jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 25 september 2012

Tisdagsmys

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 september 2012 20:15

Så har ännu en dag rusat fram... Men lite har blivit ordnat idag med. Bland annat en frisktandvårdsförsäkring och lite ved till vår mysiga öppna spis som faktiskt brinner nu. :)

Jag var till tandläkaren och dit har jag inte varit på ett bra tag men besöket gick ok. Inga hål och bara en lagning som var lite trasig som de åtgärdade på några minuter. Men varför ska det behöva vara så dyrt att gå till tandläkaren: 1170 kr?!
När det kom till försäkringen så hamnade jag i premiegrupp 3 och nu blir månadsavgiften 87 kr. Jon har också fått en kallelse till tandläkaren i början på oktober och han är också inne på att teckna en försäkring. Undrar vilken grupp han hamnar i...?

Efter besöket rusade jag och mina mjölkfyllda bröst hem till bebisen som givetvis var hungrig. Han hade saknat mig på sitt sätt och Nalle också, så det blev lite trångt i soffan...

 

Och trångt i soffan ska det bli nu också. Tisdagsmys. Måste få i mig lite onyttigheter nu när jag hade så bra tänder och tecknat försäkring. ;) Dessutom är det en jättebra bantningsmetod att knalla omkring med en bebis klistrad vid en om dagarna. Inte finns det plats för något småätande då inte. På lite drygt två veckor har jag gått ned elva kilo - så kan vi ju inte ha det! ;) Måste ju fylla på med lite energi. /Jenny

Ian · Nalle
 
 
Ingen bild

Linda

25 september 2012 20:35

Låter verkligen helmysigt med öppen spis i sällskap med de grabbarna! Mindre mysigt att gå till tandläkaren med ett sådant pris förstås. Elva kilo...Finns det verkligen något kvar av dig människa? Nu får ni gotta er ordentligt, och det ska jag med bara för sakens skull. :)

Jenny och Jon Sjöberg

26 september 2012 08:31

Jo, mysigt var det! :)
Så mysigt att det var svårt att få ut Nalle på kvällskissningen. Han ville hellre ligga kvar i soffan. :) /Jenny

 
Ingen bild

Annika Andersson (Linghem, Östergötland)

26 september 2012 17:04

Hej Jenny.!!
Roligt att läsa om hur fort ni har kommit in i vardagen med den lilla nya familjemedlemmen, det är så härligt med detta att få barn, efter tvivel att man inte tror att man ska klara av en bebis, så sitter allt i ryggmärgen och man klarar mycket mer än man trott innan.

Ni kommer säkert få några barn till ska du se, ni kanske till och med slår oss och går om i barnantal ha ha ha...

För visst är det så att när man väl fått det lilla barnet så kan man inte tänka sig ett liv utan sitt/sina barn, det finaste man kan få.

Hur har ni det med gosiga Nalle, är allt väl med honom och hans kropp??
Känner han sig bekväm med lilla Ian nu, ofta så kan hundar nästan bli så att de vaktar lilla barnet, mot andra och förälskar sig i den nya familjemedlemmen.

Min dotter Fanny går ju nu på hundgymnasiet, och jag är grymt avundsjuk på henne, att få ägna sig åt sin hund och alla andra hundar på lektionstid.

Ha det så gott nu, och njut av dina promenader med Nalle & Ian nu, så försvinner säkert några kilon ifrån kroppen.

KramKram ifrån mig. :)

Jenny och Jon Sjöberg

26 september 2012 17:51

Hej, hej.

Det kommer nog att ta ett bra tag innan vi lär känna vår lille nye familjemedlem helt. Det känns fortfarande så ofattbart att han är här. :)

Vi får väl se vad framtiden har att utvisa när det gäller fler barn. Jag har tid hos min barnmorska i november och ska höra lite mer om den där risken för att livmodern ska brista. Hon som var här idag hade aldrig hört talas om det...

Nalle är väldigt anpassningsbar och har förvånat oss - han har tagit Ians ankomst över förväntan. Men även han verkar tycka att det är lite jobbigt att bli störd om nätterna... ;)

Just nu fungerar mat och medicinering bra och Nalle stormtrivs i sin trädgård. Vi försöker att ge honom tid också förstås. Tur att vi är två!

Vi har just varit ute på en promenad allesammans i regnet och det gick så bra så. Men jag fortsätter att hålla i vagnen och Jon i Nalle för jag vill inte riskera några komplikationer efter snittet.

Kramar till dig! /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 18 april 16:00


Lin och Sia har tillverkat glitterflaskor, ett enkelt men väldigt fascinerande pyssel. I genomskinliga plastflaskor hällde vi olika sorters färgat glitter och diverse småsaker som stjärnor och annat roligt innan vi fyllde upp flaskorna med vatten. Ko...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 17 april 07:30

  Det här pysslet imponerade faktiskt lite på Lin när vi gjorde det, för det var något som hon inte sett innan. Och vid första kollen på utskriften ser allt huller om buller ut, men efter målning och vikning sker det magiska. För i en vinkel bli...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 16 april 15:30


... och så var det inte mer. Och det var inte bara vädret. Kråkfåglar har varit på det igen. Får väl köpa penséer eller nåt istället då...   ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 16 april 07:00


Nu har Lin börjat om simskolan igen och håller till i stora bassängen, och i helgen var vi i badhuset så hon skulle få träna lite mer. Hela familjen var med och simmade och badlekte, men vi satte även Ian, Isa och Loe på att simma några längder och I...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 15 april 05:45


Efter förra måndagens plus har jag kämpat hårt den här veckan för jag ville verkligen inte ha två plus på raken. Och det blev det inte heller! Att det skulle bli minus visste jag faktiskt redan när jag gick och la mig igår för jag har aldrig gått u...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards