jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under december 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 december 2012 14:35


Vi har just börjat prenumerera på tidningen Vi föräldrar och har tittat igenom första numret och hittat mycket intressant läsning. Det verkar vara en bra variation på innehållet och vi gillar upplägget. Säkert kommer vi att få flera tips och lära oss mer av att läsa tidningen. Dock kan vi inte hjälpa att häpnas av att läsa hur mycket som det i snitt sparas till varje barn per månad: 515 kr! Och det är ändå en ökning med 3,5 procent sedan 2009. 515 kr låter som mycket... och vi ligger lite efter där måste vi erkänna.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 december 2012 20:15

Till Jon...


Till Jenny...

Fast Ian lånade "beanlessa bagen":


Till Nalle...


Till fåglarna...


Till oss...


Till nästa jul...


Till Ian...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 december 2012 20:06

Peter LeMarc

Lars Winnerbäck

Claes Eriksson

Sanna Nielsen

Melissa Horn

Agnes

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 december 2012 16:45

Ja, det känns lite otroligt men under natten kom det faktiskt mer snö... Fast idag brydde vi oss inte om att skotta undan annat än på trappen och rampen. Plogbilarna har skottat upp stora snöberg i korsningar och vi börjar också få lite svårt med vad vi ska göra av dessa mängder. ;) Dags att investera i en snöslunga kanske...?

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 december 2012 16:30

... kunde ha fått ett riktigt trist avslut. På kvällspromenaden flög en lös hund på Nalle. Vi gick förbi ett hus och plötsligt kom en hund utspringande från en tomt. Den var helt tyst, skällde inte, det var mörkt ute och hunden sprang fram i nysnö, så vi blev helt överrumplade. Inga ägare i sikte, hunden var inte kopplad och det fanns ingen inhängad.

DÅ LÄMNAR MAN INTE EN HUND OBEVAKAD!!!

Vi var ute båda två men det är inte det lättaste att stoppa ett hundbråk, särskilt inte med barnvagn också. Vi lyckades dock sära på dem, den andra hunden gav sig och vi kunde ta Nalle åt sidan för att undersöka om han blivit skadad. Vi hittade inget öppet sår och hade heller aldrig hört någon av hundarna tjuta till, men hemma fick han en mer noggrann genomgång.

Eftersom ägarna inte hade märkt av det hela och hunden återvänt in på gården visste vi inte hur det hade gått, även om bråket kanske inte var av den allvarligaste sorten. Dock kände jag mig tvingad att göra ägarna uppmärksamma på vad som hänt.

Deras hund låg på trappen och jag ville inte utmana den genom att gå fram och ringa på dörren. Så jag knackade på rutan och där inne satt flera personer i godan ro och tog sju evigheter på sig att öppna dörren. Ropade att de skulle skynda sig. En kvinna öppnade dörren och jag berättade att deras hund flugit på vår och att de fick kolla så den inte blivit skadad så skulle vi kolla vår.

Och vad händer då? Hon säger: "Ursäkta.". Släpper in hunden. Går in. Och stänger dörren. 

STÄNGER DÖRREN!?!

Inget mer. Hon frågar inte efter vad som egentligen hänt, hur vår hund mår också vidare. Som hundägare har man ett ansvar. Dessa ägare tog inte sitt!

Nalle är sedan tidigare osäker när det gäller andra hundar och sådana här händelser är alltid bakslag för oss. Den här gången lugnade han sig dock ganska fort men när vi skulle släppa in honom på vår gård blev han lite spattig. För några sekunder fick han för sig att snöföran som stod lutad mot garaget var en inkräktare och burrade upp sig.

Det är så himla onödigt att han ska behöva råka ut för sådant här. Att någon ska behöva råka ut för sånt här. /Jenny

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se