jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under mars 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 mars 2013 15:34

The boss...


Under arbetsledning av en otroligt charmig liten arbetsledare har vi idag nästan fått klart i det som vi kallar kontoret. Hyllor är på plats och målade och golvet har också fått ny färg. Här ska vi förvara fotoalbum, pärmar med mera. Bara lite som återstår...

Nu ska arbetet med trappen fortsätta för trappstegsskydden väntas komma kanske redan imorgon. Vi beställde dem från Ellos, för de har just nu ett erbjudande att man vid köp av tre varor får den dyraste varan för halva priset.

Det blev två billiga varor till Ian och så trappstegsskydden som då blev dyrast - och mycket billigare. Ett bra erbjudande!


 Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 mars 2013 15:25

Elva år är ju trots allt ganska många år. Men vi nöjde oss med att inte fira så stort, utan bara med att gå ut och äta lite gott på Orient Palace i Skövde. Ian och en lillebror följde också med. Till "efterrätt" köpte vi baguetter på nyöppnade Subway. Men på eftermiddagen fortsatte vi med källarrenoveringen. Ett litet avbrott från vår "arbetsplats" blev det ju trots allt.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 mars 2013 15:02

Vi har ju en förhoppning om att hinna odla lite smått och gott i trädgården i odlingsbädden vi köpt. Och nu har vi både jord och fröer. Om man köper fröerna från Weibulls och Bris så går 2 kr per påse oavkortat till Bris - om man ändå ska köpa så...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 mars 2013 05:30

För elva år sedan blev vi ett par och är det inte märkligt hur människors öden sammanstrålar ibland...?

Det är nästan 110 mil mellan våra hemorter, och på något vis hamnade vi samma år i Stöllet i Värmland. Jenny får tacka sin syokonsulent på gymnasiet som letade fram en skrivarkurs och tyckte att Stöllet lät som ett roligt ortsnamn. Jon valde att hoppa av en utbildning i Härnösand och hamnade istället på Vilt- och naturvårdslinjen på skolan Klarvälvdalens folkhögskola i Stöllet på grund av sitt intresse för natur.

Samma skola, samma år - fortfarande tillsammans. ♥


Så söta - och unga! - vi var i varandras mössor. De mest nyförälskade i hela världen.


Under vår resa har det hänt det ena och andra, vi har flyttat hit och dit men som bäst har vi det ändå just nu. Nyförälskelsen har kanske lagt sig men förälskade är vi fortfarande.

Då var det bara vi två, men nu har vi utökat vår familj med det dubbla.

Finaste, hårigaste Nalle som vi är tacksamma för varje bonusdag vi får tillsammans med.

Godingen Ian som vänt upp och ned på våra liv så vi knappt vet varken ut eller in ibland, och som man blir lycklig av att bara titta på.

Vi är så tacksamma för att vi fann varandra - vi två mot världen, alltid vi två.


Tänk så bra det kan bli!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 mars 2013 16:45

... det vardagliga arbetet måste ju också får lite plats. För när till och med Ians sockar blir skitiga är det hög tid att städa. Så dagen ägnades till stor del åt damning, våttorkning, tvätt och så lite kakbak. Förra helgens gofika blev en riktig favorit så jag gjorde en sådan igen: kladdkaka med kolatäcke. Den var så otroligt god så jag tjatar på om receptet en gång till, det finns HÄR. Och jag tog ljus choklad från Marabou den här gången också.


Baka den här - och njut!


Att hämta posten idag var en riktig höjdpunkt. Ian fick flera smakprovsförpackningar från Nestlé. Han blir ju sex månader i nästa vecka så det var därför. Ian tycker massor om gröt, men vi testar lite allt möjligt, men än är det mest smakportioner som gäller så inget amningsmål är utbytt. Vi skyndar långsamt.


Provpåsar från Nestlé.


