jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under februari 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 februari 2013 19:40

Det här är en snackis i vårt område nu: Om du behöver gå på toaletten på Resecentrum i Lidköping fungerar det inte med mynt för att få upp dörren. Istället är dörren utrustad med sms-kod. Har man ingen mobiltelefon går det alltså inte att komma in på toaletten. Det är Västtrafik som testar ett nytt system i Lidköping som en del i att ta bort kontanthanteringen.

Registrera dig, ladda ned en app, få fram en kod och sedan är det bara att hoppas att det inte är försent att äntligen komma in på toaletten...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 februari 2013 19:31

 

Verkligen en udda rubrik, men så är det. Strykjärnet lämnar Monopol och ersätts av en katt. Monopolspelare har röstat fram detta och efter 80 år försvinner strykjärnet för det var den minst populära spelpjäsen. Tack och hej strykjärnet alltså.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 februari 2013 18:15

Eftersom jag har astma, löper jag en något större risk än andra att drabbas av olika influensor. Däribland den illa beryktade svininfluensan, A(H1N1). Därför tyckte min astmasköterska att jag borde vaccinera mig. Det gjorde jag redan 2009, då svininfluensan härjade som värst. Då fick jag dubbla doser, men nu var det läge för en "top up" så här i flunsa-tider.


(Bild lånad från svtplay.se)


Det löste sig smidigt genom att jag fick en tid på vårdcentralen i Karlsborg, som jag svängde förbi på en rast. Ett litet stick i armen, som knappt kändes, och sedan var det klart! Detta var dock inte samma vaccin som 2009, Pandemrix, som sägs ha orsakat sömnproblem hos vissa, utan ett kombinerat vaccin mot "säsongsinfluensa" och en liten del mot svininfluensan. Skyddet varar 3-6 månader, så till hösten är det dags igen.

Inte är jag överförtjust i tanken på att behöva vaccinera sig, oavsett om preparatet är beprövat eller ej, fast alternativet lockar ju inte heller. Jag är glad att medcin finns och att min astma inte är så allvarlig. Hälsa går ju trots allt inte att mäta i pengar. /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 februari 2013 19:15

Beställningen av grejerna från Jollyroom till Ian har kommit:

Chicco Lite Way-vagn, en båge till den och även en solskyddshatt.

Imponerande snabbt gick det!

Vagnen verkar vara supersmidig, och att den har ett liggläge är bara en av fördelarna med den.

Men premiärturen ute får vänta tills det är bättre väder.

 

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 februari 2013 19:11

Jag har kokat och mosat lite mat till Ian: morot, potatis och palsternacka. Jag fryser in smakportioner åt honom i istrågen, och när bitarna frysit till ordentligt flyttar jag över dem i större burkar så att det blir lättare att ta så många små bitar som behövs att värma. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 februari 2013 16:30

När tid finns, fortsätter arbetet i källaren. Det går långsamt framåt och målningen av pysselrummet närmar sig sakta men säkert. Först ska dock allt spackel slipas ned och jämnas till. En hel del slipdamm blir det...

Hur allt damm hittat dit där det numera ligger är ett mysterium, men hela källaren kommer att behöva en rejäl storstädning när denna renovering är klar. Man kan nästan tro att vi driver ett bageri därnere!

Gästrummet agerar förvaringsrum under tiden och så småningom ska även det rummet renoveras. Men en sak i taget. Har vi lärt oss något som småbarnsföräldrar är ju att allt tar längre tid och kostar mycket mer än vad man först kan tro. Och som vanligt: om Äntligen hemma, Bygglov, Arga snickaren, Glada snickaren, Nakna kocken, eller i princip vem som helst med tummarna på rätta stället, läser detta: HJÄLP! ;) /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 februari 2013 11:15

 


Natten mellan den 4:e och 5:e september ifjol kunde vi sova vår första natt här i huset (och inte långt efter det fick vi Ian, vi hann alltså flytta in). Då var badrummet redo för inflyttning, så egentligen har vi ju haft huset längre än fem månader, men det var först då vi kunde bo här.

Vi trivs jättebra och det känns faktiskt som om vi har bott i huset längre. Men den som trivs bäst här är kanske Nalle som är helt tokig i att springa runt i trädgården!

Just trädgården har vi nyttjat en hel del under vinterhalvåret och till vår och sommar kommer det att bli ännu mer tid därute, och det ska bli så härligt!

Vi har en massa planer för vår "Lilla Villa Sjöberg" och vi får väl se vad det finns tid, ork och framförallt pengar till.

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se