjorde ett försök att få med Nalle på bilden också, men det blev alldeles för svårt när jag skulle försöka ta bilden själv. För många att hålla reda på...


Till slut hittade jag en bild som jag redigerade väldigt dåligt, men jag ville inte vara i färg som Ian så det här blev slutresultatet:


 


Det är verkligen roligt med bilder och att pyssla med dem efteråt också för den delen. Hoppas att nya kameran kommer snart. Dessa bilder tog jag på egen hand med mobilen för den där fläcken som digitalkameran har är alldeles för svår för att redigera bort.

Och just som jag är på väg att publicera det här inlägget ser jag att jag döpt det till "Invigt sandlådan" - för det var ju det jag skulle skriva om men svävade visst iväg lite. Jon höll på med skrapning och akrylatfyllning och annat så jag och Ian roade oss bland annat med att inviga sandlådan. Ian fick känna på sanden barfota och verkade tycka att det var lite märkligt men sedan gick det så bra så. /Jenny


Många gula leksaker blir det...

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 juli 2013 19:00

 


Ian behövde sova sin dagssovstund och Jon hade att göra på huset med skrapning på hög höjd. Och jag håller mig mycket, mycket hellre på marken. Så en långpromenad med barnvagn blev det, och eftersom jag ville få upp lite tempo fick Nalle stanna hemma. Han hittar så mycket spännande saker som det ska stannas vid, går inte lika fort och dessutom var han redan rastad. Jätteskönt att få komma ut och röra mig lite fortare, det börjar tyvärr bli ett tag sedan nu... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 juli 2013 22:45

Ett tag tyckte vi inte att det hände så mycket i Ians utveckling. Alla barn utvecklas ju sin takt och vi väntade på att något nytt skulle hända... Men nu, under bara de senaste veckorna, har det hänt en hel del.

Första tanden har kommit upp och han förflyttar sig själv framåt i någon slags hoppkryp-stil. Det är inte alltid som armarna hänger med men nog kryper han alltid. Nu går det inte att lämna honom på ett ställe och förvänta sig att han ligger kvar där... Tidigare idag tog han sig över tröskeln och kom ut på altanen.


  


Fastän han rör sig mer så har han nästan helt slutat att sova två gånger på dagen. Det blir oftast bara en kort sovstund någon gång före eller just efter lunch. Och mellan 18-19 så nattar vi honom och han sover för natten. Det händer att han vaknar till någon gång, men sover för det mesta fram till tre, fyra på morgonen.

Att få den där egentiden är så skönt, och det är ju inte dumt att få ha sängen för oss själva heller... ;) Även om vi skulle behöva lägga oss tidigare än vad vi gör.

Inatt vid tre vaknade Ian men då fick jag honom att somna om i sin säng och där sov han till fem innan han fick välling i vår säng. Där sov och myste vi sedan vidare till åttatiden.

Mamma är fortfarande den absoluta nummer ett för honom. Men vi är övertygade om att det kommer vända utan femminutersmetoder, mammaavänjning osv. Ibland kan det förstås vara lite påfrestande och det vore inte så dumt med avlastning, men är jag trygghet för honom så fortsätter jag gärna att vara det.

Ian vinkar om han vill och idag har han så smått börjat att klappa händerna. Allt ska pillas på, och mest tycker han om sladdar. Vi får jobba ännu mer på att barnsäkra nu när han börjat ta sig runt som han gör.

Han är ju inte snabbast med att göra saker när man ser till hur barn utvecklas men nu är det mycket som kommit på en gång. Och nu hänger vi knappt med... Men roligt är det! /Jenny


Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 juli 2013 22:40

Ja, någon vidare värme är det då inte att tala om i alla fall... :(

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 juli 2013 11:30

Förarbetet är inte det roligaste precis, men ju bättre det görs desto längre tid tills vi behöver måla om nästa gång. Vårt hus är inte jättestort och vi hoppas att det här inte ska ta alltför lång tid. Vi ska försöka varva målningsjobbet med skojiga dagsturer i sommar för att få lite semester tillsammans också. Sedan sätter Ian till viss del takten för oss också...


Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 juli 2013 11:15


Idag låg bara Jons jobbtidning i lådan, men då hade vi ett mycket roligare paket att hämta ut på ICA. I hemmets lugn har ännu en gång tänkt på oss och skickat goda och roliga saker. Det som går att äta och dricka går till Jon och bakgrejerna går till mig. Jag blev riktigt sugen på att baka cupcakes igen. Det gick ju så förvånansvärt bra förra, den första, gången. Vi tackar så hjärtligt och hoppas att vårt lilla tack på väg uppskattas lite i alla fall! ♥ /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 juli 2013 15:30

Kepsar och solhattar har inte riktigt gått hem hos Ian på sistone. Av ska de! Kepsar slits av i skärmen, mössor i brättena, de knutna snörena dras upp... Men nu tar vi ledningen! Solhatt med en sådan där liten stropp på banden (och knutar längst ut för att göra det ännu säkrare) har vi satt på honom. Solhatten är köpt, men stroppmojängen hittade vi i våra gömmor.

Ian

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se