jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 23 maj 2013

Skövde och kvällspigg bebis

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 maj 2013 22:30

På eftermiddagen, eller det lilla som var kvar av den, for vi till Skövde. Vi uträttade på kort tid en himla massa ärenden. Först Dollarstore för vi hade fått tips av Nathalié om en billig och bra kolsyremaskin där. Jon ville ha en sådan, och det var ju hans födelsedag så det passade bra. Det blev lite gott till Nalle också och en hel del liter cola till mig för just här fanns ju glasen!


Nu har jag glas också!


Uppe på vinden har jag nu några stycken kartonger med cola-prylar - en dag öppnar mitt Coca-Cola-museum!

Vidare till Granngården för Nalle behövde mer glukosamin. 399 kr kostar en burk där, vi köper till häst för det blir samma sak fast lite billigare. Nästa stopp blev på Jysk för under dagen hade jag reserverat en studsmatta med nät där. Officiellt var det Ian som ville ha den. ;) Sedan behövde vi en parasollfot också. På Clas Ohlson fanns ett bra erbjudande på en batteridriven trimmer från Black & Decker till medlemmar. I helgen hoppas vi på att testköra den för nu börjar det bli svårt att se ut genom fönstrena i källaren för gräset som växer. En helg med trädgårdsarbete väntar.


 

Marshmallowstårta. Och jordgubbstårta.


När vi kom hem hade vi hoppats på att Ian skulle slockna direkt efter välllingen så vi kunde äta Jons födelsedagstårtor (vi kunde inte enas om en sort...) ifred, men efter vällingen blev han istället pigg. De senaste två kvällarna har han somnat vid sju, men nu blev klockan närmare halv tio.


Inte trött!


Han var inte ledsen eller så, bara när jag försökte lura ner honom i sängen. Så han fick vara uppe och busa lite tills han blev trött och nästan somnade i min famn när vi satt och myste i soffan. Så nu har lugnet lagt sig. Jon svarar på gratulationer här och på facebook och jag surfar ikapp.

Vi väntar på att Ian ska börja krypa (får väl ångra oss sen...), eller att en tand ska komma för det har stått lite still ett tag med det mesta nu, även om det säkert händer saker som vi inte förstår oss på. Vi är ju oerhört glada över hur bra Ian har börjat sova och det är säkert utvecklingsrelaterat.

Killen har ju aldrig sovit bra tidigare i sitt liv. Vi testade allt möjligt. Flyttade runt spjälsängen, försökte trötta ut honom, försökte ge honom stillsamma kvällar, somna i egen säng, somna hos oss, gav honom ersättning på kvällen för vi trodde att det hade med bröstmjölken att göra och så vidare, men ingenting fungerade.

På BVC trodde de att de nya sovvanorna hade med utvecklingen att göra. Nu känner man sig riktigt bortskämd när man får fem timmars sammanhängande sömn!

Något som Ian lärt sig nu, även om det inte riktigt är perfekt styrsel på det hela, är att vinka hej då. Alltid något. Och låter det inte som att han vid i alla fall två tillfällen härmar orden hej och då ganska bra...?



 


Nu ska vi dra oss mot sovrummet. Måste passa på, man vet aldrig hur länge Ian tänkt sova. Imorgon väntar en dag med bland annat helgstädning och så ska ett par maskiner tvätt köras. Ihopsättning av studsmatta ska vi väl också få till så Ian vi kan få roa oss lite! /Jenny

 
 
Nathalié - Mamma till Charlie

Nathalié - Mamma till Charlie

23 maj 2013 23:21

hoppas ni blir nöjda med er maskin! vi är iaf nöjda. jag har dille på bubbelvatten utan smak.. det var mycket godare än att ha i smaktillsats tyckte jag, haha! gooda tårtor!! ååh, har inte tårta på jättelänge. har 3 kg kvar till ett delmål, så om jag klarar det inom två veckor så ska jag nog unna mig en tårtbit :) som jag sen raskt får promenera bort, haha.

http://yarp.blogg.se

Jenny och Jon Sjöberg

24 maj 2013 06:11

Jon ville inte heller ha någon smaktillsats. Det fanns ju flera spännande smaker annars... Dock hann vi aldrig sätta ihop maskinen igår.

Tårta borde väl inte jag/vi äta heller men är det födelsedag så är det. För att nå önskad vikt här behöver vi gå ned bra mycket mer än tre kilo tillsammans. Kanske att studsmattan kan hjälpa...?

Lämnar över mobilen till Jon nu för han har de andra kommentarerna att svara på. Vi myser i sängen efter välling och innan jobb. :) /Jenny

 
Malin

Malin

24 maj 2013 09:45

Vilka fina glas :D hur mkt cola måste man handla för att få dom?! :)
Tårtorna ser super goda ut, ibland får man unna sig ordentligt!
Super fin bild på Ian och härligt klipp!
Kramar

http://starchild88.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

24 maj 2013 10:56

Det var tre 1,5-liters per glas. I alla fall i den här butiken.
Jordgubbstårtan tyckte jag var godast. Jon kunde inte välja.
Vi har ju en hel del klipp på Ian men det tar ju sådan tid att ladda upp dem. Ska försöka filma honom när han ser Nalle busa i trädgården för då skrattar han så gott. Trevlig helg! /Jenny

 
Ingen bild

Johan

24 maj 2013 15:19

Skål

Jenny och Jon Sjöberg

24 maj 2013 15:42

Skål!

 
skrivmoster

skrivmoster

25 maj 2013 17:38

Grattis i efterskott Jon!

Många hälsningar från oss i "närheten"...

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

25 maj 2013 17:44

Tusen tack! Jag känner mig inte en dag äldre än 36 ändå. ;)

Många hälsningar tillbaka! /Jon

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 24 april 06:00

Den stora älgvandringen har dragit igång på SVT och till och från har vi livesändningen på. Så igår, på Världsbokdagen, drog jag igång ett älgtema med Lin och Sia. Men vi började på boktemat och såg avsnittet om Världsbokdagen med Greta Gris och så l...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 23 april 07:30


Idag firas Världsbokdagen runtom i världen och vi smygstartade uppmärksammandet redan igår när vi besökte biblioteket för sagostunden. Utöver det vanliga fick alla barnen välja en Pixi-bok att ta med sig hem i present. Böckerna passade vi på att läsa...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 22 april 15:15

  Lin ville ha en massa småflätor i håret så jag flätade på och satte fast färgglada loomband. Och som om inte det var festligt nog så blev det också en ansiktsmålning!   Efter en tid tog vi ur flätorna och då blev det förstås väldigt vågigt...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 21 april 08:00

Ian och Isa kämpar vidare med försäljningen ur sina gröna majblommeväskor. Och efter att ha betat av närområdet med dörrknackning har centrum blivit nästa plats för försäljning.     Vid ett av tillfällena var Sia med som "reklampelare" oc...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 20 april 08:00


I veckan drog jag med Lin och Sia ut på en liten utflykt. Vi hade en samling innan där vi med bildstöd gick igenom vad som skulle göras. Sedan tog vi tag i att packa fika i ryggsäckar, toabesök och påklädning. Med hjälp av Naturhistoriska riksmuseets...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards