jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 31 oktober 2012

Halloween paw rihk-titt idag...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 31 oktober 2012 20:30

... och än så länge har vi bara haft en påringning om bus eller godis så det ser lovande ut för oss som hellre vill äta upp godiset själva. ;)

Vår plastpumpa på trappen.


Annars så har Jon utbildat sig vidare och jag har lärt mig säga "dada", "wiiii", "ooooohhhh" och "baaaajs". Inte lika utbildande men för någon som aldrig får sova kanske det räcker gott och väl. Imorgon ska vi höra av BVC så kanske vi kan få en lösning eller ifall ett svar till varför det är så här. Men det blir väl säkert "magknip" för det verkar vara ett standardsvar. Himla synd om ungen om han inte kunnat sova ordentligt på sju veckor på grund av magknip... Men, men. Får väl ha ett öppet sinne så får vi se vad som sägs.

Annars har jag klickat hem lite kläder från Nelly till Ian. Han växer ju så mycket på längden - och han ökar ju i vikt så man behöver tydligen inte sömn för att bli större. I natt sov han som vanligt (illa...) och idag har han inte varit intresserad av att sova heller. På eftermiddagen blev det i alla fall nästan två timmar i spjälsängen och jag vidtog försiktighetsåtgärder och sms:ade brorsan som var på ingång att han fick komma in på baksidan. Nalle är ju så förtjust i honom och den hundfanfaren hade säkert väckt lille Ian.

Inte mycket som blir gjort mellan varven men jag ringde och hörde mig för om babysim, fast det får vänta till nästa år. Jag ringde även till banken och någon kanske minns mitt lilla utbrott över deras papperskrångel när vi ville fixa ett konto till Ian...? Här kommer ett till utbrott! Vi vill ordna så vi kunde hantera hans konto via vår internetbank, det var därför vi började det här krånglet. Vi ville kunna flytta pengar till och från hans konto för att kunna spara åt honom och eventuellt ta ut pengar för t.ex cykelköp. Men det går inte! För vi - hans förmyndare - kan inte ta ut pengar från hans konto och flytta till vårt, för så fick man inte göra. För att vi ska kunna ta ut hans pengar innan han är myndig måste vi in på ett kontor - båda två - och försöka få ut pengar den vägen. Och kontanthanteringen på vårt bankkontor är ju borttagen! Irriterande... Vi kunde ju lika gärna ha öppnat ett nytt konto i vårt namn så hade det blivit mycket lättare.

Anledningen till att jag ringde banken överhuvudtaget var för att vi inte kunde se kontot på vår internetbank från början. Det är något som vi ska kunna göra även om vi inte kan ta ut pengar från honom. Det mesta var visst i sin ordning - förutom att det såg ut som att själva internetupplägget inte blivit godkänt. Gaaaahhhhhhh!

Varför måste saker som inte behöver vara krångliga vara så krångliga?!?! Ja, ja, det finns de som "stjäl" sina barns pengar, men då kunde vi väl fått reda på att kontot är låst för uttag via nätet från början för det var ju liksom därför vi var där.

Nu lite TV - och godis... Halloweengodis kanske...? /Jenny

 
 
cupi

cupi

31 oktober 2012 23:00

din blogg är grryym :)<3 man blir grymt inspirerad att blogga och så! :3
besök min också, haha xD www.cupi.blogg.se

http://www.cupi.blogg.se

Jenny och Jon Sjöberg

1 november 2012 03:44

Ok. Tack. :)

 
ihemmetslugn

ihemmetslugn

1 november 2012 06:20

Ja du, allt som kan krångla gör gärna det. Känns ju helkonstigt att ni som förmyndare inte får greja med hans pengar, hade som sagt varit mycket lättare om ni öppnat ett eget konto och döpt kontot till Ian. (får lägga det på minnet till framtiden)

http://ihemmetslugn.blogspot.se

Jenny och Jon Sjöberg

1 november 2012 06:50

Jag tycker att vi borde fått reda på det här innan... Nåja, det är ju inte hela världen men det här kändes som en grej som kunde varit lätt men är det inte teknik så är det juridik... Känns bekant kanske...? /Jenny

 
ihemmetslugn

ihemmetslugn

1 november 2012 07:45

Känns väldigt bekant ja =)
Tycker också att ni borde fått veta detta innan så ni visste när ni tog beslut, hade ni vetat så kanske ni hade tagit ett annat beslut såsom öppnat eget konto osv.

http://ihemmetslugn.blogspot.se

Jenny och Jon Sjöberg

1 november 2012 08:10

Vi ska väl inte klaga för mycket - vi fick ju låna pengar till husköpet. ;) /Jenny

 
Lotta

Lotta

1 november 2012 09:30

Knepig bank ju... =/
Nu har ju inte våra små egna konton...men när vi skulle öppna konto till Anna för kanske fem år sedan (ja, jättesent, I know!) så blev det ju lite struligt iom att pappan bor i Norge o vi knappt har kontakt. Till slut fick vi hans namnteckning som de nöjde sig med. Jag kan både checka av och föra över från hennes konto via min internetbank. Nu kan ju han oxå det ...tyvärr...men än har det inte krånglat. Tycker det låter jättedumt med er banks regler =/

Kram!

http://www.esmeralda71.blogg.se

Jenny och Jon Sjöberg

1 november 2012 10:00

Visst verkar det dumt! Bra att vi kommer kunna se saldot och föra över pengar men tanken var ju att smidigt kunna flytta över till våra betalkort om vi vill köpa sandlådan vi sparat till eller så.
Nu ska vi behöva ta oss till en bank mil bort när den har öppet och vi måste göra det båda två! Det bli inga impulsköp den vägen iaf. ;) /Jenny

 
skrivmoster

skrivmoster

1 november 2012 09:40

Allt har sin förklaring ... säkerhet och visst krångel. Nåja, ni får väl lösa det på bästa sätt.
En del barn sover mindre än andra. Vi har ett barnbarn som varit så men blivit lite "bättre" numera. Det är bara att hoppas!

Växer gör han och blir en stor kille!
Ha en fin dag! Kramar

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

1 november 2012 10:05

Alla regler är inte till för att hjälpa och underlätta...

Tänk om det var så illa att han grät sig genom nätterna! Nu får jag ju faktiskt sova lite. Och kanske skulle jag passa på nu för Ian sover i vagnen efter rastning. Japp - vågade mig ut igen! :)
Fast det skulle ju behöva städas lite också... /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 28 mars 08:00


Vi var inte snabbast på´t men hade tur ändå för det fanns ägg kvar... Barnen letade kring Högåskyrkan och ganska snabbt hade barnen hittat varsitt fint Bamse-påskägg.    ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 27 mars 17:30

  Med posten kom en hälsning från Påskharen som meddelade att han tänkte ha vägarna förbi senare. Och så blev det! På eftermiddagen fick barnen syn på honom, men då hade han redan hunnit gömma påskäggen i trädgården. Så efter lite meet & greet f...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 17:15

Igår var det Pippi Långstrump-tema på bibblan och särskilt på sagostunden som hölls på ett annat ställe än i det vanliga runda rummet då uppslutningen var så stor. Lin och Sia, som var pippiklädda, gick bland annat tipspromenad innan de satte sig ner...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 12:45


... blev mycket lyckad och det var länge sedan som alla satt kvar så länge och åt middag. Det fanns allt möjligt att välja på i ost- och kexväg, men också lite godis, salta pinnar, sushi, stekt chilihalloumi med mera.   ...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards