jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under december 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 december 2012 12:33

Att småbarnsföräldrar pratar mycket kiss och bajs hade vi ju hört och nu vet vi att det stämmer också. Särskilt under den senaste veckan. I torsdags, dagen efter han blivit tre månader, bajsade Ian så det stod härliga till. Först i blöjan, sedan lite på skötbordsunderlägget och var inte färdig förrän det kommit bajs på skötbordet också. Men sedan dess har det varit stopp. Vi har väntat och väntat men har inte varit så oroliga då han verkar må bra i övrigt och eftersom jag helammar är tydligen förstoppning sällsynt. I morse ringde jag BVC i fall och där tyckte de väl inte heller att det verkade konstigt men fick tips om rapsolja och att peta med febertermometer för att "reta". Ian verkar ha haft så mycket annat för sig på sistone med att stoppa händerna i munnen, som verkar klia, och med att försöka vända sig från rygg till mage, eller i alla fall snurra runt på golvet, så att bajsa har fått stå åt sidan. Vi väntar vidare... /Jenny

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 december 2012 19:03

Min kusin Marie hälsade på oss och lämnade över ett uppskattat paket till Ian. Han fick ett par bitnycklar (som kommer att komma väl till användning då vi misstänker att tänder är på gång) och så fick han en bok som han verkade bli jätteglad över. Många färgglada bilder! Ian visade sig från sin bästa sida så vi kanske inte skrämde bort Marie som möjlig barnvakt någon gång...? ;) /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 december 2012 18:59

... på uppesittarkvällen - men om vi inte gör det så äter vi i alla fall choklad. ;)

Japp, vi gick på erbjudandet om Bingolotter, Harry Boy och choklad.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 december 2012 18:54

Det lilla julkalendertävlandet som hunnits med har givit utdelning. Vinstmejl om en mobiltelefon. Ingen avancerad smartphone inte utan en äldre och billigare variant, men en vinst är en vinst. Kanske får bli Ians första mobil? ;) /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 december 2012 04:00

Vi firar sex år tillsammans med vår älskade nallebjörn.


En kväll för sex år sedan fick vi vända tillbaka till omplaceringshemmet... Vi hade glömt betala för den stora lurviga jycken som satt bak i bilen. Det här var en så stor händelse och mitt i all glädje, spänning och förväntan så glömde både vi och kvinnan på omplaceringshemmet bort betalningen. Hoppsan!

Men vi vände tillbaka, och gav säkert Nalle ett säkert intryck med denna förvirring (!), och gjorde rätt för oss.

Sex år har alltså redan gått, men Nalle är ju något äldre än så för han var 3,5 år gammal när vi hämtade hem honom. Vi är så glada över att han kom in i våra liv och under de senaste fyra åren har vi också varit väldigt tacksamma.

För hösten 2008 började Nalle halta och efter flera veterinärbesök och röntgenbilder så visade det dig att Nalles höfter och leder är mycket dåliga. När vi fick det här beskedet och hörde att hans liv med största sannolikhet skulle bli förkortat trodde vi att det rörde sig om månader som vi hade kvar tillsammans. Men nu har vi fått fyra år!

Nalle är just nu symptomfri och vi försöker vara hans bättre vetande för att han inte ska bli sämre. Han får dagligen smärtstillande medicin och har under de här fyra åren fått så hög dos som vi kan ge honom per dag. Vi gjorde ett försök att trappa ner men då blev han genast sämre.

Han lever verkligen på lånad tid och vi hoppas så innerligt att det är mycket tid han har kvar.

Den 20 juni fyller Nalle tio år. Då skiner solen på en molnfri himmel, det är varmt och i skuggan av det stora äppelträdet ligger världens gulligaste vovve och vilar ut. Trött efter att ha busat med husse, matte och lill-husse i trädgården. Bus som avslutades med ett svalkande dopp i den lilla poolen. Kan ni också se honom ligga där? Behagligt trött och lyckligast i världen - utan smärta - i väntan på sin födelsedagstårta. :)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 december 2012 18:06

Det här blir Ians första jul och vi har köpt några julklappar till honom, även om han redan fått mycket. Mer än andra barn på jorden... Vi är tacksamma för den vård som vi fått under graviditeten, på Förlossningen, på BB och även nu på BVC efteråt. Och mycket av detta har varit gratis. Vården vi har fått har hjälpt oss att känna oss tryggare - så är det inte för alla mammor och alla barn får inte samma obekymrade start i livet.I Ians namn har vi köpt ett startpaket för fem mammor. I paketet finns myggnät och vacciner mot flera livsfarliga sjukdomar. Nu hoppas vi att vi hjälper några andra små barn att få det något lättare under sin första levnadstid.


Vi är barnsligt förtjusta i barnböcker så det blev också ett gåvobevis på sagoböcker. Böcker är så bra för barn och dessa sagor kan även komma att hjälpa till i terapeutiskt syfte, att till exempel hjälpa barn att bearbeta krig.


I Unicefs gåvoshop finns fler varor som gör skillnad för andra barn i världen. Och om du efteråt delar ditt köp på facebook så skänker kafferosteriet Löfbergs 160 vattenreningstabletter som ger 800 liter rent vatten.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 december 2012 12:51

  

Vi hade turen att utses som vinnare i en tävling hos I hemmets lugn och idag kom paketet.

Ian tyckte att "ätpinnarna" var roligast. ;) Tack så mycket för vinsten!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 december 2012 17:00

... att behöva lämna in bilen för reperation, och ännu mindre kul är det strax innan jul. Det positiva är väl ändå att vi fick tillbaka den samma dag som vi lämnade in den. Men det var inte gratis den här gången heller...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se