jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 30 juni 2012

Nu kan bebisen komma!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 30 juni 2012 18:00

Ja, nu ungefär skulle passa oss ganska bra. :) För nu känner vi att vi, i alla fall för stunden har koll på det mesta. Vi körde på hårt igår och idag och nu ser det ganska okej ut här. Sju maskiner tvätt blev det igår, för vi tvättade upp babykläder och babysängkläder med mera. Vi sorterade i garderoben, plockade ut det vi har haft sparat i skåp och förråd. Vi möblerade om och även den biten gick bra. Det blir lite trångt förstås men det ska nog gå fint. Sovrummet såg ut så här medan sängkläderna tvättades för att senare på kvällen se ut så här:


 

Sovrummet i gammal och ny skepnad - och givetvis ska Nalle få ha sin bädd kvar i rummet.


Spjälsängen fick sänghimmel, vi satte fast musikmobilen, knöt dit spjälskyddet, bäddade och nu ser det riktigt mysigt ut. Jag blev då trött av att ligga och lyssna på musikslingorna och titta på mönstrena som projicerades i taket...


Baby I:s mysiga sovvrå.


Datarummet får bli något slags mellanrum och här står förvaringsmöbeln, här finns babykläder, babysitter, babyskyddet (som vi tittat på en instruktionsvideo på youtube för att veta hur den ska sitta) med mera. Här hamnade också skötbordet. Och i den möbeln har vi plockat upp lite av det vi har och i Trofast har vi börjat förbereda för skötväska och BB-väska.


Skötbord och förvaringsmöbel.


Jon har testat babygymmet och hans chanser att kunna förbränna en hel del kalorier i det framöver ser goda ut...


Jons work out.


Till och med barnvagnen är ihopsatt nu och det var verkligen lättare sagt än gjort. Det såg så lätt ut på videon (ja, vi fick ta till youtube igen...), men det var inte alls gjort i en handvändning... Vi kallade in extra personal i form av Johan, som har en otroligt stor erfarenhet av barnvagnar - inte!

Men vi fick ihop den. Först testade vi sittdelen på chassit och den delen var lättare än liggdelen. Fast det gick det med och det ska bli kul att få ut och köra. Vi måste testköra lite innan för att träna med Nalle, så folk kommer väl titta konstigt på oss när de får reda på att vi går omkring med en tom barnvagn...


Brio Go special metallic edition.


Hur vi sedan ska få plats med hund, som tar upp hela bagaget, babyskydd, chassi och liggdel i bilen - ja, det får några andra genier lösa!

Så nu är vi färdiga för dig lilla bebis, tror vi i alla fall... Kom nu, baby I! :) /Jenny

 
 
Lotta

Lotta

30 juni 2012 21:25

Oj va ni har grejat o fixat fint! Jättemysigt ju! =)
Jag har fortfarande en del kvar att ordna (eller, ja, VI har förstås) Haha.
Måste snart packa BB-väskan iaf. Å fixa babyskyddet till bilen...viktigt!
Bädda sängen ska jag kanske hinna i morgon....

Tänk om dygnet hade lite fler timmar, det vore najs! ;)

Kram!

http://www.esmeralda71.blogg.se

Jenny och Jon Sjöberg

30 juni 2012 21:29

Ja, tänk om vi kunde byta med varandra nu. Så vi kunde avlasta dig i väntan och du skulle hinna ta itu med dina babyförberedelser. För vad ska vi göra nu...? ;)

BB-väskan och skötväskan står här, men jag spar lite på den biten för att ha något kvar...

Du anar inte hur overkligt det känns att ha barnvagn och spjälsäng och annat babyigt här. Känns så märkligt!

Hoppas att du får en lugnare dag imorgon. Kram, kram. /Jenny

 
skrivmoster

skrivmoster

1 juli 2012 06:27

Så fint ni gjort! Nu hör jag att känslorna blir många, när baby I:s alla saker finns framme och står klara. Man fattar inte riktigt förrän man håller i sin baby och knappast då heller. Det är så stort! Och underbart!

Regntunga hälsningar från norr/Kram!

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

1 juli 2012 08:42

Oj, vad konstigt det kändes att vakna igår bredvid en spjälsäng! Och idag när jag öppnade upp till tv-rummet stod barnvagnen där. En barnvagn!!!

Som sagt mycket overkligt. När vi väl har fått babyn kommer det nog dröja länge innan vi fattar att det är vår - och att vi får behålla den. :)

Lite regntungt här också - men det är skönt väder, förutom att vi tänkt städa bilen... /Jenny

 
Heidi

Heidi

1 juli 2012 16:13

Törs ni bädda sängen innan? Själv är jag superskrockfull med såna grejer... :/

http://livetenligtheidi.blogg.se

Jenny och Jon Sjöberg

1 juli 2012 16:37

Vi tror verkligen inte att det står och faller med om vi har en bäddad säng eller ej. Vi vill få undan så mycket så möjligt för vi har lite annat på gång vid sidan av... ;)
Sedan vore det roligt med lite tid på tu man hand nu innan vårt liv ska kastas omkull totalt, och då är det skönt att ha det mesta under kontroll. /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 28 mars 08:00


Vi var inte snabbast på´t men hade tur ändå för det fanns ägg kvar... Barnen letade kring Högåskyrkan och ganska snabbt hade barnen hittat varsitt fint Bamse-påskägg.    ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 27 mars 17:30

  Med posten kom en hälsning från Påskharen som meddelade att han tänkte ha vägarna förbi senare. Och så blev det! På eftermiddagen fick barnen syn på honom, men då hade han redan hunnit gömma påskäggen i trädgården. Så efter lite meet & greet f...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 17:15

Igår var det Pippi Långstrump-tema på bibblan och särskilt på sagostunden som hölls på ett annat ställe än i det vanliga runda rummet då uppslutningen var så stor. Lin och Sia, som var pippiklädda, gick bland annat tipspromenad innan de satte sig ner...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 12:45


... blev mycket lyckad och det var länge sedan som alla satt kvar så länge och åt middag. Det fanns allt möjligt att välja på i ost- och kexväg, men också lite godis, salta pinnar, sushi, stekt chilihalloumi med mera.   ...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards