jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 25 april 2012

Lista med saker till bebisen

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 april 2012 19:30

Lilla Spöket Labans babygym.


Långt innan vi blivit med barn började vi på en lista med saker som vi trodde att vi skulle behöva i babyväg. Delvis för att vi skulle få lite koll på våra kommande utgifter. Listan har fyllts på med saker allteftersom men vi har också hittat en del som vi har kunnat bocka av från listan.

Listan innehåller bara saker och inte några kläder (det har vi en annan lista till). Allt är väl inte sådant som man måste ha, men så här ser den ut. Det som är överstruket har vi fått tag i.

 
Barnvagn med ligg- och sittdel • MyggnätRegnskyddBabyskyddBabysitterBärseleSkötväskaSpjälsängMobil till spjälsäng • Skötbord • SkötbäddSpjälskyddMadrassTäckeKuddeSängkläderPlastad frottéSpeldosaNappflaskorÅkpåseBarnvagnsmobilBabynestLakan till barnvagnKudde barnvagnÖrngott till kudde barnvagn • Amningskudde • AmningsinläggFilt • Blöjor • Tvättlappar • Badbalja och badhjälpBabyolja mm hudvårdBadlakan med huvaLeksak/mjukisdjur/snuttefiltNapparFlaskborsteBabygymBröstpump • Möbler för förvaring av babykläder/leksaker • BarngardinerÖrontermometer • Barnlampor



Okej, vad har vi missat? Ni är ju några därute som har mycket bättre koll än vad vi har. :) Lite längre framöver kommer vi att behöva hjälp med att packa BB-väskan också...

 
 
ihemmetslugn

ihemmetslugn

25 april 2012 19:56

Vill minnas att Smartson sökte testare till en bärsele men minnet sviker mig tyvärr. Minns inte om den var gratis eller köp till bra pris eller ens om den är öppen för ansökning..

En barntemp skulle jag vilja ha hemma, örontemp föredrar jag men smaken är som baken =)

http://ihemmetslugn.blogspot.com

Jenny och Jon Sjöberg

25 april 2012 20:06

Såg Smartsons test men ansökte inte eftersom vi inte hade något att sätta i den just då. Men det var selar av märket ErgoBaby som det gällde och det verkar vara en sele som vi helt klart kan tänka oss. Vi har deltagit i tusen tävlingar där priset varit just en sele - utan någon framgång alls. Gäckar oss!

Vi beställde just en örontemp från Clas Ohlson. De har billiga webbpriser nu och gratis frakt i och med öppnandet av deras nya hemsida. Ett litet tips bara. Kanske skulle göra ett inlägg om det... hmmm... /Jenny

 
ihemmetslugn

ihemmetslugn

26 april 2012 06:00

Det kan förståss vara bra att kunna testa selen ordentligt, får hoppas att smartson kör fler sådana kampanjer längre fram.

perfekt, då måste jag kolla min mail. Deltog i rivningen av deras websida och lyckades skrapa ihop 100 kr att handla för, väntar bara på koden.

http://ihemmetslugn.blogspot.com

Jenny och Jon Sjöberg

26 april 2012 08:31

Jag har läst mycket bra om just ErgoBaby men inte så bra om BabyBjörn men det är säkert en smaksak. Får se vad det blir för någon för oss i slutändan.

Men någon lutar det åt för att kunna gå ut med Nalle och baby utan barnvagn bland annat tänkte vi.

Min rivningskod kom efter (givetvis!) att vi lagt beställningen igår så jag får väl hitta något mer eller spara den. Men något upp till hundralappen kan ju bli gratis just nu i alla fall! :)

Får hoppas att de inte dröjer med leveransen för Jon behöver väskan för att ha sina fallskärmsvektyg i. /Jenny

 
Annika

Annika

26 april 2012 08:16

Oj, vad flitiga ni är på att samla ihop/köpa allt till babyn.

Det är ju inte så mycket kvar på inköpslistan nu för er, mycket av detta kanske ni kan hitta under våren/sommaren på olika second hand butiker eller loppis.

(I alléfall söta små spetslakan) och mycket annat också. Om ni inte vill inhandla nytt förstås, men som tur är har ni ju lite tid på er.

Bebisen kommer få det så mysigt så, när den kommer.

