jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under april 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 april 2013 20:45

 


Men nu tar det sig verkligen. Igår målade jag andra varvet på väggarna och idag andra varvet på baksidan av trappen. Tillsammans nu ikväll har vi skrapat bort gammal färg, städat och fått på ett lager färg på golvet i korridoren och i utrymmet innan pannrummet. Men det kommer att behövas ett varv till även där. Det hoppas jag att jag hinner få till imorgon.


 


Det blir så mycket ljusare och finare nu även om det är en källare. Tidigare var det heltäckningsmatta i trappen, väggarna här nere var målade i rosa och golvet slitet och även med lite heltäckningsmatta... Till att börja med ska vi ha mattor på golvet men framtidsplanen är att lägga något sorts trägolv, men vi börjar så här.

Sedan ska vi snygga till golvet i tvättstugan också för där har färgen flagnat massor, men väggarna är ganska okej. Vi har ett till förråd att få ordning på och det är en enda röra i pannrummet - både med saker och uppvärmningsfrågan som vi funderar och funderar på. På sistone har vi hört positiva saker om luftvattenvärmepump. Det och en kamin kanske skulle vara något...? Och ett bankrån då förstås. Hahaha!

Renoveringen av gästrummet återstår, något som har fått stå åt sidan då vi insett att vi inte skulle hinna det - för vi vill ju ha hit släktingar som vi kan visa upp lill-Ian för. Ian, vårt lille busfrö! Idag har han rivit ned en hylla i skötbordet, lyckats starta videon och på något outgrundligt sätt ha sönder en leksak i hårdplast! Han kommer verkligen att hålla oss unga länge... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 april 2013 20:38

... Ians bilder från en av hans favoritappar: SketchPad. Behövde hjälp med färgbyte bara.

 

Den här bilden är mer aktuell. Från tidigare i dag: i gungan med solhatt på. ☼ /Jenny

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 april 2013 21:00

... skulle nog trivas i vår trädgård just nu. Den har nämligen förvandlats till ett blött, stinkande träsk. Vårt alldeles egna lilla träsktroll Nalle trivs dock alldeles utmärkt med att springa runt i geggan. Av hänsyn till känsliga bloggläsare tänker vi inte publicera någon fasansfull bild på det lurviga lerpaketet, utan nöjer oss med att visa mina skor. Som tack och lov fortfarande är någorlunda vattentäta... /Jon


Kanske ska börja odla ris...?

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 april 2013 20:45

Jag återvände till jobbet efter en härlig semester och Jenny fortsatte målningen i källaren, så nu är väggarna färdiga. Direkt efter jobbet hyrde jag ett släp och körde allsköns skräp till återvinningscentralen. Därefter lastades en pall med pellets på och kördes hem. 52 säckar bars ned och travades innan släpet hade gjort sitt.

Bilen lastades med familj och begagnade saker till second hand-affären Candela, där vi även fyndade några bra-att-ha-prylar till bebis och hus. Sedan handlade vi mat och andra förnödenheter på Ica innan vi återvände hem. Nalle fick hävda sitt revir och jaga bollar i trädgården innan vi fick en välförtjänt fikapaus. Det får räcka för en vanlig tisdag. /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 april 2013 20:18

... Ian-natt med först sex timmar i egen säng och sedan ytterligare tre till efter mat och sedan morgonmys i vår säng. Kanske väcktes han andra gången när det var dags för Nalles morgonrastning...? Han är ju så lättväckt och många gånger sover han till och med med ögonen halvöppna. Det är lite därför som vi testar låta honom sova på sitt rum för vi (läs Jon och Nalle) sover ju inte så tyst eller ligger inte så still.

Efter sovmorgon och promenad fortsatte vi i brist på annat med att pyssla här hemma. Mest blir det ju källaren nuförtiden, vi har målat och målat... Men också knäckt extra som plattläggare. Rusta säljer stenmönstrade golvplattor i polyeten som är mycket smidiga att få ihop. Nu ligger ett gäng nedanför rampen mot grinden så att det inte blir så geggigt där, för snön den smälter. Yay!

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se