jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under februari 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 februari 2013 09:00

Jag har tillsammans med lill-konditorn bakat hjärtankakor efter ett recept som jag hittade här på Bambis blogg:

http://www.femme.se/bambi/2013/02/11/alla-hjartans-dag-kakor/

Kakorna såg så söta ut och receptet var dessutom inte komplicerat. Enkelt och gott helt enkelt! ;)

 

Det knepigaste var att hitta två hjärtanformar i olika storlekar. En pepparkaksform har vi ju, men sen kom jag på att jag kunde låna en hjärtanform från Ians blåa lilla bakformset. Och det blev så bra så.

Riktigt gulliga kakor blev det - som passar rätt i ♥-tiden nu. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 februari 2013 08:05

Det är ju inte alla som har en blogg,

men nu går det bra att delta i tävlingen om du har ett Fb-konto också.

Klicka på bilden för att komma till tävlingen.

Vinsten är ett presentkort värt 500 kr från Nillas Handelsbod som säljer så många fina saker.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 februari 2013 14:00

Nu har -äntligen! - den efterlängtade babysimkursen dragit igång. Men kurs och kurs är väl att ta i. Det var inte mycket mer struktur på det här badandet än när vi var till badhuset och badade själva...

 

Jon fick bada med Ian medan jag tog hand om honom före och efter. Det kändes lite för krångligt att vi skulle vara badklädda båda två under den korta halvtimme som bebisarna badade.

Och badade gjorde de - men det var fritt flyt! Det fanns en ledare men hon presenterade sig inte eller sa till när det började eller var slut. Hon gick runt i vattnet mellan barnen och visade några olika sätt som man kunde hålla dem på.

Till Jon hade hon visst bara kommit fram och sagt: "Får jag ta honom?" Det fick hon såklart - och Ian plaskade runt lika glad oavsett vem som höll i honom. Ledaren nämnde något om att det skulle bli dykning framöver, så det kanske blir ett annat upplägg nästa gång...

Med på babysimmet var också bland flera andra våra "nästangrannar" från vår föräldragrupp, Johan och Johanna och sonen Elias. Och Elias såg ut att ha jätteskoj i vattnet han också! /Jenny

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 februari 2013 08:30


Idag blir vår solstråle fem månader! Och natten till idag har han sovit längre än vad han gjort sammanhängande någon gång i hela sitt liv. Han somnade runt nio igår kväll och vaknade inte förrän nyss. Sov alltså i lite över elva timmar.

Kanske att han vaknat till någon gång under natten, men då har han somnat om själv. Gissa om det var skönt även för oss att få sova så länge utan avbrott (bortsett från Jons jobb då)!

(Förklaringen till den här tröttheten kanske kan bero på att vi var på babysim igår...)

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 februari 2013 17:15


Nillas Handelsbod är en mycket fin webbshop med inriktning på lantlig och shabby chic-inredning. Där kan du hitta söta burkar, vackra knoppar, charmiga plåtskyltar, ljuvliga dekorationer, spännande förvaringsmöjligheter, värmande sjalar och många andra eleganta föremål.

   


Att hitta något som skulle passa just hemma hos dig blir nog inte svårt. Tillsammans med Nillas startar vi en tävling. Nu får du chansen att vara med och tävla om ett presentkort värt 500 kr från Nillas Handelsbod._ _ _ _ _ _


För att delta behöver du:

~ Skriva om tävlingen på din blogg och länka till det här tävlingsinlägget

~ Berätta i det inlägget vilken/vilka produkter som du vill ha från Nillas Handelsbod

~ Länka till produkter/produkterna i ditt inlägg

~ Lämna en motivering till varför du valt just dessa produkter, 

samt lämna länken till ditt inlägg i en kommentar här

Tillägg: Har du ingen blogg kan du göra tävlingsmomenten med ditt Facebook-konto istället.

Lämna då länk till inlägget och även din mejladress i en kommentar här

_ _ _ _ _ _

Tävlingen pågår till och med den 24 februari,

därefter utser Nillas Handelsbod en vinnare av presentkortet.

Vinnaren presenteras sedan här på bloggen.

Lycka till!


