jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under december 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 december 2012 13:58


Det har fortsatt att vara kallt och nu har vi till Nalles stora förtjusning äntligen fått snö också. Jag tyckte däremot inte att det var så roligt att leta upp skyffeln i förrådet och skotta snö men vi skulle ju komma ut på promenad med barnvagnen. Efter en kort bajsrunda runt kvarteret blev det istället snöbollskastning i trädgården - och Nalle såg så nöjd ut så! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 december 2012 19:30

Marianne och Folke (med piratlapp för ögat efter en ögonoperation) på norrlandståget.


Vid halv niotiden igår kväll for Ians farmor och farfar hem med nattåget mot Norrland. Tåget var dryga halvtimmen försenat redan när det lämnade Resecentrum i Skövde (startade i Göteborg) och i och med tågolyckan blev de ännu mer försenade men kom till slut hem.

Vi tycker att dagarna från det att de kom gick jättefort - tänk att det redan gått en vecka! I och med vårt nya liv som småbarnsföräldrar går det inte lika lätt att planera dagarna. Lite hann vi med ändå, men höjdpunkten var förstås Ians dop. Med dessa avstånd är det verkligen inte så lätt att ses så ofta och vem vet när det kan bli av en träff nästa gång? En sak är då säker: Ian kommer att ha vuxit massor!

Natten mellan fredag och lördag förra veckan var det som om det hände stora saker i Ians utveckling. Han började sova längre och mer, kvällsmissnöjdet var som bortblåst och likaså bajsandet. Tidigare kunde han bajsa flera gånger på dagarna men nu sker det inte lika ofta. Någonting hände helt klart där. På onsdag är han redan tolv veckor, vår lille älskling. ♥

Måndagen är redan avklarad den här veckan och Jon var ledig, så vi passade på att ta en liten (okej, jättelång) sovmorgon. Sedan åkte vi in till Skövde för att göra några ärenden. Ian följde så lugnt med i sitt babyskydd, trots att turen drog ut på tiden. Bland annat hann vi in en sväng på DollarStore för att fylla på Nalles förråd.

Väl hemma igen orkade vi inte ställa oss och laga mat, så Jon åkte och handlade på Ica och beställde sedan middagen från Bar & Grill. Ian fick dock hemlagat... Med mat i magen hade vi energi att hugga in med sotning och andra sysslor som fått stå åt sidan.

Men nu är det roliga slut och för Jon väntar en arbetsvecka med båtåkning och halkkörning - och förhoppningsvis inte så här många minusgrader! Kanske dags att börja ta tag i några julkalendrar, så att det börjar ramla in lite vinster i lådan. Det var åratal sedan vi tävlade så här lite... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 december 2012 18:25

När Ians dopgudstjänst var över fick jag för mig att jag ville spara lite utav vigvattnet i dopfunten. Så den snälle vaktmästaren letade rätt på en plastmugg och jag fraktade försiktigt hem några deciliter av vattnet. Nu är vattnet tappat i en liten glasflaska. Men säkert kommer det att dunsta bort och missfärgas... Vi får väl se. /Jenny

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 december 2012 17:14

  

Julskyltning i Tibro.


Idag traskade vi i flera minusgrader iväg in till centrum för skyltsöndagens alla aktiviteter. Där fanns det djur, pulkaåkning, lotterier, försäljning av allt möjligt med mycket mer. Men det stora dragplåstret var nog gladiatorn Hero och avtäckningen av den sex meter höga jultomten som ska pryda torget.

      

Hero tillsammans med jättetomten!


Här och var brann små eldar, i Gallerian fanns det mer försäljning, lotterier och livemusik och barnen kunde fotografera sig tillsammans med självaste Tomten. Det blev en trevlig första advent på torget - men lite onödigt kallt var det... ;)

Ian träffade Tomten!

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards