jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under maj 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 maj 2013 09:01

Lokaltidningen tävlade ut ankor till ankjoggen och vi deltog. Jag fyllde i talongen och la den i ett kuvert - som jag med överstrykningspenna målade gult (stod ingenstans att det inte var tillåtet...). Och vi vann!

Ankorna i joggen kommer att simma i ån Tidan som inte ligger så långt ifrån där vi bor så det blir ju en anledning att besöka det arrangemanget som hålls nästa lördag. Vågar man hoppas på en vinst till... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 maj 2013 08:53


Datorn uppdaterade webbläsaren för någon dag sedan och nu har vi Internet Explorer 10. Lite annorlunda ser det ut men än har vi inte märkt någon större skillnad. När man ska lägga upp bilder här på bloggen är det inte lika rätt att dra i bilderna och ändra storlek. Men annars så.

Ett annat problem vi däremot har med Explorer är att det krånglar när man ska göra länkningar när man skriver blogginlägg. Vi måste gå in via andra webbläsaren Google Chrome för där är det inga problem. Det löstes tyvärr inte av den här uppdateringen. För det blir ju lite mer jobb särskilt när det ska länkas i bloggtävlingarna - och sådana har vi deltagit i några stycken på sistone. ;)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 maj 2013 18:30

Jon klämmer den här fredagen så han blir långledig. Skönt att få lite tid tillsammans för nästa vecka blir det en sådan där bara-vara-på-jobbet-hur-länge-som-helst-vecka för honom. Vi får väl se om vi hinner ses någonting överhuvudtaget. Men det är då det.

Idag gick vi fram till torghandeln och fikade sedan på Villann's cafe. Det blev bara ett par smörgåsar men ändå. Goda var de! Efter detta vände vi åter till vårt hem/renoveringsobjekt. :)

Vi har nämnt att vi tänkt måla om lekstugan. Men ju mer vi har börjat förbereda för det har vi insett att det inte känns som om det är värt det. Stugan är helt enkelt i för dåligt skick.

Det får bli en ny eller begagnad någon gång, för det finns många fina. Kruxet är väl hur man skulle få hem en färdigmonterad...

Men vi behövde verkligen inte gå sysslolösa för det. Rötter på framsidan behövde slås sönder för det ska bli gräsmatta där istället. Bara en av många saker som ska göras. Nu är en av tre rothärvor borta.

Sedan var det dags för lite pälsvård på Nalle igen. Gör ju det med jämna mellanrum men det är knappt det märks. Vi har för länge sedan slutat att bli överraskade över hur mycket päls Nalle har, men kanske förvånar det någon...

Innan Hell's Kitchen blev det en liten joggingtur. Det gick ju inte fortare än förra gången, men det blev i alla fall en kilometer längre. Mest ont gjorde det i högra bröstet som inte fattat att det inte är någon som är intresserad av amning här längre. Misstänker mjölkstockning... Hoppas att den ger med sig, för det här är ingen höjdare. Aj, aj.

Nu dejtar vi teven med våra vänner Ben och Jerry. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 maj 2013 15:56

   

Ett blåmespar blev det.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 maj 2013 15:48

Återigen har vi fastnat för en omgång av Hell's Kitchen... Egentligen är det helt oförklarligt då vi inte är särskilt förtjusta i realityprogram eller ens matlagning. Ikväll är det säsongsfinal för en omgång och då sitter vi väl klistrade i soffan. Och hoppas på Paul, eller möjligtvis Will. Inte Tommy och absolut inte irriterande Elise... Och på måndag börjar visst ännu en säsong att sändas.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 maj 2013 22:02

Det bidde att vi gick fram till cruisingen ändå. Även om det så här i efterhand kanske inte varit nödvändigt då det drar förbi en hel del bilar alldeles utanför också... Vi såg det ena ekipaget efter det andra och flera hade sin charm och i luften spred sig lukten av avgaser och alkohol. Burkar och flaskor började redan drälla, och imorgon lär det väl inte vara en trevlig syn. Eddie Meduza hade givetivs en och annan textrad med i spelet också.

Lagens långa arm var på plats och hade kontroller både här och var. Tidigare idag regnade det men framåt eftermiddagen klarande det upp, så polisen hade kanske lite otur med vädret... För det var en hel del folk i omlopp både utmed cruisingrutten, i bilarna och även på bilarna...

Variationen på bilar var stor, men det var ändå ingen utav de många bilarna som lyckades imponera på oss. Snyggaste vrålåket för kvällen hade nog ändå vår nyktraste förare Ian som också var ute och cruisade.

Han tog sig smidigt fram i en pepparkaksfärgad Brio Go, årsmodell 2010. Dock somnade han vid ratten... Det krävdes ju i och för sig lite lättare hypnos för att få honom att slockna. Tänk om det vore så lätt gjort jämt!

Det fanns andra bilar som också bar färg åt det bruna, eller kanske snarare rostiga hållet... Titta bara, vilken snygging! Tydligen väcker den inte tillräckligt med uppmärksamhet med sin blotta närvaro, utan är även extrautrustad med en megafon.

Sedan fanns det ju de som var på plats bara för att visa upp sina bilar som var uthämtade på den här sidan millennieskiftet. Och sedan fanns det någon som kanske inte litade helt och fullt på sin gula fara, för på taket stod det en sorts livbåt i form av en spark...

  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 maj 2013 17:30

Mjukglass på munk hittade vi på marknaden och det var nytt för oss och det var vi inte sena att testa. God glass, god donut och en god kombination. Snyggt upplägg också!

Marknad i Hjo var vi på idag alltså. Något regn hade vi inte räknat med och blev lite blöta, men jisses så lätt det var att ta sig fram med barnvagnen i marknadsgångarna när alla besökare stod och tryckte utmed stånden under deras tälttak... Kort skur och snart sken solen igen!

Ett batteri i en klocka blev bytt, en solhatt och några kepsar inköpta samt två par foppa-tofflor. Huvudbonaderna kostade bara en tjuga styck! Det fanns som vanligt mycket spännande att titta på. Vi köpte några nitlotter och kastade pil. Vi vann varsin uppblåsbar hammare som Ian hade roligt med.

På hemvägen stannade vi till på Baan Thai och hämtade upp lite mat. Det var dock inte bara mat vi fick med oss därifrån utan också en mindre färganalys. "Bär inte grått och svart för det stänger inne känslorna." Jaja, de mörka färgerna döljer också fett väldigt bra men det hörde visst inte dit. Färgrikt skulle det vara! (Sa hon som stod bakom disken i sina svarta arbetskläder...)

Vi köpte med några lyckokakor också men vi fick bara tråkiga budskap om ärlighet, öppenhet och om att förmögenheten ligger i vännerna. Det stod inte alls: "Innan veckan är slut har du snuskigt mycket pengar på ditt bankkonto..." Men det skulle bli en lyckosam dag för de som är optimistiska och glädjefulla - börjar snart få kramp i kinderna av att le... ;)

 

Ikväll är det cruising här i Tibro, men vi har inte riktigt bestämt om vi ska iväg och titta på gammelbilarna eller ej. Är inte så förtjusta i dem. Nej, tacka vet vi rymliga bilar som en sån här Chevrolet! Fast kanske i en färggladare variant då, för vi vill ju inte stänga in våra känslor.

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se