Tävlingen är avslutad. Nillas Handelsbod har utsett Anna Ökvist som vinnare.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 februari 2013 15:26

Mina kille-kill-killar! /Jenny


Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 februari 2013 08:34

BarnNet.se kom nyss ut med sammanställningen av vilka som blev de tio viktigaste bebisprodukterna framröstat av sidans besökare. Den listan ser ut så här (finns i sin helhet här), och vi håller inte riktigt med:


1. Bärselen – ger både närhet och frihet
2. Nappen – för tröst och trygghet
3. Vagnen – ett självklart köp
4. Babysittern – den första fåtöljen
5. Babygymet – lek och träning
6. Snutten – en trogen följeslagare
7. Vyssan Lull – ger spjälsängen gung
8. Nappflaskan – med den kan pappa mata
9. Gåstol – kul sätt att hänga med
10. Babygunga – som gungar själv


Vi kontrar med att presentera vår egen lista med sådant som vi har mest användning av. Saker som kläder, leksaker och blöjor är ju självklarheter och finns därför inte med.


1. Babyskyddet

Hur skulle vi fått hem bebisen annars...? Smidigt transportmedel. Och här är det förstås viktigt att det är ett säkert skydd.


2. Babysittern

Man orkar inte bära runt hur mycket som helst hur gärna man än vill. Den roliga bågen och vibrationen i rumpan är extra bra. Och att sitta och gunga kan faktiskt bebisen tycka riktigt mycket om. Inte så dum att sova lite i heller.


3. Barnvagnen

Rörelse gillar de flesta bebisar och frisk luft gör gott. Ganska självklar grej egentligen.


4. Napparna

Ett bra sätt att tillfredställa ett stort sugbehov och ge tröst. Ingen amning som påverkades negativt av nappanvändande här, men nu verkar tyvärr fingrarna duga bättre att suga på...


5. Nässugen och koksaltet

Väldigt användbart när lilla näsan är täppt. Inte lätt att sova eller äta med snorig näsa. Den har tråkigt nog använts flitigt under vissa perioder.


6. Skötbordet

Det blir en del blöjbyten och sedan är det smidigt att ha det mesta samlat på ett och samma ställe. Vi har dessutom gjort tvättkorg av en av lådorna under skötbordet så det bara är att slänga i tvätten där. På sidan hänger blöjpapperskorgen. I de små lådorna ligger det våtservetter, nagelsax, bebistops, febertermometer, mjuk borste, krämer av alla de slag, babyolja, nappar osv. En skojig mobil hänger över som underhållning.


7. Spjälsängen

En egen liten plats och lugnande musik från mobilen gör gott för sömnen (ljusprojiceringen är dock överflödig). Spjälskydd så ingen arm eller något ben trillar igenom och kisskydd ifall det skulle ske en liten olycka finns också. Kudde ska bebisar ha nuförtiden för att undvika platt huvud.


8. Bröstpumpen med flaskorna

Ibland kan man hamna i osynk med amningen och spända bröst kan göra ont, mjölk kanske måste tömmas ut efter intag av medicin eller av annan anledning. Eller om ersättning behöver ges och då är flaskorna bra att ha till hands.


9. Babyvakten

Ökar möjligheten att lämna ett sovande barn så man har koll fast på avstånd. Vår har dessutom en liten lampa i form av en måne som kan vara mysig på natten, och den kan spela vaggvisor. Smidig att ha i spjälsängen, barnvagnen eller var den nu behövs. Att den inte har någon monitor har vi aldrig saknat.


10. Morgonrocken

Smidigt plagg att snabbt ta på sig för att inte frysa när man ska upp på natten. Kanske inte ett bebisköp men den har blivit betydligt mycket mer använd sedan bebisen kom. Skönt att sitta och amma i t.ex


På BarnNets lista finns babygunga, babygym och vyssan lull-tassar med och dessa prylar har vi haft väldigt lite användning av. Babygungan ligger numer ute för försäljning för Ian har aldrig tyckt om den, babygymmet har vi plockat ihop och ställt upp på vinden och vyssan lull-tassarna sitter visserligen på spjälsängen men vi använder aldrig dem till gungning.

Vi har en bärsele från ErgoBaby men än har vi inte fått mycket användning för den. Bärsjalen testade vi någon gång men den var så krånglig att den packades ner i kartongen igen. 

Och det är först nu som gåstolen har börjats användas, tidigare var Ian för kort och ostadig för att vi skulle våga ha honom i den. Detsamma gäller barnstolen Antilop, först nu som han kan sitta kortare stunder i den.

Vad kan man då dra för slutsats av det här? Jo, att vi har en jäkla massa grejer... ;)

Ian

Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian född i september 2012, Isa född i juni 2014, Loe född i mars 2016 och Lin född i januari 2018.

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se