jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 2 mars 2012

Besvikna och arga

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 mars 2012 15:00

Vi hade ett hus på gång, ett hus som vi tyckte var helt perfekt för oss. Bra läge, lagom stort och framförallt till ett pris som vi hade råd med. Huset är ett renoveringsobjekt men det är ett tag kvar tills babyn kommer så vi kände att det låg rätt i tiden. Våra släktingar tyckte också att det var en jättebra idé, många var villiga att hjälpa till att renovera med mera, banken gav oss lånelöfte - allt såg så bra ut!
Huset hade dessutom legat ute till försäljning i nästan ett halvår, några hade tidigare tittat på det utan att visa fortsatt intresse, och priset hade nu sänkts en del. Vi har inte varit på jakt efter hus, men när vi såg det här kändes det som om det var meningen.
Vi la ett bud och kände till att det eventuellt fanns en aktuell intressent till. Och givetvis visade det sig att den här var seriös och bjöd över oss med 65 000 kr bara sådär! Först när vi började budgivningen, då slog han minsann till, fastän han gått över mäklarens rekommenderade betänketid. Det kändes verkligen som en dödsstöt och alla våra husplaner grusades.
Vi gillade huset och möjligheterna med det. Om det nu blir den intressenten som bjöd över oss som köper det, så tror vi att det är en ensam man i medelåldern som flyttar in. Han kommer säkert att använda växthuset, trädgårdslandet, sandlådan - INTE!
Och om det är han, så letar han nytt hus för att hans förhållande sprack, och ryktet säger att det hade att göra med att han misshandlade henne och fick sitta inne för det. Klart att han ska ha ett hus i så fall... Orättvisa värld!
Det känns himla surt och vi är ledsna över att detta hus inte blir vårt för vi kunde verkligen se oss, Nalle och babyn här. Vi var på två visningar och givetvis började vi göra planer för huset och vår framtid i det.
Men nu blir det inget med det.
Och sanningen är den att det kommer att dröja länge innan ett hus med samma läge och i samma prisklass kommer att dyka upp. Nåja, vi har ju tak över huvudet, men ibland blir man sugen på mer - och det här huset ville vi så gärna bo i. Vi gjorde fler försök att samla ihop pengar, tog bland annat från renoveringsbudgeten och lade ett högre bud, men det spelade ingen roll. Vår konkurrent bjöd över igen. Tjugotusen kronor, utan att blinka.
Nu hoppas vi att huset är drabbat av mögel, hussvamp och termiter och snart faller ihop!

 
 
ihemmetslugn

ihemmetslugn

2 mars 2012 16:13

Näee fy sjutton vad tråkigt :(
Misstänkte att ni hade hus på gång och det är ju så lätt att börja planera och drömma i förskott och så blir det bara en trasig pannkaka av det hela sen.

Förstår mycket väl hur ni känner er och ni har all rätt att bli ledsna över det. Jag kan tycka att personen som bjuder nu kunde lagt bud för länge sedan i och med att denne fått betänketid. Hoppas bara att det inte är en fiktiv person som mäklaren använder för att trissa upp priset.

kramar till er alla!

http://ihemmetslugn.blogspot.com

Jenny och Jon Sjöberg

2 mars 2012 18:21

Så mycket talade för att det var meningen att vi skulle ha det här huset. Bara kontakten med banken kändes som ett tecken. Jon ringde Nordeas stora växel för att bli kopplad till lokalkontoret men något gick fel och samtalet bröts. Lite senare ringde de upp från banken, vet inte hur de kommit på att det var just han som ringt. Han kan ha nämnt namnet i växeln och någon kommit ihåg det... Underligt var det i alla fall.

Och det här var ju vår stora sommarplan! Det är så långt till babyn kommer och vi skulle få något annat att fördriva tiden med. Något roligt! Och vi hade ju planerat än det ena och än det andra, både långsiktigt och kortsiktigt...