Ha en toppen torsdag nu Jenny.// Kram ifrån Östergötland

http://imittenavmittliv.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

26 april 2012 08:26

Vi vill inte vara ute i sista minuten med allt. När bebisen väl kommit kommer vi att ha fullt upp ändå - helst med att njuta. :)

Och nu när vi har tid på oss kan vi lättare jämföra priser och som du säger hålla utkik i second hander, blocket osv. Att shoppa till babyn är riktigt roligt! Och roligare ska det bli när vi vet var och hur vi ska allt. :)

Hoppas att du också får en bra dag!

(Jag fick en förfrågan från dig, men det är inget vi använder - du förstår säkert vad jag menar...) /Jenny

 
Ingen bild

Lina

26 april 2012 10:16

En liten nagelsax och en nagelfil kan vara bra att ha.

Sedan tipsar jag om nappflaskor i glas eller metall. De har nämligen visat sig att även BPA-fria plastflaskor läcker olika farliga ämnen i mjölk eller vatten i flaskorna.

Skaffar vi fler barn blir det inga fler plastflaskor som i och för sig är bekväma och bra men potentiellt miljö- och hälsofarliga.

Jenny och Jon Sjöberg

26 april 2012 11:04

Liten sax och fil finns redan i något manikyrset jag har. Och vi har ju alltid Nalles klotång... ;)

Ska hålla utkik efter lämpliga nappflaskor för det har vi inte köpt någon än.

Men vi är mycket nära en babysitter nu som i alla fall jag tycker verkar vara jätterolig. :)
Och det är en vibrator i den som du tipsade om tidigare.

Hälsningar från ett regnruskigt Fagersanna! /Jenny

 
ihemmetslugn

ihemmetslugn

26 april 2012 11:43

Längre fram kan det vara bra att ha ett rör för att testa kvävningsrisken på leksaker.

Enligt konsumentverket ska man kunna få denna gratis via konsumentvägledningen i sin kommun.
http://www.konsumentverket.se/sakra-varor-tjanster/Barnsakerhet/Leksaker/Varningstexter-pa-leksaker5/

http://ihemmetslugn.blogspot.com

Jenny och Jon Sjöberg

26 april 2012 11:54

Det hade jag aldrig hört talas om att det fanns en sådan grej. Det tar vi till oss och sparar i mappen med gravidgrejer för framtiden.

Nalle sätter ben och grisöron i halsen då och då men det är inte alls så dramatiskt men jag minns fortfarande när jag höll på att kvävas av en bit fläsk. Sånt sätter spår... /Jenny

 
maddie

maddie

26 april 2012 21:52

Tycker att ni lyckats få med det mesta. Det jag tyckte var bästa köpet var en amningskudde. Jag tyckte att det verkade onödigt men Robban envisades. Inte för att jag brukar erkänna att han har rätt, men i detta fall hade han faktiskt det. Jättebra när man ammar men även att lägga babyn i så den kan halvsitta utan att tippa åt sidorna. Babaysitter är ocskå bra att ha :)

http://www.maddiesliv.blogspot.com

Jenny och Jon Sjöberg

26 april 2012 22:22

Vi har funderat lite på en amningskudde och ramlar vi över någon så blir det en. Har en Dreamgenii men den känns lite klumpig...
Hoppas att det kommer att gå bra att amma överhuvudtaget... /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 28 mars 08:00


Vi var inte snabbast på´t men hade tur ändå för det fanns ägg kvar... Barnen letade kring Högåskyrkan och ganska snabbt hade barnen hittat varsitt fint Bamse-påskägg.    ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 27 mars 17:30

  Med posten kom en hälsning från Påskharen som meddelade att han tänkte ha vägarna förbi senare. Och så blev det! På eftermiddagen fick barnen syn på honom, men då hade han redan hunnit gömma påskäggen i trädgården. Så efter lite meet & greet f...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 17:15

Igår var det Pippi Långstrump-tema på bibblan och särskilt på sagostunden som hölls på ett annat ställe än i det vanliga runda rummet då uppslutningen var så stor. Lin och Sia, som var pippiklädda, gick bland annat tipspromenad innan de satte sig ner...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 12:45


... blev mycket lyckad och det var länge sedan som alla satt kvar så länge och åt middag. Det fanns allt möjligt att välja på i ost- och kexväg, men också lite godis, salta pinnar, sushi, stekt chilihalloumi med mera.   ...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards