jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under juni 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 juni 2012 18:23

Ifjol hörde jag av mig till Jan, en före detta arbetskollega från tiden på Skogsstyrelsen, och undrade om han skulle tänka sig göra ett tandemhopp. Till min förvåning tackade han ja på stört. Förvånad, för jag minns att Jan lider av höjdskräck. Men på så höga höjder tappar man ändå alla begrepp, och att hoppa fallskärm visade sig vara en gammal dröm för Jan.

Olyckligtvis blev det inget hopp den gången, men Jan fick en ny chans idag. Vädret var lite ostadigt, och orosmolnen flockades i horisonten. Men trots lite mulet väder blev det grönt ljus för hoppning, och Jan fick ta på sig den speciella selen som tandempassagerare ("pax") ska ha. Dessutom får man bära en "frap hat", en mjuk vadderad skinnmössa - otroligt snygg, inte sant...?

Upp i det blå med det lilla propellerplanet, och sedan ett mer eller mindre graciöst uthopp på 4000 meters höjd. Fritt fall i cirka en minut, sedan var det dags att bromsa fallet lite. Skärmen vecklade ut sig som den skulle - tur det, för det var jag som packat den! Lite hemskt annars...

Helskinnade tillbaka på moder Jord! Jan var väldigt nöjd med flygturen och fallskärmshoppet, men erkände att det var väldigt pirrigt på väg upp i planet. Tror jag det, för att kasta sig ut i tomma intet är ju inte en aktivitet som människan sysslat med i alla tider.

Det var väldigt roligt att träffa min gamla läromästare igen, och innan vi skildes åt för denna gång, nämnde han lite försynt att om det skulle bli några fler tandemhoppningsdagar i framtiden, skulle han nog inte vara helt svårövertalad till att agera "pax" igen... /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 juni 2012 12:06


Det svala sommarvädret fortsätter och jag klagar inte. Idag är det mulet, lite vind och knappt 14 grader - perfekt! Med lite tur kanske det till och med kan komma några droppar regn... ;) /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 juni 2012 11:48

De senaste nätterna har jag haft svårt att hitta en skön sovställning för det har gjort ont utmed höfterna. När jag sitter och står känns det ingenting. Bäckenet håller ju på att luckras upp för att förbereda sig för förlossningen så det är väl inte helt omöjligt att det är foglossning.

Än så länge gör det som tur var inte så ont som jag har hört att en del kan ha. Och nu känns det bara utmed höfterna. Och där hoppas jag att det stannar.

Jag har testat att sova med en kudde mellan benen men det kändes mest obehagligt. På den här sidan fanns en hel del matnyttigt att läsa om symfyseolys/foglossning. Men jag vet ju inte om det är det jag känner av, fast lite träffande är det. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 juni 2012 20:48

De här dunbollarna rultar omkring utanför vårt fönster.


Ett par stackars måsungar har frivilligt eller ofrivilligt lämnat boet och håller till alldeles här utanför. Deras föräldrar håller vakt och skriker sig hesa och har så gjort i flera timmar nu. Vi anade väl att det var ungar på vift som det handlade om för jäklar vad de har väsnats. Hoppas att de små söta liven klarar sig! Ibland är det jobbigt att låta naturen ha sin gång...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 juni 2012 17:30

Antibiotikan är slut och nu är det bara Rimadyl som gäller igen.


Nalles antibiotikakur är slut och vi är optimistiska. Hältan som vi såg för drygt två veckor sen ser vi inte alls nu. Och vi hade då börjat inbilla oss att Nalle plötsligt börjat gå fint i kopplet eftersom han tog det lugnare. Men det var snarare ett tecken på att något var fel...

Nu har han fått tillbaka sitt "go" i steget och det mesta är spännande igen. Hans gång är väl inte lika mjuk som den är på en frisk hund, men Nalle är ju inte frisk och kommer heller aldrig att bli.

HD:en och artrosen sitter där den sitter och kommer bara att förvärras, men vi gör vårt bästa för att dra ut på det. Ibland ser han lite stel ut men han har haft problem i över tre år och han är ingen ungdom längre. Om en vecka fyller han nio år. Och vi är så oerhört tacksamma över att vi fortfarande får ha honom hos oss - och vi vill ha både honom och babyn. Så giriga är vi.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 juni 2012 19:45

Under den tredje föräldraträffen fick vi bland annat lära oss hur viktigt det är med fysisk kontakt.


I eftermiddag har vi varit på vår tredje föräldraträff. Rubriken på den här träffen var "Samspel". Nu var det två andra kvinnor, och en "prao" från en annan kommun, som höll i samtalet. För tanken är att vi ska träffa så många som möjligt som har med Familjecentralen att göra. Två utav paren dök inte upp den här gången så gruppen var mindre idag.

Det pratades om det kompetenta lilla barnet som tidigt är kontaktsökande och just därför såg vi en film om spädbarnsmassage. Babymassage är något som har spridit sig över hela världen och har sitt ursprung i södra Indien. Massage är ett jättebra sätt att lära sig sitt barns uttryck och även amning är bra för närheten till barnet.

I filmerna vi såg berättade nyblivna föräldrar om hur den första tiden med nya barnet såg ut. En mamma berättade om hur jobbigt det hade varit att få igång amningen och en annan om hur hon hade valt bort barnet för mannen om hon tvingats välja, för första tiden var så tuff. Det lät ju ganska hemskt, men det är samtidigt bra att "sanningen" kommer fram. Det känns som om det är mycket prestige i att föda barn - att förlossningen ska gå helt perfekt och att tiden med bebisen ska vara som en dans på rosor.

Bilden på kronprinsessan och Daniel som står lyckliga bara timmar efter förlossningen och är på väg hem är ju inte något som stämmer för alla. Och för de två finns ju en massa hjälp att få på hemmaplan, så ser det ju inte alltid ut.

Förlossningen kan gå skitdåligt, amningen kan komma att bli fruktansvärd, och att inte få någon sömn på flera veckor kan ju göra vem som helst tokig! Det är väl klart att det här skrämde upp en del, men samtidigt är det så det kan bli. Och man är inte knäpp för att man stup i kvarten går och tittar till så att babyn andas. Viss oro är sund.

Undrar hur det kommer att gå för oss...? /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 juni 2012 08:58

Jag har haft den stora turen att vinna en helt otrolig goodiebag hos Beatrice, mamma till skrutten Robin. Det var massor som deltog i tävlingen men goodiebagens innehåll skulle ju passa oss helt perfekt så jag deltog - och jag gick och vann!!!

Tekniken strulade för Beatrice och videon med vinnarinlägget dröjde så spänningen var på topp. Men nu ligger videon ute och jag hinner höra mitt namn - men har det fått bekräftat också - så nu är jag så glad att jag gråter. Titta bara på det fantastiska innehållet! /Jenny

Tack så jättemycket, Beatrice, mamma till skrutten Robin och alla sponsorer: Esperanca, Minimango, Sebamed, Burts Bees, Nagelgiganten, Misshute, Majskrokar, Careb, Kramdjursbutiken, 4mom, Dreamydot, Mammafint, Textarna och Footway.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 juni 2012 19:48

 !


Svensk färskpotatis, svensk dill och svenska jordgubbar. Det här är basvaror här hemma just nu och nu har vi så vi klarar oss ett litet tag. Tänk att det kan vara så gott med kokt färskpotatis - och smör förstås som innehåller omega 3 och 6. För att inte tala om järnrika jordgubbar, numera med mellanmjölk berikad med D-vitamin istället för grädde. Det blir ju riktigt nyttigt också. Mumsfillibaba!

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se