Känns inte så muntert nu. Och personen är inte fiktiv, vi kommer säkert att se honom i huset massor i sommar för det ligger vid en utav långrundorna vi går. Och det lär kännas surt.

Nåja, och en olycka kommer sällan ensam. Morfar mår inte så bra heller. /Jenny

 
Lotta

Lotta

2 mars 2012 17:39

Nä fy va trist! Kan riktigt känna er besvikelse.
Vi hade ett annat hus på gång innan vi köpte vårt radhus. Allt var klart o bara papper kvar att skriva, då plötsligt husägaren ringer o säger att de ångrat sig o vill bo kvar! Fasen så arg jag blev!
Önskade verkligen ägarna till en varsin etta three feet under, typ...med jordvärme ;)

Men lyckligtvis så var det bra att de drog sig ur...för bara veckor senare så kom vårt radhus upp hos mäklaren o vi köpte det rakt av :) Vi fick det trots att en annan bjöd mer än vad vi ville ge, för ägaren sa att vi kollade först, så självklart hade vi första tjing ;)
Så jag hoppas att ert bakslag gällande husköp visar sig vara lyckat och att nästa fina hus står o väntar bakom hörnet ;)

Hoppas ni får en fin fredagskväll oxå. KramKram!

http://www.esmeralda71.blogg.se

Jenny och Jon Sjöberg

2 mars 2012 18:29

Om det nu är personen vi tror som ska köpa det så känns det lite surt med hans bakgrund. Även om han suttit av straffet och ska ha sonat sitt brott. Huset känns mer som ett hus för en liten trevlig familj - det vill säga oss! ;) Inte en som förstört sin!

I det här fallet tror jag dock att säljaren går på den som lagt högsta budet för det är väl klart att hon vill ha pengarna. Men det var frestande att berätta hur gärna vi ville ha huset, att vi väntar barn, att mina föräldrar inte bor långt bort, att min bror bor ännu närmare, den andre brodern bara lite längre bort, att vi har hund som skulle älska trädgården och att det här är ett mycket charmigt hus!

Men den vi stod emot har en massa pengar och det är ju det som styr här i världen. Kände oss ganska överkörda, men värst är det ändå med alla drömmar som vi hann göra som grusades.

Återstår att se när nästa möjlighet till husköp skulle dyka upp. Känns som det dröjer tills när Haleys komet passerar nästa gång, 28 juli 2061 alltså. :)

Men vinner vi Drömvinsten imorgon så köper vi hela Fagersanna! /Jenny

 
Ingen bild

Lina

2 mars 2012 17:41

Usch, drygt att planerna grusades för visst hade det varit kul med hus. Men jag är övertygad om att läget som är er uppenbarar sig när det är dags. Det kanske dröjer ett tag till, kanske ett bra tag till, men när det uppenbarar sig så gör det bara det. Och då kommer det säkert vara bättre än allt ni föreställt er.

Jenny och Jon Sjöberg

2 mars 2012 18:14

Och det här var ett hus här, nära familj och som vi hade råd med. Skulle vara skönt med mer plats och vi är redo för hus, men så blir det inte nu.

Det är inte så ofta som hus blir till salu här till ett så billigt pris... Och anledningen till att vi inte tittat tidigare är för att vi trodde inte att vi skulle få låna några pengar.

Men, men vi har ju ett boende. Och givetvis var det några här och tittade på lägenheten ovanpå idag också. Den har stått tom sedan i oktober och det har verkligen var skönt, för det är lite lyhört... Kram, kram. /Jenny

 
Ingen bild

Johan

2 mars 2012 18:18

Skål

Jenny och Jon Sjöberg

2 mars 2012 18:21

Blä!

 
skrivmoster

skrivmoster

2 mars 2012 18:47

Men så tråkigt! Det låter som om allt hade lagt sig tillrätta fram till budgivningen ... Undrar varför det blev SÅ intressant just NU när ni hade det inom räckhåll?? Förstår att ni inte är glada men har ändå en liten strimma av hopp, att det kommer en lösning - något oväntat! Ibland så vänder allt - det har vi varit med om i ett "skarpt läge!" Håller tummarna för att det inte är kört för er.

