jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under september 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 september 2012 18:32

Och kvinnan från BVC hann knappt ut genom dörren innan killen från Anticimex kom. I villaförsäkringen som vi tecknade hos Folksam ingick den här mindre besiktningen och något nytt uppkom egentligen inte. Huset var ju besiktat när vi köpte det. Att vi så småningom måste göra något åt de två rummen i källaren som de förra ägarna inrett visste vi redan. Allt för att inte få fuktskador. Men jätteakut var det väl inte och källaren har vi ju bara börjat så smått med. Det var dagens besök det - och det räckte gott. :)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 september 2012 18:00

Strax efter lunch hade vi hembesök från BVC inbokat och inte långt efter att kvinnan gått satt det en napp i munnen på Ian. Ha!

Hon föreslog faktiskt själv att vi skulle använda napp för tydligen har lille prinsen utnyttjat mig som napp. Hon tyckte inte alls att han behövde äta så ofta och så länge.

Och det tyckte inte vågen heller...

Nu väger store prinsen 4080 gram. Han har ökat med 438 gram sedan återbesöket på BB för en vecka sedan. Rekommendationen var visst minst 150 gram i veckan...

Så jag har väl blivit lite utnyttjad som en tröstnapp.Viktuppgången var inte farlig, men inte heller nödvändig. Jag tycker att det känns jättebra att veta att han går upp i vikt och att nu kunna börja med napp. För det har känts som om jag knappt kunnat visa mig utan att han verkat hungrig. Nu kan jag sitta och mysa med honom och en napp, istället för som bara en mjölkkartong.

Ian klarade besiktningen bra - och vi också vad det verkade - och han imponerade med sin starka nacke och blick som han redan är duktig på att fästa.

Tips för att få honom att sova lite bättre var att han ska somna och vakna på samma ställe. För annars kan han vakna upp på en plats som han inte vet hur han hamnat på och det kunde skapa förvirring och oro. Verkar ju lite märkligt, men med napp bli det kanske lättare för annars har han mest somnat hos mig efter amning och sedan har vi lyft i honom i babynestet alldeles bredvid eller i spjälsängen. Men som sagt märkligt låter det... /Jenny

Napp-time it is! ;)

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 september 2012 14:30

Vi hade förhandsbokat Peter LeMarcs efterlängtade CD: Svag doft av skymning. Idag var det release och den kom punktligt i lådan från CDON. Vi fick skivan signerad och dessutom en singel.

Men nu hade jag ju redan fått LeMarcs autograf för den hade Jon fixat till mig i födelsedagspresent. :) /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 september 2012 09:40

Jag gick upp massor i vikt under graviditeten. Vid tidpunkten för ägglossningen vägde jag 57 kilo - och dit vill jag gärna tillbaka. :) Den 9:e september, ett par dagar innan Ian förlöstes vägde jag 81,1 kilo! Jag gick alltså upp 24 kilo, och inte alls så särskilt mycket i början. Det gick fortast mot slutet, och att jag blev så svullen bidrog en hel del...

Imorse stannade vågen på 69,3 kilo. Minus 11,8 alltså. Det låter ju mycket men när man ser till hur mycket jag ökade i vikt är det ju knappt hälften. Om man ska hitta något positivt i det hela har det ju bara gått två veckor sedan kejsarsnittet och förhoppningsvis fortsätter jag viktnedgången.

Sedan har jag faktiskt inte gjort någon större ansträngning än för att göra något åt det så jag får väl vara glad ändå. Jon sköter Nalles promenader och jag och Ian följer med någon gång bara. Häromdagen var jag faktiskt inte utanför dörren en enda gång - bortsett från BB-tiden så vet jag inte när det hände senast. Men framöver ska det bli ändring på det... även om det är svårt att hitta rätta motivationen när jag minskar i vikt ändå. ;) /Jenny

Fler promenader ska det bli!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 september 2012 20:15

Så har ännu en dag rusat fram... Men lite har blivit ordnat idag med. Bland annat en frisktandvårdsförsäkring och lite ved till vår mysiga öppna spis som faktiskt brinner nu. :)

Jag var till tandläkaren och dit har jag inte varit på ett bra tag men besöket gick ok. Inga hål och bara en lagning som var lite trasig som de åtgärdade på några minuter. Men varför ska det behöva vara så dyrt att gå till tandläkaren: 1170 kr?!
När det kom till försäkringen så hamnade jag i premiegrupp 3 och nu blir månadsavgiften 87 kr. Jon har också fått en kallelse till tandläkaren i början på oktober och han är också inne på att teckna en försäkring. Undrar vilken grupp han hamnar i...?

Efter besöket rusade jag och mina mjölkfyllda bröst hem till bebisen som givetvis var hungrig. Han hade saknat mig på sitt sätt och Nalle också, så det blev lite trångt i soffan...

 

Och trångt i soffan ska det bli nu också. Tisdagsmys. Måste få i mig lite onyttigheter nu när jag hade så bra tänder och tecknat försäkring. ;) Dessutom är det en jättebra bantningsmetod att knalla omkring med en bebis klistrad vid en om dagarna. Inte finns det plats för något småätande då inte. På lite drygt två veckor har jag gått ned elva kilo - så kan vi ju inte ha det! ;) Måste ju fylla på med lite energi. /Jenny

Ian · Nalle
Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 september 2012 13:18

När började du med napp och/eller flaska till ditt barn? Påverkade det sugtekniken vid amning?

Dela gärna med dig av dina erfarenheter, positiva såväl som negativa.


  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 september 2012 21:54

Jon har hållit på i källaren med pelletsbrännaren större delen av dagen så jag har passat Ian. Att sova något längre är han inte intresserad av, varken på dagen eller natten. Han vill mest bara ha mat... Barnmorskan kommer på hembesök på onsdag så då ska jag fråga om det är normalt att äta så mycket. Jag är rädd att han ska explodera när jag ammar honom... På tal om magen så föll navelsträngsstumpen bort nu ikväll.

Hembesöket är bara en utav alla saker som ska ske den här veckan. Jag har tandläkartid, Anticimex ska komma på gratisbesöket för försäkringen som vi tecknade, det är höstmarknad i Mariestad, Peter LeMarcs CD släpps, Ian ska visas upp för fler nyfikna med mera med mera.

Nu ska vi i alla fall försöka komma oss i säng. Jag och Jon skulle nog kunna somna så fort vi lägger oss ned men Ian är vaken så det blir nog inget med det. Och det är inte det att han är ledsen, han bara kämpar med att vara vaken... förutom när han kommer på att han är hungrig - då blir han arg! /Jenny

Alldeles för vaken...

Ian

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se