jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under december 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 december 2012 16:15

När de där irriterande bluffmänniskorna ringde och påstod sig vara från Microsoft för miljonte gången blev jag så irriterad! På sistone har de ringt hit minst en gång i veckan och jag vet inte hur många gånger de väckt Ian.

Vi vet ju att det är frågan om bedrägeri och går ju inte med på det de vill, men de fortsätter ringa. Jag har testat att inte svara, att svara och lägga på, att svara och säga att vi inte har någon dator, att svara och be dem dra åt...

"Why can't you stop calling us?!?!" Och till svar på engelska med indisk brytning får jag: "Because you're not responding to our call."

Jag ringde Telia för att höra om det var något som jag kunde göra för att slippa de här samtalen och det enda förslaget jag fick var att vi kunde få ett hemligt nummer. Det vill vi ju inte.

Samtalet slutade istället med att vi blev erbjudna ett nytt bredbandsavtal. Ett nytt trådlöst modem (lite typiskt när vi nyss köpt ett själva, så det finns ett att köpa billigt här om någon är intresserad?) och förhoppningsvis snabbare internet. För det är segare här än vad det var i lägenheten "ute på landet".

Den sjunde januari kopplas det nya bredbandet in och vi övergår från ADSL till VDSL, som vi aldrig hört talas om tidigare. Telia kunde inte lova något, men det kommer i alla fall inte kosta oss mer i månaden. /Jenny

Nytt modem från Telia som ska klara VDSL.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 december 2012 15:42

I somras var vi på Diggiloo och det spöregnade, fullkomligt vräkte ner och var inte alls det bästa vädret att fotografera i. Men det gjorde vi och straffet har vi fått leva med sedan dess: en STOR irriterande fläck på linsen som alltid verkar hamna där vi vill ha fokus när vi tar bilder och filmar. Nu funderar vi starkt på en ny kompaktkamera och i nuläget lutar det åt den här Canon-kameran hos Elgiganten:

Canon IXUS 500 HS

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 december 2012 15:35

Nu dröjer det inte länge förrän Ian får smaka något annat än bröstmjölk. I julklapp fick han därför den här grejen: Munchkin Fresh Food Feeder. I nätet kan man lägga frukt, kött och grönsaker och barnet får i sig färsk saft och mat i lagom stora bitar - utan att sätta i halsen. Om maten i nätbehållaren är frusen kan det också lindra vid tandsprickningen. Fyndigt!

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 december 2012 17:45

Tomten!


Det kom en underlig tomte förbi, och inte underlig bara för att han verkar hålla på Leksand utan underlig överlag. ;) Men julklappar delade han ut och det var givetvis Ian som varit snällast av oss så han fick flest presenter men Nalle kom på god andra plats.



Ian var inte rädd för Tomten för Tomten såg lite bekant ut... ;)


När klapparna väl hamnat under granen fick vi hålla ett extra öga på den självutnämnde julklappsöppnaren Nalle. Så vi lät inte julklappsutdelningen dröja för länge. Men allt gick bra och Nalle öppnade bara sina paket. Fast han fick inte alla på en gång för vem vet vad hans mage hittar på då....


 

Presentpapper! Yay!!!


Nalle och Ian var båda på varsitt sätt besatta av presentpappret. Nalle med att slita det i stycken för att komma åt innehållet och Ian hade nog helst stoppat det i munnen...

Ian och Nalle fick många fina presenter och vi tackar er alla så mycket för dem! Ian kommer säkert att få jätteskoj med dem, men nu ligger han och sover gott. Det blev mycket nytt på en gång för en liten kille.


Gunghästen från mormor och morfar var jätterolig och gnäggandet var inte alls läskigt.

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 december 2012 17:27

 

"Varför har de klippt bort Säg mama-scenen?!?!" ;)

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 december 2012 20:33

Mysbrasa och Bingo.


Som så många andra... Vi sitter framför Bingolotto och gör ett försök att orka vara vakna och vaka in julafton. Våra "barn" Ian och Nalle har fått tjuvstarta julen och fick öppna varsitt paket. Nu hoppas vi på vinst på våra lotter!


   

En godiskrokodil och en skrammelskallra till de små.


Tillägg: Undrar ni varför det inte ligger några klappar under granen? Svaret är lätt: Nalle skulle öppna allihop genast! Busvovven!!!

Ian · Nalle

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards