jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under januari 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 januari 2012 10:45

Bäst

Att vi fick fira in det nya året med så många nära och kära.


Sämst

Allt bråk och stök, fylla, raketer och olyckor runtom i landet under nyårsfirandet. Särskilt många höga smällar var det här i Fagersanna, men några fina, stillsamma svävande lyktor blev det ändå.


Citat

"Nu pågår ju den där skidtävlingen Tour de France."

- Marianne


Godast

Västerbottenpajen!


Roligast

Att Folke och Marianne kom och hälsade på!


Tråkigast

Att en vecka kan gå lika fort som långsamt...


Bästa köp

Duschsargen!


Låt

Mauro Scocco - Julkort från New York


Veckans ord

Nyår: Nyår firas i större delen av västvärlden och i andra länder som har tagit till sig den gregorianska kalendern, natten mellan nyårsafton den 31 december och nyårsdagen den 1 januari. Klockslaget tjugofyra den natten (tolvslaget, nyårsslaget) betraktas som övergången från det gamla året till det nya. Nyårsdagen är i många länder helgdag och flaggdag.


Film

Vi har knappt sett någon film (Baksmällan 2 var väl så där) men vi gillar Morden i Midsomer som börjat om.

Och avsnitten är ju nästan filmlånga.


Favoritgott

Skivade jordgubbar från i somras!

 
Vill

Vara lediga längre!


Surt värre!

SJ och deras förseningar.


Dummast

VD:n som gav sig själv en trettonde månadslön varje månad - i 16 år!

Det har blivit 1,5 miljoner kronor extra den 25 bonusember för honom det...

Läs mer här.


Veckans bild


Förväntningar på nästa vecka

Ser ganska blankt ut i almanackan.


Helgplan

Skicka hem våra gäster och återhämta oss...


Övrigt

Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 januari 2012 16:30

Nästan tre timmar försenade kom så till slut igår våra efterlängtade gäster, Jons föräldrar Folke och Marianne. Vi mötte sedvanligt upp dem på Resecentrum i Skövde.

Vi for hem till oss och åt lite lättare mat och hade en försenad julklappsutdelning. Nalle fick en tuggring utav Jons syster och hennes sambos fralla Keso. Nalle blev alldeles till sig och gick länge omkring och gnällde högt med den i munnen. Nu ser dock ringen mer ut som ett U...

Jon fick en inramad teckning som pappa Folke ritat. Teckningen föreställer Jon, när han bara är 2,5 år gammal, som ligger i soffan och sover.

 

Nyårsmiddagen serverades i Solvik av Kristina och Benke och till apertif bjöds vi på (vår egen) champagnesorbet av den uppklädde (!) servitören.

Så tillsammans med våra föräldrar och Jennys lillebror Johan njöt vi av den goda nyårsmiddagen som bestod av kött i gorgonzola, strips, potatiskaka, citronglass... Allt var jättegott - tack så mycket för maten! Och när maten var uppäten hälsade Nalle på vid bordet...

Tillställningen flöt på, på fler sätt en ett... och vi fick en mycket trevlig kväll tillsammans. Vi åt gott, satt och pratade, såg TV och det spelades också en del sällskapsspel.

Men redan vid tiotiden traskade ett trött gäng hemåt - mot sängarna, efter en lång, lång dag - för att vid tolvslaget vakna av hysteriskt smällande och pangande...

Nyårsdagen har passerat minst lika lugnt och vi har återhämtat oss någorlunda. God fortsättning till er allihop!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 januari 2012 08:00

 

Januari: Vi firade in det nya året tillsammans med våra föräldrar, något som nästan har blivit en tradition. Ute låg ett tjockt snötäcke och vädret bjöd på riktigt kalla temperaturer. Hela sjön Örlen frös och vi fick härliga dagar på isen.

 

Februari: Den "riktiga" vintern höll i sig. Vinteraktiviteter varvades med soffmys. Vi åkte skidor, grillade på andra sidan sjön, såg mycket film och åt en hel del gott.

 

Mars: Så en söndag i mars halkade Jon på en isfläck, vinterns sista, och det visade sig att han brutit foten. Först gipsskena för att stabilisera och sedan en air cast. Vi hade en resa till Falkenberg och Ullared planerad tillsammans med våra föräldrar men Jon hoppade tappert omkring på kryckor och på Gekås fick han låna en rullstol. Det blev inte riktigt som vi tänkt oss men det fick gå och resan blev lyckad ändå. Air casten var avtagbar och Jon kunde följa med till hotellets relaxavdelning.
I mars började också - äntligen - den långa vintern ge med sig.

 

April: Jennys tomatodling tog ordentlig fart. Av de 29 fröna blev det 28 stycken plantor. Plantor som svämmade över på alla lediga ytor... Vi firade påsk och njöt av allt vårigt. Jon kunde inte hålla sig och gjorde givetvis nässelsoppa.