Ida-Maria anordnade en fin tävling där vinsten var en pyjamas i ekologisk bomull från Tuut! - och en sådan charmig pyjamas hade jag turen att kamma hem till Ian. Tävlingsmomentet gick ut på att man skulle berätta om sovrutiner. Det har vi ju nästan inga. Ian har aldrig sovit bra och vi har testat det mesta. I natt var en sämre natt än de andra dåliga för då tror jag att han hade lite magknip. Jag valde en blå pyjamas och den är jättefin - och Ian såg glad ut för den också... och försökte äta upp den.


 

Kanske kommer Ian sova bättre i elefantpyjamas...?


Och med posten kom ett till vadderat kuvert. Jag fick mitt fina namnshalsband som jag beställt från Lagnöviken. På färgade plexibitar kan jag nu bära med mig mina älskade killar. Jons bricka fick bli röd, Ians är ljusblå och Nalles bricka blev grön och med formen av ett hundben. Halsbandet åkte på direkt och jag kände mig lite snyggare när jag for omkring med snabeldraken, men imorgon kommer det att passa ännu bättre...;) Nu mot kladdkakan! /Jenny


 

Personligt namnhalsband i akrylplast.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 mars 2013 15:45

Nu är det dags för finalen i Melodifestivalen - och den här tävlingen känns lika utdragen varje gång men nu ska Sveriges bidrag röstas fram. Dessa låtar tävlar imorgon:


"Tell the World I’m Here" – Ulrik Munther
"Skyline" – David Lindgren
"Falling" – State of Drama
"Begging" – Anton Ewald
"Only the Dead Fish Follow the Stream" – Louise Hoffsten
"Bed on Fire" – Ralf Gyllenhammar
"En riktig jävla schlager" – Ravaillacz
"Copacabanana" – Sean Banan
"You" – Robin Stjernberg
"Heartbreak Hotel" – YOHIO


Vi har egentligen bara en önskan och det är att gubbgänget inte går och tar hem segern, för det bidraget är ju så farsbetonat att vi inte begriper att den låten kunde komma med överhuvudtaget.

Om man får tro er (nio!) läsare som faktiskt röstat i vår omröstning så blir det YOHIO som tar hem det hela, tätt följd av Ulrik Munther och Louise Hoffsten. Men ingen av er har lagt någon röst på Ravaillacz heller och det var ju ändå bäst. ;)


Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 mars 2013 15:16

Rosa är en jättefin färg. Och ännu finare är den där Barbie bor, och nu har vi sparkat ut henne - och målar om i färgen elegant (låter ju mycket finare än grått som det faktiskt blir...). Större delen av källarens väggar är rosamålade men så vill vi inte ha det.


 


Idag påbörjade jag det arbetet eftersom färgen till "kontoret" tog slut igår, men den eleganta (oh là là!) färgen hade vi. Dock vill vi, eller kanske mest jag dårå, riva några väggar i källaren så jag var lite osäker på hur mycket målarjobb jag skulle lägga ned. Vi, eller jag dårå, vill öppna upp det stängda utrymmet under trappen och slå ut (eller in kanske det heter, vad vet jag...) väggen till pysselrummet och göra ett allrum där istället. Öppna ytor! Så vi får väl se hur länge mitt pysselrum blir kvar.När jag målat klart det jag kunde, och Ian låg och sov gick jag lös på trappen också. Jag slet bort heltäckningsbitarna - och de satt verkligen som berget! Förr gjorde man saker ordentligt minsann.

Men jag fick loss allesammans, fast det känns redan i armar och händer. Nu ska trappen slipas, vitmålas och sedan ska vi klistra på trappstegsskydd. Lätt som en plätt. Typ. Och klart ikväll. Hehehehe! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 mars 2013 11:19

På bilrutorna i bagageutrymmet har vi smidiga solskydd från Solarplexus så att inte Nalle ska behöva få starkt ljus på sig och även ha det svalare.

På rutorna i baksätet har vi alltid haft solskydd också för hans skull, men då vanliga med sugproppar och Bilar och Askungen-motiv. Nu har vi dock skaffat de helt klart snyggaste solskydden - med Ian på!

Personligt solskydd från Fujidirekt.

Ian

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se