jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under maj 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 maj 2013 21:15

Ja, Jon fortsätter att jobba länge och med konstiga tider. Men jag underhåller mig ändå. Idag har jag blåst typ en miljon såpbubblor. Till och med Ian tröttnade på dem till slut och började leka med leksakerna istället, och Nalle var inte det minsta intresserad till att börja med... Men jag hade jätteskoj! Bubblor, bubblor! /Jenny

- Det var kul de tusentre första gångerna, mamma...

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 maj 2013 09:00

SÅ LÄNGE har Ian sovit sammanhängande i natt. TIO timmar! Nu måste det ha vänt...   

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 maj 2013 08:45

Tv-bänk, soffbord, trall, TV, sandlåda med sand, utbyggnad, lekstuga, nytt kök, kassett till kamin, inglasat uterum, högtryckstvätt, parasoll, hängmatta med stativ, hammock, grästrimmer, nya energifönster, mörklila ytterdörr, dammsugare, studsmatta med skyddsnät, dränering med isolering, soffa, större bil, bergvärme och nytt badrum. Det var nog allt. ;)

Försöka går ju..."Affirmationer utgår från tanken att man själv skapar sin verklighet och att ens tankar är det som orsakat ens nuvarande situation. I extrema åskådningar tros affirmationer till och med kunna göra människor rika."

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 maj 2013 08:30

... samlar företag som vill synas genom bloggare. Det är gratis att anmäla sig och sin bloggs intresse för att sedan eventuellt bli utsedd som produkttestare eller anordnare av tävling. Det låter som ett smidigt sätt att samla bloggare och företag för att lättare kunna hitta varandra. Blogganmälan görs hos http://www.tourn.se/. Det är helt gratis.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 maj 2013 19:45

Ännu ett inlägg som blir mer som en översikt över dagen... Men när man inte kommer ur sängen förrän tjugo i nio (äntligen, äntligen, äntligen!) så blir det inte så mycket dag kvar. Hehe.

Jorå, Ian fortsätter att sova bra - och lääänge. Inte helt sammanhängande än, men det här duger så gott så.

På förmiddagen traskade vi ner till Ånaplan - sommarens happeningplejs för festivaler och annat. Men den här gången var det premiärdag för Må bra-veckan och vi gick tips- och bingopromenaden. Nu gick rundan runt och det var inte som vid de tidigare tillfällena "valfri väg tillbaka"...


Allt från tipspromenad via biodlare till beachhandboll på Må bra-veckans dagordning.


Väl hemma drog vi igång grillen. Andra dagen i rad. Kött, quornfiléer, majskkolvar, halloumi, citroner, lökskivor, tomater - allt går att grilla och det mesta passar till potatissallad.

Efter lunch blev det promenad igen. Det blev rundan från tidigare i veckan då den lösa hunden sprang ut på oss. Och samma sak höll på att hända igen, men den här gången var det lite mer fart på mannen (en annan utan krycka...) som var ute med hunden och han röt till och fångade in den.

Undrar om de verkligen tränat inkallning med den här hunden? För det känns orättvist om de förväntar sig att hunden ska lyssna bara de ropar på den. Sådan medfödd talang tror jag inte den har.

Hem och vände för att bege oss ut på byn i jakt på en cola-flaska med mitt namn på. Vi var på Sörens, på Ica Nära, på Statoil, på Netto, på Bilisten, på Hörnebokiosken och på Ica Supermarket men utan någon framgång.

Jag finns inte här!

Vi måste utöka sökområdet till Skövde och hoppas på att vi har bättre tur där. Men det får dröja. Imorgon drar ju Jons jobbiga jobbvecka igång och då kommer jag inte komma ihåg vad jag heter i alla fall.


Två små valpar...


Efter det fruktlösa flängandet for vi åter för att kolla till goldenvalparna hos Susanne och Gunta. De är ju svåra att hålla sig ifrån och vi tyckte oss nästan kunna se hur de fyra små vuxit bara sen vi såg dem i tisdags. Vi överlämnade en skiva med några brända bilder från våra besök som kanske kan var rolig att ha.

Vidare mot Ica för att kompletteringshandla lite smått. Utanför sprang vi på barnmorskan som vi hade under graviditeten. Vi stod och pratade lite och hon tyckte också att tiden gått fort. Ian blir ju åtta månader idag. Den här barnmorskan har numer hand om unga kvinnor och i den kategorin hamnar inte jag. Så om det blir nån nästa gång får det bli någon annan...


Åtta månader idag!


Innan vi kom innanför dörren blev vi stående och pratade med en av grannarna en stund. Det märks att det våras för nu börjar folk titta ut ur sina hus. Jag blev stående och pratade med samma grannes man när jag tog ut Nalle lite senare...

Det var på deras sida som telefongubbarna grävde upp den trasiga kabeln och det är lagat, men inte helt åtgärdat än. Sedan ska inte hela kabeln bytas utan bara från stolpen till dit det är trasigt...


Vattnet har runnit undan nu, men så här kan det ju inte se ut...


Igår blev det nystädat, nytvättat och nybakat och ikväll kan vi lägga till nybadat. Vi står redo för en ny vecka, som jag hoppas inte ska bli för regnig för det blir alltid lite extra krångel när det är blött. Mästarnas mästare och ännu en god natt väntar nu... Hoppas också att det här blir veckan då jag vinner en högtryckstvätt för det har jag alltid önskat mig en!  /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 maj 2013 09:09

Vi har knappt vågat skriva något om det för det kan ju bara vara en tillfällighet. Men... Ian har sovit riktigt bra fyra nätter i rad! Han sover inte hela nätter men jag har fått honom att somna om i sin säng när han vaknat. Första natten gick det snabbt, andra natten tog det lite längre tid, tredje natten tog det istället längre tid för honom att somna in på kvällen och han vaknade ju även på natten också. Jag minns inte tiderna från dessa dygn, men så här såg den senaste natten ut.


20.00 Ian somnar efter att ha fått välling i sin säng.

22.30 Han gråter, fast är ändå inte riktigt vaken och somnar om.

03.00 Han vaknar igen och blöjan har läckt. Blöjbyte och han sover vidare i vår säng.

07.00 Ian vaknar för dagen och får välling i sängen.


Det har bara tagit nästan åtta månader för att komma in i vad vi hoppas är nya sovrutiner. För sakta men säkert börjar även vi att återhämta oss efter den här långa tiden av sömnbrist.

Det som är annorlunda är att jag inte ammar honom längre. Han sover täcket, och inte under, utan har bara en filt som han oftast sparkar av sig. Vi har det också mycket mörkare i hans rum nu. Bara lite ledljus för mig när jag kommer in. Att han andas hör vi och ser ändå. Vi lägger honom i sin säng på kvällen och där får han vällingflaskan och där får vi honom att somna. När han vaknar (på natten) försöker jag få honom att somna om i sin säng igen. Och det går till slut...

När han vaknar på morgonen får han välling igen. Men nu blir det ingen mat på natten för honom som tidigare i form av amning. Han är så pass gammal att han ska klara sig utan att äta då, och för övrigt så var vi övertygade om att det mest var fråga om tröstamning i alla fall.

För oss är det förstås jätteskönt att han kommit in i den här ökade sovtiden på natten, fast det betyder inte att han sover mer på dagen. Håller tummarna för att det fortsätter så här!

Nu håller vi ju på att bli av med sömnbristen, återstår gör dock bristen på säng när Ian sover i vår. Det blir inte mycket säng kvar till mig att ligga på. Balanserar på kanten... Hahahaha! /Jenny

Ian

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se