 

Maj: Maj kantades av koutsläpp, marknader, glassätande och varmare väder men också en resa norröver. Den här gången for vi inlandsvägen och stannade till en natt i Östersund innan vi kom fram till Jons föräldrar i Piteå. Längs vägen stannade vi också till i Mora och vid Döda fallen. Till Piteå kom vi fram lagom till mors dag.

 

Juni: Under besöket hos Jons föräldrar blev det också en tur till Haparanda och Torneå och Jenny hoppade över gränsen. Jons föräldrar driver Logen Käcktjärn, och vi hjälpte till på ett par av logdanserna. Nalle skrämde oss och började halta och det visade sig att han hade dragit på sig fästingsjukdomen anaplasmos som en antibiotikakur rådde bot på. Skönt!
Det blev en del bad och lite fotbollsgolf. Men sommaren var kort detta år.

 

Juli: Vi var på allsångspremiären i Karlsborg och såg bland andra Sanna Nielsen. Vi besökte Forsviksdagarna och åkte inlines i actionparken i Tibro.
Vi gick den nya guidade äventyrsturen på Karlsborgs fästning, och i 3D-filmen som inleder turen är Jon med som en av statisterna.
Och inte nog med det: vi besökte Liseberg, vi var på Fallens dagar i Trollhättan och gick på RIX FM Festivalen och såg en drös kändisar, vi hann också med en tur till Skara Sommarland och en vända till Jönköping.
Under juli växte det ingen mossa på oss!

 

Augusti: I augusti sänkte vi hastigheten men vi var på utomhusbio i Hjo och givetivs gick vi på Matfestivalen i Skövde. Vi var på Glassens dag i Hjo och i Karlsborg beskådade vi hjulångaren Eric Nordevall II som gjorde sig redo för jungfrufärden. Dessutom blev det något av en släktträff när Jons båda kusiner Kent och Leif semestrade med sina familjer på Skara Sommarland. Long time no see...

 

September: Det var "glatt på tôrget" när Tibro kommun anlade en isbana på Stora torget. Mer än halva Tibro var där - och vi med - för att se lokala kändisar uppträda på skridskor. Bland stjärnorna glänste konståkningssystrarna Viktoria och Joshi Helgesson mest.
Månaden bjöd på både sol och regn, och vi gick några av PRO:s bingopromenader i Skövde. Vi hejade på FBK i Karlstad när de mötte Skellefteå hemma i Löfbergs Lila Arena, och hejade på oss själva när vi tog oss igenom hinderbanan i Karlsborg. I Karlsborg anordnades även denna höst Bondens marknad, som vi besökte. Och så skulle ju givetvis den nya, vattentäta kameran testas - i duschen, var annars?

 

Oktober: I den färgsprakande hösten gick vi fler bingopromenader och i en smörgåstävling som hölls av P4 Skaraborg vann vi en jättegod frukostkasse. Sedan åkte vi en vända till Ullared, och på vägen hälsade vi på hos familjen Tomperi. Vi sov på hotell i Halmstad och kollade in folktomma badstränder på västkusten. Jennys morfar Bernhard fyllde 96 år, och tjocka släkten firade honom i Tibro. Några år yngre är Hugo och Lova, som följde med och visade oss hur man roar sig på Stellas Lekland i Skövde.

 

November: Nalle visade sig vara en hejare på att springa bredvid när vi cyklar, så det blev några fina cykelturer i skog och mark. Jons pappa Folke kom på snabbvisit. Stad i ljus lyste upp Skövde i det kompakta höstmörkret, men ute i Spethults skogar var det ficklampa som gällde om man ville se alla spöken och andra hemskheter på Spökpromenaden. Och det ville man ju... brr!
Desto ljusare och mysigare var julmarknaden på Liseberg, som tindrade av miljontals ljus. Dessförinnan hade vi besökt Nordens Ark och Universeum. Ännu ett besök i Ullared hanns också med på resan.

  

December: Nu kom också den första snön, men den försvann igen. På barmark kan man cykla med Nalle, men vi införskaffade ett löpband för hans - och vår - skull. December är ju den feta julmatens tid... På IKEA i Örebro åt Jon sitt första, men inte enda, julbord, och på själva julafton firade vi en alternativ jul med tacobuffé tillsammans med Jennys bror Johan. Kalle Anka bytte vi däremot inte ut. Och två små tomtar på loftet fanns det i Solvik. De dök upp på juldagen och delade ut julklappar så det stod härliga till. Mellandagarna svischade förbi, och hux flux var det plötsligt nyår igen.


Vi önskar alla våra bloggläsare

ett gott nytt 2012!

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards