jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under april 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 april 2013 11:45

Jag vann en söt gosedjurskossa från Kramdjursbutiken hos Annies fotoblogg som kom idag. Ian blev förtjust i den - och började suga på svansen. Hahaha!

Vi hade ju hoppats på att det skulle vara kosläpp på gården som vi brukar besöka, men det verkar tyvärr inte bli så... Att se korna springa ut är ju så skoj!

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 april 2013 09:15

 

Dessa charmiga tofflor har jag beställt till Ian från Svinsöt. Tog ett par som han kan ha nu och ett par för lite senare. Jag hittade en halva priset-kod hos Easy babies så det känns som jag fyndat. :)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 april 2013 18:02


Underbart är kort. I helgen fick vi njuta av så härligt väder, men nu har vi regn. Igen. Och det är lerigt i trädgården. Igen.

Om man ska hitta något positivt med det här så är det att solens starka strålar inte lyser på våra fönsterrutor - som behöver putsas. Vi hoppades på drömvinsten så vi kunde ha köpt helt nya rutor och undkommit städningen, men så blev det ju inte. Vi har ju chansen ikväll i och för sig, för även om drömvinsten gick ut sist så var det ändå cirka 75 miljoner i potten. Så vi valde att spela om våra rader för den summan räcker nog... ;)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 april 2013 17:42


Tiden går alltid rätt. Det är bara omständigheterna som går i otakt.

~ Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 april 2013 14:31

Det var frågan i P4 Extra med Lotta Bromé idag.

Det kom ett fint och roligt svar på frågan i en facebook-kommentar från en man:Det var väl för väl att han i alla fall tog upp bläckfiskgillandet efter samlaget med frun...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 april 2013 22:15

Idag var sista dagen som Ians farmor och farfar var på besök. Vi hade inga jättestora planer, utan försökte att bara ta det lugnt, umgås och ha det trevligt. En promenad, med delmål Ica för att fylla på det sinade cola-förrådet, blev det under förmiddagen. Lite senare tog vi oss ut i skolskogen för att busa lite med Nalle och höra de friska vårvindarna susa i trädkronorna.


   Bland tomtar och små troll. :)


Efter denna naturvistelse behövde vi "återställa balansen". Därför blev det en liten shoppingtur på HemCompaniet och sedan ett traditionsenligt besök på Candela. Något dragspel fanns inte till salu denna gång, så tibroborna gick miste om en utlovad dragharmonika-trudelutt... Något vi däremot inte missade var fikastunden hemmavid med en massa hembakat, innan det började bli dags att tänka på refrängen. Ja, fast först sjöng farmor Marianne "Emma och Kunigunda" för Ian, och den hade visst ingen refräng..


Eftermiddagsunderhållningen stod som vanligt Ian för.


Något försenat dök nattåget upp vid Skövde resecentrum, vi sa hej då till varandra och sedan återstod inget annat än att vinka av norrlandsresenärerna och åka hem. Lika roligt som det var när de kom i lördags, lika tråkigt var det när de åkte igen. Men vi har haft jätteskoj och längtar redan till nästa gång vi ses. Kanske på Skype...? /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 april 2013 21:41

Nalle fick följa med en sväng ut i skogen idag, och återvände hem med en fästing. En hane visserligen, men då är nog inte honorna långt borta... Nalle har haft borrelia två gånger tidigare i sitt liv som han har blivit botad från med antibiotika, och vi slipper gärna den sjukdomen en tredje gång.

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 april 2013 21:00

... men det är ju inte varje dag som vi har Ians farmor och farfar på besök, så vi försöker att göra så mycket som möjligt fast utan att ha så mycket planerat. Vi måste ju hinna med att umgås också! Innan de kom hade Ian målat varsin teckning till de båda som vi lagt på kuddarna istället för den där chokladbiten. :) Tror nog att det här var mer uppskattat.


 

Lille konstnären.


Farmor och farfar hade med sig presenter till Ian också. Paketens innehåll var ju jättefint, en pekbok med små böcker och ett träpussel, men Ian tyckte som så många bebisar bäst om snöret och pappret.


 

Presentöppning!


Men nu var det ju inte bara Ian som fick besök utan de kom förstås för att hälsa på vår finaste nallebjörn också. Och Nalle var inte sen att mysa med oss i soffan, sällskapssjuk (en positiv sjukdom i hans journal till skillnad från de andra...) som han är.


Nalle ska också vara med.


När man inte ses så ofta, och bara hörs via telefon, finns det massor att prata ikapp om och det har vi försökt göra. Mycket prat blir det om Ian och det är han som hamnat i centrum. Men vi har ätit en del gott också. Den här desserten slängde vi hop en dag och den var riktigt smaskig:


Chokladmousse med strössel, grädde och björnbär.


Ian är första, och under ett par månader till, deras enda barnbarn men vi tror inte alls att farmor och farfar blivit avskräckta från att komma tillbaka fler gånger och hälsa på. De driver en dansloge, Logen Käcktjärn, så Ian har fått en liten dos dansband av Lasse-Stefanz-frälsta farmor under besöket - och så lite gos i soffan också.


 

Dansbandsdans och soffmys.


Babysim stod också på schemat och det hängde de båda med på för att se Ian plaska omkring och även göra flera dyk i bassängen. Ian dök även sittandes från kanten den här gången. Vi har umgåtts en hel del, det blir ju lite intensivare när det inte sker så ofta så det här inlägget blir kanske lite som en sammanfattning.


Ians (partiska) hejarklack gav honom tiopoängare hela tiden...


Ian har en egen stil och dyker med öppna ögon och tungan ute.

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se