jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 2 februari 2013

Är det inte märkligt...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 februari 2013 19:00

... att det alltid ska fattas något i det här hushållet...? ;) Vi for till Skövde, och hade bara några enstaka saker uppskrivna på listan men kom hem med desto mer. Som vanligt.

Något utav det som stod uppskrivet var i alla fall glukosamin till Nalle, för det är viktigt och det fick vi med. Fast lite godis tyckte vi att han skulle ha också och det finns det till bra priser på Dollarstore.

Och på Dollarstore hittade vi lite saker till Ian, bland annat en bitring som genast (liksom allt annat just nu...) hamnade i munnen.

Till Ian hade vi egentligen bara tänkt köpa en ny pyjamas för det var något som han faktiskt behövde. Och efter ett tips hos Yarp (bara 53 dagar kvar tills hon har BF!) om en billig och fin skötbädd hos Jysk var vi ute efter en sådan också.

Jon letade efter Gulliver-skötbädden på IKEA, men det var leveransproblem på den så den fanns inte inne. En sådan har vi redan men vi tror att det kommer att bli smidigt att ta med när det blir dags för babysim sen. Det blev lila (inte så förvånande va'?) ugglor på, fanns i blått också.

Vi vill ha en massa fåglar i trädgården och matar dem, nu på både fram och baksidan faktiskt. Och till våren hoppas vi att fåglar flyttar in hos oss. Två holkar är uppsatta.

Vi hade funderingar på att köpa en holk med webbkamera men kände inte att de pengarna fanns, för det hade ju varit jättespännande att följa livet i en holk. (Jag har dock lämnat detta som förslag till lokalradion så får vi se om de gör något av det.)

Och vi köpte nya soffor! Nästan. I och med att vi rengjorde tvåan och trean så noga som möjligt blev sofforna nästan som nya. Och med nya kuddfodral (12 kr styck på Jysk!) blev det en ordenlig uppfräschning. Och i köket gjorde vårgröna bordstabletter mycket. De svarta som vi hade innan hade blivit aningen kladdiga.

 

Vi har uteslutit ett trädgårdsland i sommar. Det blir något som får vänta tills kanske nästa år. Vi får köpa vår färskpotatis och jordgubbar i affären.

Istället ska vi försöka se till att få huset ommålat, få mer ordning på trädgården än det som vi hann göra innan Ian kom. Det är en del småpyssel kvar, som flytt av buskar/häck/blommor, borttagning av rötter, ifyllnadsjobb med mera. Så vi känner att vi har att göra utomhus utan att sköta ett land också.

Men en liten odlingsbädd tänkte vi att vi skulle hinna ta hand om. Så persilja, dill, gräslök och annat smått och gott ska få plats i den här bädden som vi hittade på Clas Ohlson. Också ett senare projekt, även om det börjar dra ihop sig för lite plantering.

Så här finns det en massa saker att ta tag i! /Jenny

 
 
Nathalié - Äntligen gravid! BF 27/3

Nathalié - Äntligen gravid! BF 27/3

3 februari 2013 21:25

vad bra att ni fann skötbädden =). den lila är himla fin tycker jag! hade nog velat ha en av varje färg faktiskt, haha ;).

http://yarp.blogg.se

Jenny och Jon Sjöberg

3 februari 2013 21:32

Jo, det blev jättebra! Det blev genast mycket roligare att byta bajsblöjorna. ;) /Jenny

 
Malin

Malin

4 februari 2013 14:36

Kul med shopping :)
kram

http://starchild88.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

4 februari 2013 14:42

Jaaaaaa! ;) /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 28 mars 08:00


Vi var inte snabbast på´t men hade tur ändå för det fanns ägg kvar... Barnen letade kring Högåskyrkan och ganska snabbt hade barnen hittat varsitt fint Bamse-påskägg.    ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 27 mars 17:30

  Med posten kom en hälsning från Påskharen som meddelade att han tänkte ha vägarna förbi senare. Och så blev det! På eftermiddagen fick barnen syn på honom, men då hade han redan hunnit gömma påskäggen i trädgården. Så efter lite meet & greet f...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 17:15

Igår var det Pippi Långstrump-tema på bibblan och särskilt på sagostunden som hölls på ett annat ställe än i det vanliga runda rummet då uppslutningen var så stor. Lin och Sia, som var pippiklädda, gick bland annat tipspromenad innan de satte sig ner...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 12:45


... blev mycket lyckad och det var länge sedan som alla satt kvar så länge och åt middag. Det fanns allt möjligt att välja på i ost- och kexväg, men också lite godis, salta pinnar, sushi, stekt chilihalloumi med mera.   ...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards