jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under maj 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 maj 2013 11:30

Jag har letat efter MAM:s självlysande nappar. Igår ringde jag Apoteket för att höra om napparna för på hemsidan stod det att det var okänt saldo på mitt lokala apotek. Kundtjänst ringde butiken och de hade inga, och var inte heller intresserade av att ta hem då de skulle bli tvungna att ta hem ett parti. Jag blev slussad hit och dit innan jag fick svar.Jag undrade om varför man inte kunde välja färg via beställning på hemsidan och fick väl inget bra svar på varför det är så. Jag chansade och gjorde en beställning som kom snabbt i alla fall, men...


Inte mitt första val när det kom till färg...


Så blev det med den chansingen. Bara att hoppas att napparna i alla fall fungerar nu. Jag tog med en solskyddskräm också för att kunna smörja in Ian på de ställen som inte går att skydda så lätt. Han har solhatt och solglassögon med UV-skydd (barns ögon är också känsliga) att ha, så får vi se hur det fungerar utan UV-dräkt till att börja med.

Och sen har han ju sina rosa nappar också förstås! ;) /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 maj 2013 22:01

Den här dagen hade jag klarat mig bättre utan. Vädret var ju ingen höjdare, jag har väntat på sånt som blivit utlovat ska hända till ingen nytta, lite krångel med en mejlkontakt, jagat nappar som nu är beställda och säkert kommer levereras i rosa för det var osorterade färger - himla korkat, en person lyckades reta upp mig som vanligt och som grande finale verkar det inte bättre än att diskmaskinen gått sönder, misstänker detta på grund av de fyra strömavbrotten som blivit när vi försökt köra den och imorgon jobbar Jon övertid igen... Och säkert var det något mer elände som hänt. Ny bättre dag, tack. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 maj 2013 11:14


Ja, det var den sommarvärmen det. Regn och allt blir genast lite krångligare. Men med regntäcke på blir det i alla fall inte lika mycket hund att torka.

Blomsterbladen på ena bärträdet har fallit så det ser nästan ut som det snöat. Men riktigt så illa är det ju i alla fall inte. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 maj 2013 23:45Ian och hans häftiga dödskalleskor från Skitungar!

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 maj 2013 18:12

För ett par år sedan köpte vi en glassmaskin och den har inte blivit överdrivet använd precis. Men i eftermiddag dammade vi av den när vi gjorde egen mjukglass (det ska gå att göra med elvisp också står det på förpackningen). Och vad annat kan vi säga än att Arla Köket har lyckats igen!

Mjukglass klassisk vanilj var jättegod. Kändes som god köpeglass! Mjukglassen finns också i smakerna Somrig jordgubb och Krämig choklad, och de blev vi inte alls avskräckta från att testa.

Men det blev mycket glass för bara två personer på en förpackning så vi har på prov frusit in resterna. För det kändes dumt att slänga något så gott.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 maj 2013 16:00

Denna söndag bjöd inte på ett överflöd av solsken, men med bara några stänk av regn tog vi en promenad bort till Tibros alldeles egna djurpark, Mini-Zoo.Det var Ians första besök, och han tittade storögt på alla djur och fåglar som finns där. Lite reserverad vågade han ändå vara nära de söta små djuren (åtminstone om mamma höll sig i närheten...), men blev lite ledsen när en av tupparna gol. Kanske tyckte Ian att det var helt fel att leva om sådär så sent på dagen. Gala gör man väl i gryningen?


 


På Mini-Zoo finns allt från vanliga lantdjur till mer exotiska arter. Några är mer aktiva än andra, men alla är roliga att titta på. Fast sötast av dem alla var nog ändå den lilla killing som blev nyfiken på vad det där var för en lattjo liten pryl som låg i vagnen... Nyfikenheten var ömsesidig.Förutom att titta på alla djur, kan man köpa glass och fika i kiosken och även grilla i den mysiga lilla lunden där grillplatser och flera bord står uppställda. Mini-Zoo är öppet varje dag från maj till september, och det är fri entré. Detta gör djurparken till ett fint utflyktsmål för småbarnsfamiljer och alla andra som gillar fåglar och däggdjur. Och full av en massa nya intryck, somnade den nye David Attenborough så sött i sin vagn på vägen hem. /Jon


   

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 maj 2013 19:00

 


Fast så där långsamt joggar väl knappast någon. ;) Det var snarare frågan om en lugn söndagssegling - på en lördag... Det var ingen anka som hade någon större brådska med att ta sig i mål. Någonstans i detta gytter befann sig vår anka och den var det ingen vinnarskalle på precis. Vi vann alltså inte. Men vad gör väl det när man i alla fall fick i sig lite rosa sockervadd... som mer såg ut som en vindstrut i blåsten.Roligt är det i alla fall att det händer lite på den så kallade Ånaplan som vi bor runt 300 meter ifrån. Nästa arrangemang där blir nog folkfesten Uppåner i vecka 23 med bland annat utomhusbio och framträdande av Louise Hoffsten.

Synd bara att ankjoggen var mitt i hockeyn, men nu klarade ju grabbarna sig helt utmärkt utan att vi satt och glodde på dem. Finalen tänker vi däremot absolut inte missa!

Och på tal om final så är det visst en sådan lite senare också, juuuuuuuuooouuuouuu. ;)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 maj 2013 15:15


Det blev faktiskt två! ♥ ♥

Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian född i september 2012, Isa född i juni 2014, Loe född i mars 2016 och Lin född i januari 2018.

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se