Kram och ha ändå en skön fredagkväll!

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

2 mars 2012 18:52

Han var som en gädda som bara låg och lurade i vassen och hoppades kanske på att få det billigare. Men vi trissade upp priset lite åt säljaren i alla fall. Hahaha!

Allting med det här huset kändes bättre och lättare, även om det var en hel del jobb med det. Men Jon var sugen på att riva heltäckningsmatta, slipa golv och annat. Jag skulle stå ute i sommar med tjockmagen i vädret och snygga till köksluckorna. Innan det hade vi fått ordning på barnkammare, badrum och sovrum. Resten tänkte vi ta allteftersom. Nu får vi sitta på vår lilla balkong istället och drömma om vad som kunde varit.

Roligt att se dig här förresten! Då hoppas jag att du mår mycket bättre nu. :) Roligt. Hoppas att du får en härlig helg. Kramar! /Jenny

 
ihemmetslugn

ihemmetslugn

3 mars 2012 06:55

Det som du skriver till Lotta (att ni väntar barn, nalle osv), det hade jag valt att berätta för personen som säljer huset. Troligen vill hon ju ha så mycket pengar som möjligt för huset men man får som säljare välja köpare (om jag inte minns helt galet)och skulle jag vara säljaren hade jag lätt valt en familj framför en ev. hustrumisshandlare.

http://ihemmetslugn.blogspot.com

Jenny och Jon Sjöberg

3 mars 2012 07:53

Fast det känns lite lågt att göra så också, att vädja till hennes samvete. Hon har också familj, ett nyköpt dyrt hus och behöver säkert alla pengar hon kan få.

Vi skulle också (självklart!) hellre ha sålt till oss, för du har rätt i att det är säljaren som bestämmer. Och det hade verkligen varit så roligt att komma härifrån.

Vi vantrivs väl inte direkt men det skulle ha blivit bättre, roligare och lättare i hus. Speciellt när babyn kommer. Bara att kunna ha den lille/lilla liggande och sova ute i barnvagnen och få frisk luft...

Fördelarna hade varit många, många. Ett eget trädgårdsland hade också varit jätteskoj.

Det känns fortfarande lite ledsamt när vi tänker på vad som föll om intet... Tvättid, i tvättstugan två hus bort (till skillnad från i samma hus!) idag så det kommer ju att stjäla lite tid i alla fall. Sedan ser det ut att bli en solig dag idag också!

☼-iga lördagshälsningar från oss!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 20 april 08:00


I veckan drog jag med Lin och Sia ut på en liten utflykt. Vi hade en samling innan där vi med bildstöd gick igenom vad som skulle göras. Sedan tog vi tag i att packa fika i ryggsäckar, toabesök och påklädning. Med hjälp av Naturhistoriska riksmuseets...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 19 april 11:30


Nu har något av barnen missat skola det här läsåret på grund av sjukfrånvaro. Efter kyrkgruppen i tisdags kräktes Loe. De hade då varit i badhuset och även om vi misstänkte att det berodde på att han fått i sig klorvatten så kunde vi ju inte vara säk...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 18 april 16:00


Lin och Sia har tillverkat glitterflaskor, ett enkelt men väldigt fascinerande pyssel. I genomskinliga plastflaskor hällde vi olika sorters färgat glitter och diverse småsaker som stjärnor och annat roligt innan vi fyllde upp flaskorna med vatten. Ko...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 17 april 07:30

  Det här pysslet imponerade faktiskt lite på Lin när vi gjorde det, för det var något som hon inte sett innan. Och vid första kollen på utskriften ser allt huller om buller ut, men efter målning och vikning sker det magiska. För i en vinkel bli...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 16 april 15:30


... och så var det inte mer. Och det var inte bara vädret. Kråkfåglar har varit på det igen. Får väl köpa penséer eller nåt istället då...   ...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards