jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under april 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 april 2012 20:15

 

Söt och blöt.


Idag har snön regnat bort... och vi med. Det tar nästan lika lång tid att få Nalle någorlunda torr, som själva promenaden tar när vädret är så här. Vart tog det härliga, varma vårvädret vägen? Aprilväder. Blä.

En annan lite trist grej som vi fått reda på idag är att airbagen fram på vår bil inte går att koppla ur. Hade ju tänkt ha bilbarnstolen där. Det är nog meningen att vi ska byta bil...

Jon var förresten förbi verkstaden idag för kontrollampan började ju lysa igen. Den här gången var det i alla fall ingen diffus felkod, inte helt i alla fall. Temperaturmätaren. I oktober bytte vi tempsensorn, eller ja, en utav dem. Tydligen finns det två och nu är det väl fel på den andra. Eller om det var den som det varit fel på hela tiden. Snart är allt i bilen bytt!

På eftermiddagen blev jag hemskt sugen på hälften av varje (mos- och stripstallrik), kanske för att vi skulle ätit det i helgen men då var det stängt och det blev pizza istället. Jon antog utmaningen och kom hem med lite mat.

Sedan satte han upp en extra hylla i garderoben i sovrummet, och fler ska upp i data/gäst/barnrummet för att få lite bättre plats med allt. Tills vidare.

Ja, så gick en dag ifrån våra liv och kommer aldrig åter. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 april 2012 18:06

Fler som blir bombade med Swedbank-mejl? Fjärde idag. Det måste vara en bluff, för vi har inte ens Swedbank. Åker rätt i papperskorgen ifall, vågar inte öppna...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 april 2012 14:15

Körsbärstomatplantorna fortsätter att växa så det står härliga till...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 april 2012 14:00

Så många söta babykläder det finns! Det var inte alls svårt att bränna presentkortet som vi vann i Jeanstävlingen hos Lambi. 33 kr för allt detta!

Beställningen av babykläder från Nelly. Totalt 33 kr.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 april 2012 13:45

Idag ringde jag till Försäkringskassan för första gången i mitt liv. Och det gick bra förutom att det tog lite tid att komma fram. "Du har plats 486", men lite över hundra handläggare arbetade och väntetiden beräknades "bara" till 17 minuter. Jag ringde för att beställa blanketter och det verkade finnas blanketter för det mesta.

Vi behövde en blankett för att faställa Jons föräldrapenning (min fixade de via telefon), varsin blankett för eventuell föräldrapenning under föräldraträffarna och senare blir det även en blankett för Jons tio dagar i samband med födseln. Men efter det hoppas vi att det ska flyta smidigt med e-legitimationerna. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 april 2012 13:30

I helgen mumsade vi på en vegetarisk hawaiigryta. Sött och gott!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 april 2012 08:15

Du mår förhoppningsvis ganska bra nu. För många är detta den behagligaste fasen av graviditeten. Du har ännu inte blivit så stor att det är jobbigt och de vanligaste biverkningarna av att vänta barn, som illamående, tryck på blåsan och trötthet har förmodligen lagt sig. Njut medan det varar. Den tredje trimestern ligger framför dig och kan föra med sig de besvär som kommer av att bära en större bebis i magen. En viktökning på fyra till sju kilo är normalt och man kan tydligt se magen utan att den blivit så stor så att den är i vägen. En del kvinnor blir mer inåtvända och intresset för omvärlden minskar. Detta beror på att barnet i magen nu upplevs alltmer som individ och dina tankar, fantasier och önskningar allt oftare rör sig kring barnet.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 april 2012 19:00

Det blev alldeles för svår att "bara titta" på allt i babyavdelningen i Ullared. Det fanns ju så mycket fint och bra som vi kommer att behöva och vi kom fram till att "det är bättre att köpa lite nu, istället för allt på en gång sen..."

Vi har sedan långt tillbaka en lista på sådant som vi inbillar oss att vi kommer att behöva och har bockat av den allteftersom. Barnvagn med både sitt- och liggdel är fixad sedan länge och det är skönt - för oj, vad många barnvagnar det finns!

Nu köpte vi mest tillbehör till spjälsäng som: madrass, kudde, täcke, lakan, påslakan, plastad frotté och örngott. Det här var som sagt bara en början. Vi behöver visst lite mer. :)

Smått och gott från babyavdelningen på Gekås.


Den här barnvagnsskylten blev också vårt offer. Tyckte att den såg ut som ett roligt pyssel som bara kostade 24:95 kr. Den stod inte med på listan... ;)

Skapa din egen barnvagnsskylt!

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se