jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under mars 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 mars 2013 14:56

  

Vem kunde ana att Ian har planer på en karriär inom inredningsbranschen och övar hemma... Jackan och mössan ska inte ligga på soffan och skräpa när han homestajlar och sedan var det ju det här med grillgaffelsettet som tydligen står helt fel.

Och vem kunde ana att en sådan där liten plutt har bättre räckvidd än vår dammsugare... Han kommer åt väldigt mycket och det börjar dra ihop sig för att barnsäkra här och var. Några hörnskydd sitter uppe och babygrindar också så vi kan stänga ute/inne honom. Men det kommer nog att krävas mycket, mycket mer. :) /Jenny

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 mars 2013 14:32

Vi gillar ju att planera, som ni kanske vet. Vi har en plankalender där vi fyller i saker, och vanligtvis brukar vi på torsdagarna gå igenom helgen samt skriva upp på vår whiteboard (som är grå) i köket hur den kommande veckan ser ut. Allt för att få struktur på vardagen så vi vet vad som ska göras och vad vi har tid över till. Ett system som fungerar för oss.

I helgen satte vi oss också ned och tittade igenom veckorna fram till och med semestern. Dels för att vi skulle fylla i för min föräldrapenning på nätet och för att få lite ordning på vad som är på gång.

Det var en ganska rolig genomgång för det kommer bli en hel del lediga dagar tillsammans (om Jon får ledigt när det är klämdagar...) och flera arrangemang som vi tänkt besöka.

Någon resa-långt-bort-semester blir det inte för vår del. Tanken är att vi ska måla om huset i juli, men det finns plats för dagsturer.

Vi är inte alls överbokade på något vis under våren och sommaren, men vi har att fylla dagarna med om vi inte vill gå sysslolösa om man säger så. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 mars 2013 19:55

... och vi har kunnat stryka en hel del på vår renoveringslista. Vi fick färdigt Ians garderob, Jons garderob och även städskrubben. Så nu är det inte mycket som återstår här på markplanet (bortsett från köksrenoveringen som får vänta). I källaren är det ju fortfarande en hel del kvar. Och sen väntar en massa trädgårdsarbete också, och altanen ska ju vårstädas med mera, med mera, med mera... Vår lilla hotellsemester framöver kommer nog att komma ganska lägligt. Nu blir det lite cheesecake och "Mästarnas mästare" på TV innan en vecka med babysim, mammagruppsfika, BVC-besök, årsmöte i Vattuföreningen, Earth Hour med mera, med mera, med mera...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 mars 2013 16:45

(Bilden lånad härifrån.)


Eller, ja... Jag är lika gammal som Henrik Dorsin, som spelar Ove. Jag är till och med äldre - Henrik är född i november. Trodde att jag var tio, femton år yngre - minst! Så knäckande... För tidig fyrtioårskris på gång? /Jon


PS. Jag är i alla fall tack och lov yngre än Per Andersson - ett halvår, sisådär... ;)


(Och denna bild är hämtad här.)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 mars 2013 16:15

- Välkommen till Subway. Vad vill du ha för bröd?

- Hmm... Hånyåtföllkorn. (Honey oat fullkorn.)

- Okej. Vad vill du ha för pålägg?

- Kalkon. Och... och... öh... eh... ah... den där gröna, starka.

- Jalapeño?

- Ja. Å lölök. (Rödlök.)

- Jaha. Vilken dressing?

- Eh... Tschipåtlä soutväschtdrässin. (Chipotle Southwest dressing.)


Otroligt nog fick jag det jag ville ha, och hon bakom disken fick sig nog ett gott skratt. Och nej, jag var faktiskt inte full... /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 mars 2013 09:54

Gårdagens renoveringsarbete bestod av att färdigställa Ians ena garderob. Nu finns det mer förvaringsutrymme. Vi satte upp en klädstång, en extra hylla och målade vitt.

   

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se