jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under mars 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 mars 2013 11:45

 

Jag lämnade ett "litet" bidrag på golvet hos frisören och kan lägga ännu en frisyr till listan. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 mars 2013 14:21


Vad har vi inte testat för att få Ian att sova en hel natt? För bebisar i hans ålder "brukar vanligtvis sova mellan midnatt och fem på morgonen" och "vanligtvis brukar de klara sig utan att äta på natten".  Det senaste i raden av experiment är att vi låter Ian sova i spjälsängen som vi nu ställt in på hans rum. Han sover så lätt och på BVC frågade de om någon av oss till exempel snarkar (svar: JON!!!) för det kunde störa sömnen. Första natten gick så där och det kändes jättekonstigt att inte ha honom i samma rum. Babyvakten var ju på så vi kunde höra honom. I natt nådde vi ett litet framsteg. Vid niotiden igår kväll somnade han i sin säng och vid ett vaknade han. Han sover ju inte så långa pass. Jag gick upp, men fick honom att somna om i sin säng - utan att äta. Sedan sov han till klockan fyra och åt då istället. Efter det sov han i vår säng till klockan sju. Tänk om han kunde sova så länge sammanhängande! Att försöka få honom att sluta äta på natten är  något som vi ska jobba på, men ibland när han är ledsen är det svårt att trösta honom på annat sätt i och med att han inte tar napp, Jon kan inte få honom lugn och jag blir förknippad med mat. /Jenny

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 mars 2013 14:18

... och kämpar sig upp genom snön.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 mars 2013 13:30

Det är många av er som motionerar på flera olika sätt - roligt att läsa att så många av er håller igång! Tävlingen är avslutad och vi har en vinnare av ett sportarmband från Sportarmbandet.se:

Kristiina valde Sportarmband iPhone 4/4S Svart och vi hoppas att det kommer att komma till användning. Vi har skickat ett mejl till dig. Grattis till dig och tack till Sportarmbandet.se för ett fint samarbete!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 mars 2013 17:07

Har man gjort sig till och vårstädat altanen så smått så har man också förtjänat att sitta ned och fika lite där. Mysigt i solen som värmde gott! Bara de kyliga nätterna som måste bort - och all irriterande snö också förstås!

Varken Nalle eller Ian hjälpte till med städningen men de fick vara med ändå... Nalle fick söka sin godisfika i trädgården, Ian fick lite yoghurt. Och vi ber så hemskt mycket om ursäkt för kepsen som som Ian har på sig. Den är helt fel. ;)

Ian · Nalle
Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 mars 2013 18:45

Det måste ha blivit 7,3 på Richterskalan. Minst. Japp, jag - hela stora jag - har varit ute och joggat och om det inte kändes för er så kändes det i alla fall för mig.


Jenny shake.


Efter en meter hade jag ont i höften, efter två meter ont i knät, efter tre meter svettades jag floder, efter fyra meter hade jag redan träningsvärk, efter fem meter kände jag blodsmak i munnen, efter sex meter undrade jag vad 17 jag höll på med egentligen, efter sju meter höll jag på att kräkas och så vidare...

Innan jag ens kommit ut hade jag konstaterat att jag behövde låna Jons joggingjacka för min var för tajt. Men mest över amningsbysten.


Mitt snygga lila och svarta sportarmband från Sportarmbandet.se.


Nej, riktigt så illa var det kanske inte, men sååå otränad jag är. Fast jag orkade faktiskt jogga hela den tänkta turen som visade sig vara 1,55 km. Vad gör man inte för ett nytt sportarmband? Jag ville ju testa hur det fungerade, men först var jag tvungen att ha en app (givetvis!) för att hålla koll på joggingrundan. Det blev appen Runtastic.Både app och sportarmband var riktigt smidiga. Det var lite svårt att hålla koll på telefonen när den satt på armen förstås, men hellre det än att ha den i fickan. Telefonen satt fast jättebra på armen i och med kardborrelåset, och det är inte alls svårt att navigera runt på mobilen genom plastskyddet. Ett jättekäckt mobiltillbehör som gjorde joggingturen roligare - kunde ju ta med mig Peter LeMarc.


En lagom lång joggingrunda för en lagom tjock kvinna i sina bästa år...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 mars 2013 14:01

Vi testade på pysslet att göra hjärtanformade ägg. De kokta äggen blev genast lite skojigare och påskäggen kommer att få en uppfräschning.

Vi fick tipset via ett mejlutskick från Coop och var inte sena att testa detta.

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se